« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-25 11:38:51
Temat: Zamrozić botwinkę?Kochani,
czy ktoś z Was zamroził kiedy botwinkę?
Jeszcze tylko przez kilka tygodni będzie na rynku, a ja ją tak uwielbiam!
Nie mogę jednak paść rodzinki tym samym zielskiem przez wszystkie weekendy,
bo mi wymówią w końcu kuchnię.
Można to to zamrozić?
A jeżeli to w jaki stanie - surowym pokrojonym czy też może podgotowanym?
Nie będzie z tego potem jakaś breja niewymowna?
Podpowiedzcie please!
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-25 12:22:47
Temat: Re: Zamrozić botwinkę?pokroj, włóż do plastikowego, zamykanego pudełka i do zamralnika.
przechowuje sie znakomicie, tak jak koperek i szczaw.
kachna
Ana napisał(a) w wiadomości: <9elgc7$nq8$1@news2.ipartners.pl>...
>Kochani,
>czy ktoś z Was zamroził kiedy botwinkę?
>Jeszcze tylko przez kilka tygodni będzie na rynku, a ja ją tak uwielbiam!
>Nie mogę jednak paść rodzinki tym samym zielskiem przez wszystkie weekendy,
>bo mi wymówią w końcu kuchnię.
>Można to to zamrozić?
>A jeżeli to w jaki stanie - surowym pokrojonym czy też może podgotowanym?
>Nie będzie z tego potem jakaś breja niewymowna?
>Podpowiedzcie please!
>
>--
>Ania K.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-25 12:26:57
Temat: Re: Zamrozić botwinkę?Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
news:9elet4$nva$1@zeus.man.szczecin.pl...
> pokroj, włóż do plastikowego, zamykanego pudełka i do zamralnika.
> przechowuje sie znakomicie, tak jak koperek i szczaw.
> kachna
Dzięki, zaraz lecę kupić większą ilość. A wieczorem już tylko kroić i kroić
....
Pozdrawiam
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-25 21:16:19
Temat: Re: Zamrozić botwinkę?Ja w kwestii podobnej czyli warzyw sezonowych a konkrertnie szparagów. Też
się zastanawiałem jak ocalić ich smak bo za kilka dni przypadnie szczyt
szparagowych żniw i zastanwiam się czy szparagi można mrozić i ewentualnie
jak to robić: czy je myć, czy blanszować przed morożeniem a może wręcz
gotować? Podobnie zastanawiam się jak z tą botwinką: myć czy nie przed
mroźeniem, czy buraczki z botwinki też kroić czy zostawić w całości.
Czarek
Użytkownik "Ana" <a...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9elgc7$nq8$1@news2.ipartners.pl...
> Kochani,
> czy ktoś z Was zamroził kiedy botwinkę?
> Jeszcze tylko przez kilka tygodni będzie na rynku, a ja ją tak uwielbiam!
> Nie mogę jednak paść rodzinki tym samym zielskiem przez wszystkie
weekendy,
> bo mi wymówią w końcu kuchnię.
> Można to to zamrozić?
> A jeżeli to w jaki stanie - surowym pokrojonym czy też może podgotowanym?
> Nie będzie z tego potem jakaś breja niewymowna?
> Podpowiedzcie please!
>
> --
> Ania K.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |