| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-19 10:53:16
Temat: Znowu śledzikWitam,
podajecie wspaniałe przepisy na śledzika, ale za mną chodzi 'normalny'
korzenny. Jak u Mamusi. Była w zalewie gorczyca, cebulka i coś jeszcze.
Mogły śledziki długo w zalewie pokutować, były coraz lepsze. Niestety,
domownikom nie starczało cierpliwości i znikały w 'podejrzanych
okolicznościach', a nikt się nie przyznawał.
Pozdrawiam
Krysia
--
Tego nie znajdziesz w żadnym sklepie!
[ http://oferty.onet.pl ]
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-19 11:16:07
Temat: Re: Znowu śledzik> Witam,
> podajecie wspaniałe przepisy na śledzika, ale za mną chodzi 'normalny'
> korzenny. Jak u Mamusi. Była w zalewie gorczyca, cebulka i coś jeszcze.
> Mogły śledziki długo w zalewie pokutować, były coraz lepsze. Niestety,
> domownikom nie starczało cierpliwości i znikały w 'podejrzanych
> okolicznościach', a nikt się nie przyznawał.
>
> Pozdrawiam
> Krysia
a moglabys napisac jak sie takowego sledzika robi ?
na sam opis poczulem ssanie w brzuchu, mniam mniam
z gory dziekuje (nie za ssanie, a za ewentualny przepis)
jas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 11:25:05
Temat: Re: Znowu śledzik> a moglabys napisac jak sie takowego sledzika robi ?
do mamusi trzeba pojechac, jasiu!
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:04:14
Temat: Re: Znowu śledzik> > a moglabys napisac jak sie takowego sledzika robi ?
>
> do mamusi trzeba pojechac, jasiu!
> z
poczynie to wkrotce, zosienko.
u mnie wystepowal zawsze sledz w wariacjach smietanowych
o gorczycy rodzicielka nie wspominala, chlip chlip
moze ktos z grupy pomoze i poda przepis ?
pliz
jas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:09:20
Temat: Re: Znowu śledzik> u mnie wystepowal zawsze sledz w wariacjach smietanowych
> o gorczycy rodzicielka nie wspominala, chlip chlip
u mojej babci korzenny był z cebulą, imbirem i gałką, bez gorczycy. a ta
gorczyca to tak po prostu, w kulkach?
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:13:46
Temat: Re: Znowu śledzik> > u mnie wystepowal zawsze sledz w wariacjach smietanowych
> > o gorczycy rodzicielka nie wspominala, chlip chlip
>
> u mojej babci korzenny był z cebulą, imbirem i gałką, bez gorczycy. a ta
> gorczyca to tak po prostu, w kulkach?
> z
zoska, nie turturuj, tylko podaj przepis !!!!
prosze grzecznie jak zyczliwa dusze
a tymczasem udam sie w celu konsumpcji nalesniczkow, mlask mlask
jas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:21:02
Temat: Re: Znowu śledzik> zoska, nie turturuj, tylko podaj przepis !!!!
kurczę, nie wiem, no był śledź, na to płatki cebuli i wszystko posypane
imbirem i gałką.
> a tymczasem udam sie w celu konsumpcji nalesniczkow, mlask mlask
ja też dziś miałam naleśniki (te od wczoraj).
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:43:50
Temat: Re: Znowu śledzik> kurczę, nie wiem, no był śledź, na to płatki cebuli i wszystko posypane
> imbirem i gałką.
to kurcze czy sledz ? i jak to zrobic ???
> > a tymczasem udam sie w celu konsumpcji nalesniczkow, mlask mlask
>
> ja też dziś miałam naleśniki (te od wczoraj).
mniam mniam serek ciasto prawie przypalone dodatki pysznosc
> z
jas
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:51:15
Temat: Re: Znowu śledzikUżytkownik Krysia <k...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> podajecie wspaniałe przepisy na śledzika, ale za mną chodzi 'normalny'
> korzenny. Jak u Mamusi. Była w zalewie gorczyca, cebulka i coś jeszcze.
> Mogły śledziki długo w zalewie pokutować, były coraz lepsze. Niestety,
> domownikom nie starczało cierpliwości i znikały w 'podejrzanych
> okolicznościach', a nikt się nie przyznawał.
Znalazlam przepis cos takiego z gorczyca na:
http://www.roxanaa.obywatel.pl/roxana/przepisy7.htm
Śledzie w czerwonym winie
10 filetów matijasów,
5 czerwonych cebul,
1/4 litra wody,
1/4 litra czerwonego wytrawnego wina,
1/4 litra octu,
1 szklanka cukru,
2 listki laurowe,
1 łyżka ziarenek czarnego pieprzu,
1 łyżeczka gorczycy,
5 goździków.
Cebule obrać i pokroić w plasterki. Wymieszać wodę, ocet i wino oraz cukier.
Dodać przyprawy, a potem cebulę. Całość podgrzać, ale nie gotować.
Odstawić do ostygnięcia. Matiasy przełożyć do miski. Zalać marynatą
i wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem na stół osączyć z marynaty
i ułożyć na półmisku. Udekorować krążkami cebuli z marynaty.
(Źródło: Telegazeta TVP2)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 12:53:26
Temat: Re: Znowu śledzik> to kurcze czy sledz ? i jak to zrobic ???
przecież ja nie jem kurczaka!
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |