| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-17 14:03:54
Temat: a propos schabowych - inaczejpodobno znakomite sa obtaczane w ciescie i usmazone. Ale w jakim ciescie? Ma
byc geste. Ale czy takie jak na nalesniki czy jak?
Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-17 21:12:01
Temat: Re: a propos schabowych - inaczej
"Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote in message
news:3c46d97d@news.vogel.pl...
> podobno znakomite sa obtaczane w ciescie i usmazone. Ale w jakim ciescie?
Ma
> byc geste. Ale czy takie jak na nalesniki czy jak?
> Kaska
>
Takie jak naleśniki tylko gęstsze żeby szybko nie spłynęło. A w niektórych
barach mówią na to kotlet po parysku :-) I wygląda jak wielki naleśnik ze
schabikiem w środku. Ja tylko obtaczam i nie wlewam ciasta na całą patelnie
:-)
Pozdrawiam
DominikaNM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 21:20:04
Temat: Re: a propos schabowych - inaczejOn Thu, 17 Jan 2002 22:12:01 +0100, Dominika NM <d...@a...pl> wrote:
>
>"Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote in message
>news:3c46d97d@news.vogel.pl...
>> podobno znakomite sa obtaczane w ciescie i usmazone. Ale w jakim ciescie?
>Ma
>> byc geste. Ale czy takie jak na nalesniki czy jak?
>> Kaska
>>
>Takie jak naleśniki tylko gęstsze żeby szybko nie spłynęło. A w niektórych
>barach mówią na to kotlet po parysku :-) I wygląda jak wielki naleśnik ze
>schabikiem w środku. Ja tylko obtaczam i nie wlewam ciasta na całą patelnie
>:-)
>Pozdrawiam
>DominikaNM
>
>
moja mama, a czasem i ja robie schabowe w plackach ziemniaczanych.
poprostu ziemniaki pryzgotowane jak na placki,
lyzka masy na patelnie, na to kawaleczek schabu, i na wierzch znowu masa
ziemniaczana.
oczywiscie schabu nie obtaczam w monce/bulce i jajku:))
--
Wojtek
k...@r...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-18 22:19:20
Temat: Re: a propos schabowych - inaczej
Użytkownik "Wojciech" <n...@r...pl> napisał w wiadomości
news:a27f64$h8$1@news.tpi.pl...
> On Thu, 17 Jan 2002 22:12:01 +0100, Dominika NM <d...@a...pl>
wrote:
> moja mama, a czasem i ja robie schabowe w plackach ziemniaczanych.
> poprostu ziemniaki pryzgotowane jak na placki,
> lyzka masy na patelnie, na to kawaleczek schabu, i na wierzch znowu masa
> ziemniaczana.
> oczywiscie schabu nie obtaczam w monce/bulce i jajku:))
Kapitalny pomysl! Kawwalki miesa chyba powinny byc dosyc cienkie, zeby sie
to upieklo w srodku?
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-20 20:22:47
Temat: Re: a propos schabowych - inaczejOn Fri, 18 Jan 2002 23:19:20 +0100, Kasia L. <l...@p...onet.pl>
wrote:
>
>Użytkownik "Wojciech" <n...@r...pl> napisał w wiadomości
>news:a27f64$h8$1@news.tpi.pl...
>> On Thu, 17 Jan 2002 22:12:01 +0100, Dominika NM <d...@a...pl>
>wrote:
>
>> moja mama, a czasem i ja robie schabowe w plackach ziemniaczanych.
>> poprostu ziemniaki pryzgotowane jak na placki,
>> lyzka masy na patelnie, na to kawaleczek schabu, i na wierzch znowu masa
>> ziemniaczana.
>> oczywiscie schabu nie obtaczam w monce/bulce i jajku:))
>
>Kapitalny pomysl! Kawwalki miesa chyba powinny byc dosyc cienkie, zeby sie
>to upieklo w srodku?
>
>Kasia L.
>
zgadza sie, cienkie plasterki schabu (moze byc inne miesko)
ja schab rozbijam troche cieniej niz na kotlety, troche soli, pieprzu,
czosnku i jazda na patelnie:)))
--
Wojtek
k...@r...pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |