From: "Tomek W." <p...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Znalazłem menu cz. II
Date: Fri, 02 Jul 2004 13:08:13 +0200
Message-ID: <1...@n...home.net.pl>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: home.pl my.webmail
X-Priority: 3
X-NNTP-Posting-Host: 212.244.242.197
NNTP-Posting-Host: 212.85.112.62
X-Trace: news.home.net.pl 1088766495 212.85.112.62 (2 Jul 2004 13:08:15 +0200)
Organization: home.pl news server
Lines: 34
X-Authenticated-User: puma.post@home
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.ipartners.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:206491
Ukryj nagłówki
Kontynuując irytowanie Waszych żołądków publikacjami menu posiłków,
które miałem szczęście zżerać w czasie rozmaitych uroczystości w
krajowych i zagranicznych knajpach, dziś coś dla wielbicieli kuchni
włoskiej :) Tłumaczenie zawdzięczam nie swojej znakomitej (he,he,he...
) pamięci, lecz notatkom na marginesach.
"Il Fornaio - 23.IX.2003
Antipasti:
Carciofi di Vongole (karczochy z małżami)
Primo piato:
Lasagne della Casa (płaty lazanii podane z dwoma sosami: pomidorowym
i ziołowym)
Secondo piato:
Saltimbocca alla Romana (bardzo delikatne kotleciki cielęce usmażone z
szałwią i szynką parmeńską)
Contorni:
Patate Rosmarino (ziemniaczki duszone w maśle z ziołami - głównie
rozmarynem)
Insalata Mista (sałaty w kilku rodzajach, wymieszone z
pomidorkami, oliwkami, sosem na bazie octu winnego)
Dolci:
Tiramisu (wiadomo)
Zuppa Inglese (taki dziwny krem m.in. z żółtek, cukru, likieru
a w nim zatopione owoce)
Vino di Toscana:
Sauvignon Blanc 2000"
I tyle. Ciąg dalszy nastąpi, życzę smacznego.
|