« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-27 15:21:02
Temat: Znacie "Bohum" ?Kiedyś mój kolega zrobił coś takiego:
Pokrojoną w słupki wołowinę obtaplał w mące i obsmażył na patelni,
osączył z tłuszczu dorzucił pokrojoną w słupki marchewkę zalał wszystko
sosem sojowym i udusił. Było to kilka lat temu i nie pamiętam co jeszcze
dodał. Może ktoś wie?? ;-))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-27 15:36:32
Temat: Re: Znacie "Bohum" ?Aleksander Kłosiewicz wrote:
> Kiedyś mój kolega zrobił coś takiego:
> Pokrojoną w słupki wołowinę obtaplał w mące i obsmażył na patelni,
> osączył z tłuszczu dorzucił pokrojoną w słupki marchewkę zalał wszystko
> sosem sojowym i udusił. Było to kilka lat temu i nie pamiętam co jeszcze
> dodał. Może ktoś wie?? ;-))
hmm. Nie znam twojego kolegi i przy tym jedzeniu nie byłem. Pasuje do tego
rzepa pokrojona jak ta marchewka. Można obie zamarynować w occie z solą
(płukać przed smażeniem). Można dać zieloną lub żółtą fasolę, kiełki mun,
grzybki mu-err, imbir i inne strawy. Co kto lubi. No i taplać albo w mące,
albo w kartoflance.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-27 15:58:52
Temat: Re: Znacie "Bohum" ?
> Pokrojoną w słupki wołowinę obtaplał w mące i obsmażył na patelni,
> osączył z tłuszczu dorzucił pokrojoną w słupki marchewkę zalał wszystko
> sosem sojowym i udusił. Było to kilka lat temu i nie pamiętam co jeszcze
> dodał. Może ktoś wie?? ;-))
------
A musisz jak on?
Pora mozesz tam wsadzic, selera troche tez w slupki, grzyba chinskiego w
paseczki, fasolke szparagowa, cebule (koniecznie!!!) w paseczki, kielki
jakowes...
I z ryzem toto zjesc:)
Gosia
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-28 11:56:47
Temat: Re: Znacie "Bohum" ?
Użytkownik Gosia Jurczyszyn <g...@a...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:B9E1CCDE.546%g...@a...net...
> A musisz jak on?
> Pora mozesz tam wsadzic, selera troche tez w slupki, grzyba chinskiego
w
> paseczki, fasolke szparagowa, cebule (koniecznie!!!) w paseczki,
kielki
> jakowes...
> I z ryzem toto zjesc:)
> Gosia
Jak zrobić chińszczyznę "nawinie" wiem, szukam konkretnego przepisu
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-29 09:51:33
Temat: Re: Znacie "Bohum" ?
> Jak zrobić chińszczyznę "nawinie" wiem, szukam konkretnego przepisu
------
A to sorki, nie zlapalam. Cisnienie mnie oglupa:(
Bije sie w popiersie:)
Gosia
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |