Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa z dynii

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zupa z dynii

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-11-02 23:49:48

Temat: Re: Zupa z dynii
Od: "anatol" <j...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


czeremcha napisał(a):
> Aicha <b...@m...pl> napisał(a):
>
> > Ja zrobiłam nieco inaczej - rosół na skrzydełkach z zielem angielskim,
> > a dynia na wodzie z odrobiną soli (została mi po ziemniakach) do
> > miękkości. To było wczoraj. Dziś przetarłam dynię przez sitko,
> > odlewając wcześniej część płynną (zastanawiam się co z nią teraz
> > zrobić;)), dolałam kilka łyżek mleka, trzy chochelki rosołu, gałkę,
> > imbir i pieprz. Z grzankami genialna - w sam raz na dzisiejszy
> > zaśnieżony dzień.
>
> To ja jeszcze inaczej - miąższ z dyni poddusiłam na oleju /winogronowym/
> dodając 3 duże ząbki czosnku. Zmiksowałam i połączyłam z zupą jarzynową z
> ziemniakami /bo nie z samym wywarem/, do tego dużo kurkumy, szafran, imbir i
> tymianek cytrynowy.
>
> Ania
>
No nie, chyba zrobię na sobotę bo dyń tu dalej dostatek
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

WIESC HIOBOWA
STOIKU
Przepisy..
Do Pana eMel
Do S......

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »