Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wtorek, obiad w zimny dzien

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wtorek, obiad w zimny dzien

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-04 16:54:38

Temat: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj maz zazyczyl sobie polskawy obiad. Zrobilam mu taki:

Kawalek schabu wieprzowego bez kosci pokroic w dosc grube plastry. Na
jednej patelni obsmazyc mieso na oliwie, po obsmazeniu dodac soli,
pieprzu, majeranku, garsc zielonych winogron i zalac woda. Dusic pod
przykryciem az miekkie, okolo 25 minut. Na drugiej patelni usmazyc na
zloto cebule na oliwie, zdjac i na tej samej patelni usmazyc cwierc kilo
pieczarek, dodac cebule, posolic, popieprzyc, trzymac cieple. Ugotowac
trzy ziemniaki w osolonej wodzie z duza iloscia koperku w galazkach.
Umyc i osuszyc salate, polac sosem. Zrobic zasmazke i zrobic sos z plynu
z miesa plus troche maggi. Ogrzac talerze w mikrofali. Zawolac meza,
zeby sobie nalozyl, ile chce. Obejrzec dobry film, np. Gosford Park.

Rano posprzatac kuchnie.

Przygotowanie obiadu: 40 minut. Koszt obiadu $9, film dodatkowo $3.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-04 16:57:44

Temat: Re: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: "Kama" <k...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Robię schab podobnie, ale bez majeranku i winogron, za to dodaję obrane ze
skórki pomidory, sosik z tego wychodzi lekko pomidorkowy - super, ale
chętnie spróbuję z winogronami, czy one mają być w całości, czy może
"wypestkowane"?
A tak poza tym - taki chab jest o wiele lepszy niż tradycyjny schabowy
prawda?
Kama


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 18:00:45

Temat: Re: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: "Stanislaw" <t...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

>A tak poza tym - taki chab jest o wiele lepszy niż tradycyjny schabowy
>prawda?
>Kama



Witam Panie!!
Powiedzcie to mojej Pani!! W ktoras niedziele robilem obiadek i schabowy
wlasnie w odmienny sposob cos podobnwgo i.......?? !! Dostalem opiernicz ,ze
mieso zmaranowalem!! Rece opadaja.

Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
gg 3068281
Idea +48 503657229


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 18:13:25

Temat: Re: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Kama wrote:
>
> Witam
> Robię schab podobnie, ale bez majeranku i winogron, za to dodaję obrane ze
> skórki pomidory, sosik z tego wychodzi lekko pomidorkowy - super, ale
> chętnie spróbuję z winogronami, czy one mają być w całości, czy może
> "wypestkowane"?
> A tak poza tym - taki chab jest o wiele lepszy niż tradycyjny schabowy
> prawda?
> Kama


Nasze winogrona nie maja pestek. Ja wole schab w ten sposob, bo mniej
tluszczu sie zuzywa, wiec ma mniej kalorii bez panierki. Robie rowniez
podobnie z jablkami zamiast winogron, albo z jablkami i suszonymi
sliwkami, albo z rodzynkami. Lubie takie slodkawe mieso z duza iloscia
pieprzu. Majeranek, moim zdaniem, jest do wieprzowiny konieczny.
Przypomnialo mi sie, jak moi chlopcy kiedys wrocili z Polski z wakacji,
i zawiadomili mnie, ze w Polsce "to oni maja lepsze winogrona, bo z
pestkami i mozna pluc na odleglosc"!

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 19:12:38

Temat: Re: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:al5hoh$r63$1@news2.tpi.pl...
> Witam Panie!!
> Powiedzcie to mojej Pani!! W ktoras niedziele robilem obiadek i schabowy
> wlasnie w odmienny sposob cos podobnwgo i.......?? !! Dostalem opiernicz
,ze
> mieso zmaranowalem!! Rece opadaja.
>
> Pozdrawiam
> Stanislaw z Gdanska

***********
Przyslij ja tutaj. Niech troche poczyta to zaraz sie zarazi.
Pozdrawiam
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 20:59:57

Temat: Re: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 04 Sep 2002 11:13:25 -0700, Magdalena Bassett <m...@w...net>
wrote:


>Nasze winogrona nie maja pestek. Ja wole schab w ten sposob, bo mniej
>tluszczu sie zuzywa, wiec ma mniej kalorii bez panierki. Robie rowniez
>podobnie z jablkami zamiast winogron, albo z jablkami i suszonymi
>sliwkami, albo z rodzynkami. Lubie takie slodkawe mieso z duza iloscia
>pieprzu. Majeranek, moim zdaniem, jest do wieprzowiny konieczny.
>Przypomnialo mi sie, jak moi chlopcy kiedys wrocili z Polski z wakacji,
>i zawiadomili mnie, ze w Polsce "to oni maja lepsze winogrona, bo z
>pestkami i mozna pluc na odleglosc"!
>
>MB


Sa z pestkami...
http://www.seasonalchef.com/grapes.htm

;-)))))
Art.(Gruby)
"I love work;it fascinates me;I can sit and watch it for hours."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ryz
robot?
Kalmary
Tic-tac'ki cynamonowe - gdzie???
Przepis potrzebny, proszę o pomoc !!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »