| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-08-29 14:25:20
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domuUżytkownik "radzio" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ed1e56$264$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
> news:ed1a9s$o97$1@inews.gazeta.pl...
>> radzio napisał(a):
>>
>>> kiedy w kuchni żydowskiej nie ma nic ciekawego do jedzenia. nawet ten
>>> okrzyczany karp po żydowsku to cos niejadalnego
>>
>> Szczęśliwie nie wszyscy są jednakowi, jeden lubi banany, inny marcepany.
>
> jest jednak coś takiego, jak ogólna opinia.przesolone to przesolone, za
> słodkie to za słodkie, mdłe to mdłe. no i tego się nie da jeść
Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się wypowiadać.
Piszesz bzdury totalne. A moze masz alergię na słowo "żyd"?
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-29 14:42:49
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domuDnia Tue, 29 Aug 2006 12:26:02 +0200, BBjk napisał(a):
> Jeśli Cię interesują jakieś konkretne, daj znać, niewykluczone, ze będę
> mogła pomóc.
Nie konkretne - mam kilka ksiazek z przepisami kuchni zydowskiej i sporo
materialow w sieci i interesuje mnie wszystko, czego moglbym jeszcze nie
wiedziec :)
--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-08-29 15:33:49
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domuradzio napisał(a):
> jest jednak coś takiego, jak ogólna opinia.przesolone to przesolone, za
> słodkie to za słodkie, mdłe to mdłe. no i tego się nie da jeść
Dobradobra.
Aproposik, to zachęcona tym wątkiem kupiłam właśnie chleb żydowski (dla
Krakusów: Sklepik Naturalny, Krupnicza) i jest pyszny, ani przesolony,
ani zbyt słodki, ani mdły.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-08-29 15:48:39
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
"BBjk" <b...@Q...pl> wrote in message
news:ed1mom$kd9$1@inews.gazeta.pl...
> radzio napisał(a):
>
>> jest jednak coś takiego, jak ogólna opinia.przesolone to przesolone, za
>> słodkie to za słodkie, mdłe to mdłe. no i tego się nie da jeść
>
> Dobradobra.
> Aproposik, to zachęcona tym wątkiem kupiłam właśnie chleb żydowski (dla
> Krakusów: Sklepik Naturalny, Krupnicza) i jest pyszny, ani przesolony, ani
> zbyt słodki, ani mdły.
> --
> pa, BBjk
Z dodatkiem czosnku i cebuli?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-08-29 16:13:51
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>
> Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się wypowiadać.
> Piszesz bzdury totalne.
mógłbyś to jakoś uzasadnić?
> A moze masz alergię na słowo "żyd"?
czy to jest grupa dyskusyjna dla kanibali?
radzio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-08-29 16:21:18
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domuPanslavista napisał(a):
> Z dodatkiem czosnku i cebuli?
nie.
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-08-29 16:28:55
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:ed1php$2mb$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Z dodatkiem czosnku i cebuli?
>
a to czemu nazywa się żydowski?
radzio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-08-29 17:01:36
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domuradzio napisał(a):
> a to czemu nazywa się żydowski?
Dużo w nim rodzynków i migdałów.
Czyli wróciliśmy do postu amonastra, początkujacego wątek.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-08-30 11:15:47
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domuUżytkownik "radzio" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ed1p4k$olo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości
>>
>> Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się
>> wypowiadać. Piszesz bzdury totalne.
>
> mógłbyś to jakoś uzasadnić?
Bo np. chałka, typowe żydowskie danie szabatowe, jest wyśmienita.
I nie zawiera czosnku ani cebuli.
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-08-30 11:24:50
Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:ed3rpe$ch2$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "radzio" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:ed1p4k$olo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
>> wiadomości
>>>
>>> Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się
>>> wypowiadać. Piszesz bzdury totalne.
>>
>> mógłbyś to jakoś uzasadnić?
>
> Bo np. chałka, typowe żydowskie danie szabatowe, jest wyśmienita.
>
> I nie zawiera czosnku ani cebuli.
>
> DJD
A wkładkę z czerwonej?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |