| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-06-22 11:13:20
Temat: Re: Wysyp kalarep...
"Beata Mateuszczyk" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
news:e7dsm8$nh7$1@inews.gazeta.pl...
> dziewczyna_policjanta wrote:
>>>2. Faszeruję mięsem mielonym i zapiekam.
>>
>>
>> Oooo, to mnie zaciekawiło... mogę prosić o szczegóły? Czy z jakimś
>> sosikiem,
>> serem?
>
> Przygotowuje mięso jak na mielone. Kalarepki na pół. Wydrążam. Faszeruję
> mięsem. Wkładam do brytfanny i dolewam rosołu. Posypję koperkiem i
> zapiekam. Czasami pod koniec posypuję zółtym serem.
>
> Podrawiam
> Bea
Nie musza być na pół, wystarczy odciąć stronę od korzenia (łykowata) i
wyłyżeczkować środek. Nadzienie dość dowolne - co się nawinie. Odcięte
części zużyć na zupę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-06-22 15:26:33
Temat: Re: Wysyp kalarep...Wlasnie...wlasnie...faszerowana przymierzam sie zrobic
Dzieki za przypomnienie...inspiracje kalarepowe ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-06-23 06:57:02
Temat: Re: Wysyp kalarep...
> Przygotowuje mięso jak na mielone. Kalarepki na pół. Wydrążam. Faszeruję
> mięsem. Wkładam do brytfanny i dolewam rosołu. Posypję koperkiem i
> zapiekam. Czasami pod koniec posypuję zółtym serem.
Ok. Dziękuję.
Pozdrawiam, Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |