« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-01 18:10:59
Temat: Znowu Yorkshire puddingMam straszną ochotę sporządzić, to cudo. Ale :
czy pieczarki, brokuły, brukselka lub inne warzywka muszą być pogotowane,
czy surowe, a czy mięsko wołowinka, cielęcinka lub inne frykasy podpieczone
czy jak? Jak widzisz jest jeszcze trochę wątpliwości, chyba, że Krysiu nie
wszystko zrozumiałam.
Pa. Chciałabym tę pychotę zrobić na sobotę!! O wynikach napiszę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-01 19:29:59
Temat: Re: Znowu Yorkshire puddingDo krateru albo jaskini, bo nie wiadomo, co taki Y. pudding
wykombinuje (jak bedzie plaski za pierwszym razem, to sie nie
przejmuj, tu to jest a nim tak, jak w Polsce z ciastem
drozdzowym... oby tylko uroslo!).
Danie do srodka (oryginalnie), albo obok (thrzeba miec duze
taleze...) najlepsze jak jest mokre.
Traktuj tego Yorks. pudding jako substytut kartofli albo makaronu
do obiadu, czyli jadac z iesem/sosem i jarzynami.
P.S. Na leb niech bedzie jeden wielkosci talerza, z przpeisu
wyjda chyba ze dwa takie. ALBO piec calosc na blasze i poszarpac
kawalki dla kazdej osoby.
Proponuje, zebys , zanim dasz ludziom, zrobila przynajmniej jeden
probny! Strzezonego, itp
Krysia
>Mam straszną ochotę sporządzić, to cudo. Ale :
>czy pieczarki, brokuły, brukselka lub inne warzywka muszą być pogotowane,
>czy surowe, a czy mięsko wołowinka, cielęcinka lub inne frykasy podpieczone
>czy jak? Jak widzisz jest jeszcze trochę wątpliwości, chyba, że Krysiu nie
>wszystko zrozumiałam.
>Pa. Chciałabym tę pychotę zrobić na sobotę!! O wynikach napiszę.
>
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |