Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Witam i pytam

Grupy

Szukaj w grupach

 

Witam i pytam

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-10-12 19:11:07

Temat: Witam i pytam
Od: "Pietruszka" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!!

Mam pytanie do smakoszy grzańca. Zbliża się zima i może znacie jakieś proste
przepisy?
Jak można przyprawić oryginalnie np. grzańca galicyjskiego?

Pozdrawiam i za wszelkie info z góry dziękuję.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-10-12 19:15:57

Temat: Re: Witam i pytam
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Pietruszka" <g...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dijmst$i37$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam Wszystkich bardzo serdecznie!!
>
> Mam pytanie do smakoszy grzańca. Zbliża się zima i może znacie jakieś
> proste
> przepisy?
> Jak można przyprawić oryginalnie np. grzańca galicyjskiego?
>
> Pozdrawiam i za wszelkie info z góry dziękuję.
>
Grzańca galicyjskiego się nie przyprawia.

Anet co grzańca robi sama i galicyjski się chowa.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-10-12 19:42:51

Temat: Re: Witam i pytam
Od: "Pietruszka" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Anet co grzańca robi sama i galicyjski się chowa.
>
>

Bardzo Cię proszę Anet o Twój przepis. Będę bardzo wdzięczna.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-10-12 19:55:15

Temat: Re: Witam i pytam
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


>>
>
> Bardzo Cię proszę Anet o Twój przepis. Będę bardzo wdzięczna.
>
Ja lubię bardziej wytrawne więc kupuje najczęściej połwytrawną Kadarke, jak
ktoś woli słodsze można kupić półsłodką albo dosłodzić miodem. Podgrzewam je
w garnku, nie dopuszczając do zagotowania, wrzucam plasterek cytryny i
przyprawy: goździki, cynamon, gałkę muszkatołowa, można wanilie lub cukier z
wanilią. Niestety przyprawy tak na oko.

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-10-12 20:51:26

Temat: Re: Witam i pytam
Od: "Lobo" <j...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

ciekawe jak to smakuje, ale chyba dobrze :-), szczegolnie po doslodzeniu
miodem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-10-13 06:40:26

Temat: Re: Witam i pytam
Od: Kanta <k...@n...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anet napisał:

> Ja lubię bardziej wytrawne więc kupuje najczęściej połwytrawną Kadarke, jak
> ktoś woli słodsze można kupić półsłodką albo dosłodzić miodem.

nooo kadarka półsłodka(ciemnoczerwona etykieta), nie dość, że dobra(i na
'surowo' i do grzańca) to i nie kosztuje dużo.

> Podgrzewam je w garnku, nie dopuszczając do zagotowania, wrzucam plasterek cytryny
i
> przyprawy: goździki, cynamon, gałkę muszkatołowa, można wanilie lub cukier z
> wanilią.

ja to wrzucam kawałki pomarańczki ze skórką (ale wcześniej trzeba ją
sparzyć i wyszorować), goździki i cynamon (ale w laskach a nie proszek),
do tego czasami anyż, czasami kardamon, czasami rodzynki i morele
suszone, zależy co się lubi i na co się ma ochotę:)

papatki
kanta(na którą w lodówce czeka 1,5 litrowa butla kadarki, z której
zostało już tylko niecałe pół)
--
czy to nie czas na małe conieco?
tak to jest właśnie ten czas..

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wekowanie
Pomidory malinowe
herbata ronnefeld
boczek z grilla
[REQ] surowka z cz. kapusty z majonezem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »