| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-31 10:46:00
Temat: Wok a elektrycznoscWitam,
Czy ktos tu uzywa woka + kuchenka elektryczna? Sie zastanawiam nad
zakupem kuchenki elektrycznej, a ze jednoczesnie wpadl mi do glowy
wok, wiec powstalo pytanie. Czy to to w ogole zadziala? Chodzi mi to,
ze wok nie ma plaskiego dna.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Jak ja was, kurrwy, nienawidzę, jak do was bym z kałacha bił."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-31 11:07:24
Temat: Re: Wok a elektrycznoscMarcin E. Hamerla wrote:
> Witam,
>
> Czy ktos tu uzywa woka + kuchenka elektryczna? Sie zastanawiam nad
> zakupem kuchenki elektrycznej, a ze jednoczesnie wpadl mi do glowy
> wok, wiec powstalo pytanie. Czy to to w ogole zadziala? Chodzi mi to,
> ze wok nie ma plaskiego dna.
>
albo rybka, albo ogórek. Musisz kupić woka z płaskim dnem, ale
porządnego, bo cienkie się wyginają. Gaz jest jednak do woka dużo lepszy.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-31 13:27:03
Temat: Re: Wok a elektrycznoscOn Thu, 31 Mar 2005 12:46:00 +0200, Marcin E. Hamerla wrote:
> Witam,
>
> Czy ktos tu uzywa woka + kuchenka elektryczna? Sie zastanawiam nad
> zakupem kuchenki elektrycznej, a ze jednoczesnie wpadl mi do glowy
> wok, wiec powstalo pytanie. Czy to to w ogole zadziala? Chodzi mi to,
> ze wok nie ma plaskiego dna.
Czasem można kupić woki z płaskim dnem. Od razu uprzedzam, że kupno
taniej podróby pokrytej "warstwą antyprzywieralną" mija się z celem.
Gotowanie wymaga niestety trochę wprawy - wynika to z tego, że kuchenka
elektryczna zupełnie inaczej ogrzewa wok (nierównomiernie - bardzo mocno
spód, słabo boki). Z tego samego względu warto kupić dobrego woka,
najlepiej bez "teflonu" i podobnych - mniejsza szansa, że garnek zostanie
dokumentnie spalony.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "Omega", "Absolution Gap", "NeoAddix", "Pashazade"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-02 19:56:59
Temat: Re: Wok a elektrycznoscWitam!
Ja mam woka z ikei, jest całkiem niezły i ma płaskie dno, nadaje się
do używania na kuchence elektrycznej, choć dno jest bardziej nagrzewane.
Można robić tak jak robię to ja, mianowicie stawiam woka na największej
płytce grzewczej, tak że ogrzewa się też część ścianek. Może to niezbyt
oszczędne ale tak właśnie sobie radzę.
Warzywka pyszne. :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |