| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-02 11:08:13
Temat: Znalazłem menu cz. IIKontynuując irytowanie Waszych żołądków publikacjami menu posiłków,
które miałem szczęście zżerać w czasie rozmaitych uroczystości w
krajowych i zagranicznych knajpach, dziś coś dla wielbicieli kuchni
włoskiej :) Tłumaczenie zawdzięczam nie swojej znakomitej (he,he,he...
) pamięci, lecz notatkom na marginesach.
"Il Fornaio - 23.IX.2003
Antipasti:
Carciofi di Vongole (karczochy z małżami)
Primo piato:
Lasagne della Casa (płaty lazanii podane z dwoma sosami: pomidorowym
i ziołowym)
Secondo piato:
Saltimbocca alla Romana (bardzo delikatne kotleciki cielęce usmażone z
szałwią i szynką parmeńską)
Contorni:
Patate Rosmarino (ziemniaczki duszone w maśle z ziołami - głównie
rozmarynem)
Insalata Mista (sałaty w kilku rodzajach, wymieszone z
pomidorkami, oliwkami, sosem na bazie octu winnego)
Dolci:
Tiramisu (wiadomo)
Zuppa Inglese (taki dziwny krem m.in. z żółtek, cukru, likieru
a w nim zatopione owoce)
Vino di Toscana:
Sauvignon Blanc 2000"
I tyle. Ciąg dalszy nastąpi, życzę smacznego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |