Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zalewa do stekow (proba nr 2)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zalewa do stekow (proba nr 2)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-12 12:34:09

Temat: Zalewa do stekow (proba nr 2)
Od: <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Mam okrutna ochote na steki. Niestety nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac...
Wydaje mi sie, ze mieso powinno wczesniej polezec jakis czas w zalewie.
No wlasnie:

Jak zrobic zalewe do stekow?
Czy sklad zalewy zalezy od rodzaju miesa?
Jak dlugo powinno w niej polezec mieso?


pozdrawiam i dziekiza kazda pomoc...
pawel

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-12 12:43:51

Temat: Re: Zalewa do stekow (proba nr 2)
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

>
> Mam okrutna ochote na steki. Niestety nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac...
> Wydaje mi sie, ze mieso powinno wczesniej polezec jakis czas w zalewie.

wydaje ci się. Nie musi

>
> Jak zrobic zalewe do stekow?
jak dobre mięso, to nie trzeba nic, za wyjątkiem pieprzu, oleju,
papryki, przypraw ulubionych. Jak mniej dobre, to możesz trochę do oleju
z octem dać. A i żubrówka/gin/calvados a nawet żyto się mogą nadać.

> Czy sklad zalewy zalezy od rodzaju miesa?
tak.

> Jak dlugo powinno w niej polezec mieso?
zależy znowu od mięsa. Ja pędzluję raczej i odstawiam do lodówki na
trochę. To "trochę" jest od godziny do doby.


Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 13:08:42

Temat: Re: Zalewa do stekow (proba nr 2)
Od: <f...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> (...ciachu ciachu... ) Jak mniej dobre, to możesz trochę do oleju
> z octem dać. A i żubrówka/gin/calvados a nawet żyto się mogą nadać.

Podsumowujac:
Olej + ocet (3 : 1) * czosnek + przyprawki...
Posmarowac typ mieso i na 2 godzinki do lodowki, moze byc?

Nadaje sie to do schabu???


> Waldek

Dzieki za dopowiedz... :o)
Pawel


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-12 13:29:14

Temat: Re: Zalewa do stekow (proba nr 2)
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

f...@p...onet.pl wrote:
>
> > (...ciachu ciachu... ) Jak mniej dobre, to możesz trochę do oleju
> > z octem dać. A i żubrówka/gin/calvados a nawet żyto się mogą nadać.
>
> Podsumowujac:
> Olej + ocet (3 : 1) * czosnek + przyprawki...
> Posmarowac typ mieso i na 2 godzinki do lodowki, moze byc?
>
> Nadaje sie to do schabu???
>

jak schab taki bardziej tłusty, to wystarczy potraktować octem (nie za
dużo, raczej posmarować niż zamoczyć), ginem jak kto lubi. Natrzeć
czosnkiem, papryką, pieprzem. Solić najlepiej po smażeniu, bo się zsika.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ROKPOL-poratujcie fanke tego sera...
Dzem gruszkowy?
Przepis na papryke faszerowana - potrzebny
"pachnacy" kurczak
Jaka woda zalewac herbate...?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »