| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-16 20:43:26
Temat: Zieniaki po cabańsku<jami>Hej wszystkim jestem tu nowa i postanowiłam się podzielić przepisem na
regionalna potrawę "Ziemniaki po Cabańsku"Trochę ciężkostrawne ale za to
jakie pycha.
Składniki na 3 osoby:
2 kg ziemniaków
2 średnie cebule
2 duże marchewki
pęczek koperku i pietruszki(posiekane)
25 dag kiełbasy najlepiej Toruńskiej
sól pieprz do smaku
i boczek tak z 10dag
Wszystkie te jarzynki trzeba obrać i pokroić na plasterki a potem układać w
garnku po kolei najpierw boczek potem ziemniaki(posolić je i popieprzyć)
potem marchewka cebula koperek i pietruszka.Potem znowu ziemniaki itd.Można
jeszcze dodać do tego jednego surowego buraczka ale ja akurat nie
daję.Przykryć pokrywką i piec na gazie jakieś 30-40 minut tak żeby wszystko
zmiękło.Ja podaje z barszczykiem czerwonym ale niektórzy podają też z
kefirem lub z zsiadłym mlekiem.
Życzę smacznego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-18 21:01:56
Temat: Re: Zieniaki po cabańsku<jami>Monia wrote:
> Hej wszystkim jestem tu nowa i postanowiłam się podzielić przepisem na
> regionalna potrawę "Ziemniaki po Cabańsku"Trochę ciężkostrawne ale za to
> jakie pycha.
U mnie w domu na to mówi się duszonki. Tylko że można dodać do tego
pieczarki i ser żółty. mniamiiii.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |