Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zapachy i smaki żydowskiego domu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zapachy i smaki żydowskiego domu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-08-29 14:25:20

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "radzio" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ed1e56$264$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
> news:ed1a9s$o97$1@inews.gazeta.pl...
>> radzio napisał(a):
>>
>>> kiedy w kuchni żydowskiej nie ma nic ciekawego do jedzenia. nawet ten
>>> okrzyczany karp po żydowsku to cos niejadalnego
>>
>> Szczęśliwie nie wszyscy są jednakowi, jeden lubi banany, inny marcepany.
>
> jest jednak coś takiego, jak ogólna opinia.przesolone to przesolone, za
> słodkie to za słodkie, mdłe to mdłe. no i tego się nie da jeść

Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się wypowiadać.
Piszesz bzdury totalne. A moze masz alergię na słowo "żyd"?

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-08-29 14:42:49

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: Maciek <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 29 Aug 2006 12:26:02 +0200, BBjk napisał(a):

> Jeśli Cię interesują jakieś konkretne, daj znać, niewykluczone, ze będę
> mogła pomóc.

Nie konkretne - mam kilka ksiazek z przepisami kuchni zydowskiej i sporo
materialow w sieci i interesuje mnie wszystko, czego moglbym jeszcze nie
wiedziec :)

--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-08-29 15:33:49

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: BBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

radzio napisał(a):

> jest jednak coś takiego, jak ogólna opinia.przesolone to przesolone, za
> słodkie to za słodkie, mdłe to mdłe. no i tego się nie da jeść

Dobradobra.
Aproposik, to zachęcona tym wątkiem kupiłam właśnie chleb żydowski (dla
Krakusów: Sklepik Naturalny, Krupnicza) i jest pyszny, ani przesolony,
ani zbyt słodki, ani mdły.
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-08-29 15:48:39

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"BBjk" <b...@Q...pl> wrote in message
news:ed1mom$kd9$1@inews.gazeta.pl...
> radzio napisał(a):
>
>> jest jednak coś takiego, jak ogólna opinia.przesolone to przesolone, za
>> słodkie to za słodkie, mdłe to mdłe. no i tego się nie da jeść
>
> Dobradobra.
> Aproposik, to zachęcona tym wątkiem kupiłam właśnie chleb żydowski (dla
> Krakusów: Sklepik Naturalny, Krupnicza) i jest pyszny, ani przesolony, ani
> zbyt słodki, ani mdły.
> --
> pa, BBjk

Z dodatkiem czosnku i cebuli?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-08-29 16:13:51

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: "radzio" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>
> Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się wypowiadać.
> Piszesz bzdury totalne.

mógłbyś to jakoś uzasadnić?

> A moze masz alergię na słowo "żyd"?

czy to jest grupa dyskusyjna dla kanibali?
radzio


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-08-29 16:21:18

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: BBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

> Z dodatkiem czosnku i cebuli?

nie.
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-08-29 16:28:55

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: "radzio" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:ed1php$2mb$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Z dodatkiem czosnku i cebuli?
>
a to czemu nazywa się żydowski?
radzio

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-08-29 17:01:36

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: BBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

radzio napisał(a):

> a to czemu nazywa się żydowski?

Dużo w nim rodzynków i migdałów.
Czyli wróciliśmy do postu amonastra, początkujacego wątek.
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-08-30 11:15:47

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "radzio" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ed1p4k$olo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości
>>
>> Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się
>> wypowiadać. Piszesz bzdury totalne.
>
> mógłbyś to jakoś uzasadnić?

Bo np. chałka, typowe żydowskie danie szabatowe, jest wyśmienita.

I nie zawiera czosnku ani cebuli.

DJD


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-08-30 11:24:50

Temat: Re: Zapachy i smaki żydowskiego domu
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:ed3rpe$ch2$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "radzio" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:ed1p4k$olo$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
>> wiadomości
>>>
>>> Najpierw powinieneś coś zjeść z kuchni żydowskiej, a potem się
>>> wypowiadać. Piszesz bzdury totalne.
>>
>> mógłbyś to jakoś uzasadnić?
>
> Bo np. chałka, typowe żydowskie danie szabatowe, jest wyśmienita.
>
> I nie zawiera czosnku ani cebuli.
>
> DJD

A wkładkę z czerwonej?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sałatka śledziowa Hasle
Przechowywanie - ser Rokpol
ATAKI...
Cebula... Marynowana???
Maslaki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »