« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-11-17 14:27:54
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA 4 CZESC ;)On 17 Nov 2005 14:42:54 +0100, "i." <i...@v...pl> wrote:
>> zrobic jakiś sos
>> śmietanowy czy jogurtowy.
>
>a jak robisz taki sos,jesli mozna to prosilabym o rzepis,moj mezczyzna
>uwielbia takie sosy a ja umiem tylko zrobic czosnkowy, z sola ziolowa nie
>probowalam..
>
>> Jak lubisz kuchnię chińską lub kisiele własnoręcznie robione w chwilach
>> słabości - mąka ziemniaczana.
>
>make ziemniaczana do potraw chinskich? nie slyszalam ale jak mozesz to prosze
>napisz co sie z nia robi,bede wdzieczna ;) bo uwielbiam dania chinskie..tylko
>z przyprawami problem bo nie wiem jakich uzywac oprocz standardowych mieszanek
>roznych ziol w jednej torebce do dan chinskich
maka ziemniaczana (kukurydziana) jak najbardziej do potraw
chinskich. czesto sie te make rozbeltuje z sherry.
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-11-18 09:04:04
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA 4 CZESC ;)Czesc!
> i ktore przyprawy sa niezbedne,bez ktorych nie idzie sie obejsc
W mojej kuchni nie moze nigdy zabraknac:
cynamonu
zielonego pieprzu (w calosci)
imbiru
suszonych ziol (lepsze swieze, ale jak brak...)
suszonego koperku (ale koniecznie ususzonego samodzielnie)
suszonych lisci selera (tez samodzielnie)
Pozostale zmieniaja sie co jakis czas (np. teraz kroluje kardamon).
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |