« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-25 18:07:53
Temat: Zgliwiały ser - da sie uratowac?Pierwszy raz postanowilam zrobic zgliwialy ser z prawdziwego wiejskiego sera
ktory po swietach zostal w lodowce. Przepis znalazlam na grupie ale cos
zrobilam zle. No chyba za malo czasu dalam temu serkowi albo za malo
rozkruszony byl. Jednym slowem na patelni czesc sera sie rozpuscila a czesc
zostala w postaci bialych grudków.
I teraz pytanie- czy mam juz to wyrzucic czy moge jeszcze zostawic na jakis
czas zeby znowu zgliwial?? a raczej zgliwial dalej. Jest na to szansa???
--
Pozdrawiam
Agnieszka
-=odpowiadajac usun blablabla =-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-25 18:28:55
Temat: Re: Zgliwiały ser - da sie uratowac?Kropelka napisał(a):
> I teraz pytanie- czy mam juz to wyrzucic czy moge jeszcze zostawic na jakis
> czas zeby znowu zgliwial?? a raczej zgliwial dalej. Jest na to szansa???
Spróbuj te grudki porozgniatać widelcem i ponownie podsmażyć. Nawet,
jeśli nie będzie miał idealnej konsystencji, smak nie powinien być zły.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-25 20:09:40
Temat: Re: Zgliwiały ser - da sie uratowac?BasiaBjk napisał(a):
> Kropelka napisał(a):
>
>> I teraz pytanie- czy mam juz to wyrzucic czy moge jeszcze zostawic na
>> jakis
>> czas zeby znowu zgliwial?? a raczej zgliwial dalej. Jest na to szansa???
>
> Spróbuj te grudki porozgniatać widelcem i ponownie podsmażyć. Nawet,
> jeśli nie będzie miał idealnej konsystencji, smak nie powinien być zły.
Jak suche to do wyrzucenia.
pozdr. jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-25 20:22:36
Temat: Re: Zgliwiały ser - da sie uratowac?Jerzy Nowak napisał(a):
> Jak suche to do wyrzucenia.
Niekoniecznie. Mój pies uwielbia podgliwialy ser, czasem specjalnie mu
tak dośmierdzam. No i psy jedzące takie serki nie dobierają się na
spacerach do różnych paskudztw, zawierających bakterie gnilne.
Więc jeśli masz psa, Autorko wątku, a ser Ci nie wyjdzie, to mu daj,
prawdopodobnie przyjmie go z wdzięcznością :)
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-04-25 22:11:22
Temat: Re: Zgliwiały ser - da sie uratowac?
"Kropelka" <k...@b...gmail.com> wrote in message
news:e2loif$8o4$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pierwszy raz postanowilam zrobic zgliwialy ser z prawdziwego wiejskiego
> sera
> ktory po swietach zostal w lodowce. Przepis znalazlam na grupie ale cos
> zrobilam zle. No chyba za malo czasu dalam temu serkowi albo za malo
> rozkruszony byl. Jednym slowem na patelni czesc sera sie rozpuscila a
> czesc
> zostala w postaci bialych grudków.
> I teraz pytanie- czy mam juz to wyrzucic czy moge jeszcze zostawic na
> jakis
> czas zeby znowu zgliwial?? a raczej zgliwial dalej. Jest na to szansa???
>
> --
> Pozdrawiam
> Agnieszka
Nie do konca zgliwiał, prawdopodobnie był przegrzany i skazeinował,
porozgniatać, podsmażyć, spróbować smak, można poza solą dodać: kminek,
pieprz, paprykę, lub gdy płynny (ciepły) dodać jajka szybko mieszając, wylać
na talerz lub miskę, aby zastygł. Gdy mało zjeść z patelni, z
przypalankami...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |