Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Witam wszystkich

Grupy

Szukaj w grupach

 

Witam wszystkich

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 15


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-09-15 11:47:10

Temat: Witam wszystkich
Od: t...@w...pl szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich uczstników formu pl.rec.kuchnia mam na imię Tomek,
kocham kuchnię, zwłaszcza gotować, chociaż jeść też lubię, z
zawodu jestem technologiem żywienia a całe moje życie to kuchnia,
kuchnia i jeszcze raz kuchnia. Pozdrowiam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-09-15 12:28:54

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: "Katarzyna" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Cześć
Dobrze, że jest ktos z potrzebnym wykształceniem , bo czasami to az sie
człowiek gotuje od róznistych pomysłów i domniemań.
miło Cię czytać:)
Katarzyna- Rzeszów


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-09-15 12:40:14

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: "JaMyszka" <j...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


t...@w...pl napisał:
> Witam wszystkich uczstników formu pl.rec.kuchnia mam na imię Tomek,

A witaj, witaj i przycupnij sobie na zydelku jakimś:)
Weź sobie, co tam masz pod ręką, a zda Ci się na teraz;)
Wszystko na tej półce stoi
http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia
wystarczy, że wpiszesz dowolne słowo-klucz i klikniesz "Przeszukaj
tę grupę", a już jest Twoje:)
Chociaż to kuchnia, to salonowe zwyczaje panują (oj, przekonasz się
nie raz;p) ujęte na tych stronach
http://groups.google.pl/group/pl.comp.mail/browse_fr
m/thread/5f59dba905be2c3a
http://klub.chip.pl/wincat2/news/netykieta.htm

> kocham kuchnię, zwłaszcza gotować, chociaż jeść też lubię, z

Heheheee...Masz aktualne zdjęcie? Bo z czasem siła argumentów Ci
wzrośnie w miarę czytania tutejszych przepisów;p

> zawodu jestem technologiem żywienia a całe moje życie to kuchnia,
> kuchnia i jeszcze raz kuchnia.

Wspaniale!! Liczymy na Twoje posty:)

> Pozdrowiam

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-09-15 12:56:59

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Katarzyna" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eee6a2$i7s$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Cześć
> Dobrze, że jest ktos z potrzebnym wykształceniem

A propos wykształcenia. Brytyjska telewizja serwuje od wrzesnia program
znanego tutaj kucharza Jamiego Oliviera, który pomaga kuchniom szkolnym (i
kucharkom) przestawić się na nowy typ żywienia dzieci, z zakazem
sprzedawania frytek, hamburgerów, pizzy itp., co stanowi podstawe żywienia
większosci Brytyjczyków.
Oglądając ostatni odcinek przeraziłam się poziomem kompetencji pan kucharek,
które nie miały pojęcia jak ugotować (czytaj: nie rozgotować) makaron czy
ryż, a nawet ile czasu potrzeba do ugotowania (dogotowania) potrawy.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-09-15 21:42:28

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: "czeremcha " <c...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

t...@w...pl napisał(a):

> Witam wszystkich uczstnik=F3w formu pl.rec.kuchnia mam na imi=EA Tomek,
> kocham kuchni=EA, zw=B3aszcza gotowa=E6, chocia=BF je=B6=E6 te=BF lubi=EA,
z
> zawodu jestem technologiem =BFywienia a ca=B3e moje =BFycie to kuchnia,
> kuchnia i jeszcze raz kuchnia. Pozdrowiam

A przygotowany jesteś na wszystkie kuchenne klimaty? Bo w kuchni często -
gęsto za kudły się szarpią - jak to kuchta z kuchtą. Ale wrzątkiem się nie
polewamy - póki co.

Pozdrowienia.

Ania


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-09-16 16:10:29

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 15 Sep 2006 13:56:59 +0100, "cherokee" <n...@n...pl>
wrote:

>
>U?ytkownik "Katarzyna" <k...@w...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:eee6a2$i7s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Cze??
>> Dobrze, ?e jest ktos z potrzebnym wykszta?ceniem
>
>A propos wykszta?cenia. Brytyjska telewizja serwuje od wrzesnia program
>znanego tutaj kucharza Jamiego Oliviera, który pomaga kuchniom szkolnym (i
>kucharkom) przestawi? si? na nowy typ ?ywienia dzieci, z zakazem
>sprzedawania frytek, hamburgerów, pizzy itp., co stanowi podstawe ?ywienia
>wi?kszosci Brytyjczyków.
>Ogl?daj?c ostatni odcinek przerazi?am si? poziomem kompetencji pan kucharek,
>które nie mia?y poj?cia jak ugotowa? (czytaj: nie rozgotowa?) makaron czy
>ry?, a nawet ile czasu potrzeba do ugotowania (dogotowania) potrawy.
>
>pozdr
>
>cherokee
>

Tysz prawda, ale czy nie uogolniasz przypadkiem? :P

Pierz, caly w buraczkach
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-09-16 16:50:55

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:be8og2l3d5ofq368kjkv7ggpte52r9cpd3@4ax.com...
> Tysz prawda, ale czy nie uogolniasz przypadkiem? :P

Ale z czym - ze sposobem żywienia czy umiejętnościami kucharek? Jezeli
chodzi o to pierwsze, to moim zdaniem nie, bo wiekszosc osob odzywiających
się w miarę zdrowo to obcokrajowcy, Anglicy przeważnie jedzą niezbyt
urozmaicone posiłki. A jeśli chodzi o kuchnie szkolne, to moja znajoma jest
szefem kuchni szkolnej i gotuje juz od dawna "lepsze" jedzenie i zna sie na
na tym co robi. No ale...jest Niemką.


pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-09-16 20:50:43

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Tysz prawda, ale czy nie uogolniasz przypadkiem? :P
>
>Ale z czym - ze sposobem ?ywienia czy umiej?tno?ciami kucharek? Jezeli
>chodzi o to pierwsze, to moim zdaniem nie, bo wiekszosc osob odzywiaj?cych
>si? w miar? zdrowo to obcokrajowcy, Anglicy przewa?nie jedz? niezbyt
>urozmaicone posi?ki.


Ale Ty w Walii mieszkasz :PPPPP
Bardzo wiele niestety zalezy od tzw klasy spolecznej - co gotuja
i jak



A je?li chodzi o kuchnie szkolne, to moja znajoma jest
>szefem kuchni szkolnej i gotuje juz od dawna "lepsze" jedzenie i zna sie na
>na tym co robi. No ale...jest Niemk?.
>
>
>pozdr
>
>cherokee
>
Szkolne i studenckie stolowki moich dzieci ( w kupie tego bylo5
chyba instytucji) byly bardzo znosne i te kobiety potrafily (choc
rzeczywiscie nie codziennie) wyczarowac bardzo zjadliwe posilki z
budzetu tragicznego zupelnie, szczegolnie w szkolach
podstawowych...a najlepsze frytki pod sloncem i hamburgery to
robily kucharki w stolowce unierwsytetu w Aberystwyth.....
ech, wspomnienia.....

Pierz, rozmarzony, po gooseberry fool...mmmmmrrrrrr
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-09-17 01:54:09

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:0ioog21c3h2ek1m9j89ikv134dide1epof@4ax.com...
> Ale Ty w Walii mieszkasz :PPPPP

Juz nie:PPPPPPP

pozdr
cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-09-17 12:48:57

Temat: Re: Witam wszystkich
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 17 Sep 2006 02:54:09 +0100, "cherokee" <n...@n...pl>
wrote:

>
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa? w
>wiadomo?ci news:0ioog21c3h2ek1m9j89ikv134dide1epof@4ax.com...
>> Ale Ty w Walii mieszkasz :PPPPP
>
>Juz nie:PPPPPPP
>
>pozdr
>cherokee
>

A teraz gdzie Cie wywialo czy przywialo nazad?

Pierz, ciekawski
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zawijaniec z coca-coli
Jestem podwójnym dziadkiem!
jaka salatka do sledzi ??
szampan
Gulasz z grzybów

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »