| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-10 08:57:00
Temat: arbuz z wodka?Czesc;)
Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i grila
oraz potraw jednogarnkowych.
I kiedys slyszalam, ze mozna do arbuza wstrzyknac wodke (spirytus) i potem
to ladnie podac jako arbuza niespodzianke;)
Czy moze wiecie jak to zrobic?
MadziaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-10 10:04:56
Temat: Re: arbuz z wodka?Użytkownik "MadziaK" <m...@g...pl> napisał
> Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i grila
> oraz potraw jednogarnkowych.
>
> I kiedys slyszalam, ze mozna do arbuza wstrzyknac wodke (spirytus) i potem
> to ladnie podac jako arbuza niespodzianke;)
> Czy moze wiecie jak to zrobic?
Zrobic dziurki w arbuzie z jednej strony, takie ok 1cm. Jesli arbuz jest
duzy i w srodku porowaty to mozna normalnie wlozyc koncowke lejka i wlewac
po trochu, jesli mniejszy to zdecydowanie lepiej zrobic mniejsze dziurki i
wtlaczac alkohol duza strzykawka. Co jakis czas potrzasnac arbuzem, zeby
alkohol dobrze sie rozprowadzil. jak dla mnie z wodka jest zbyt mocne, wole
rum albo martini. "Zatankowanego" arbuza wlozyc do lodowki na cala noc.
Podawac krojac w normalnie w kawalki.
--
Za uwagę dziękuje
fajna laska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-10 11:55:59
Temat: Re: arbuz z wodka?> > Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i
grila
> > oraz potraw jednogarnkowych.
ja zrobiłem takiego ... ale wiecie niesamkowało mi to .... jakos takos ..
ale to kwestia smaku
--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1 GB Kingston
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-10 12:28:14
Temat: Re: arbuz z wodka?Użytkownik "balta" <b...@N...pl> napisał w wiadomości
> ja zrobiłem takiego ... ale wiecie niesamkowało mi to .... jakos takos ..
> ale to kwestia smaku
Z wodka jet raczej kiepskie, chyba ze ktos na prawde lubi wodke bez
popijania.
W leb wali wysmienicie ;)
--
Za uwagę dziękuje
fajna laska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-10 15:15:29
Temat: Re: arbuz z wodka?Dnia 2005-08-10 10:57, MadziaK napisał(a):
> Czesc;)
> Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i grila
> oraz potraw jednogarnkowych.
>
> I kiedys slyszalam, ze mozna do arbuza wstrzyknac wodke (spirytus) i potem
> to ladnie podac jako arbuza niespodzianke;)
> Czy moze wiecie jak to zrobic?
> MadziaK
>
>
Ja zaproponuje coś innego, a mianowicie:
puszka ananasów, flaszka wódki (czystej), szampan (wino musujące),
syrop z ananasów i pokrojone ananasy zalewa się wódką i zostawia na noc
najlepiej w lodówce (pod przykryciem oczywiście, aby się "przegryzło")
następnego dnia przed samym podaniem dolewa się do tego schłodzonego
szampana i podaje gościom.
Uwaga! smakuje wyśmienicie ale bardzo szybko wchodzi do głowy więc
zaleca się umiar.
--
Olo
Mój adres zakodowany ROT13.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-10 15:24:55
Temat: Re: arbuz z wodka?> Ja zaproponuje coś innego, a mianowicie:
Twoj przepis przypomnial mi o drinku, na ktory przepis znajomi przywizli z
Hiszpanii
Rozne owoce pokrojone w niewielkie kawalku( kiwi, mandarynki,banany,
puszkowe ananasybadz brzoskwienie zalewa sie winem mususjacym i sangria
(1:1)
Podobnie jak w Twoim przepisie powinno postac troszke....
polecam
amelka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-08-10 15:33:13
Temat: Re: arbuz z wodka?
Użytkownik "Olo" <w...@j...cy> napisał w wiadomości
news:ddd5ma$2d8$1@inews.gazeta.pl...
> Dnia 2005-08-10 10:57, MadziaK napisał(a):
> > Czesc;)
> > Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i
grila
> > oraz potraw jednogarnkowych.
> >
> > I kiedys slyszalam, ze mozna do arbuza wstrzyknac wodke (spirytus) i
potem
> > to ladnie podac jako arbuza niespodzianke;)
> > Czy moze wiecie jak to zrobic?
> > MadziaK
> >
> >
> Ja zaproponuje coś innego, a mianowicie:
> puszka ananasów, flaszka wódki (czystej), szampan (wino musujące),
> syrop z ananasów i pokrojone ananasy zalewa się wódką i zostawia na noc
> najlepiej w lodówce (pod przykryciem oczywiście, aby się "przegryzło")
> następnego dnia przed samym podaniem dolewa się do tego schłodzonego
> szampana i podaje gościom.
> Uwaga! smakuje wyśmienicie ale bardzo szybko wchodzi do głowy więc
> zaleca się umiar.
>
> --
No dobra ale w jakich naczyniach to sie podaje??
kieliszki?? blaszane kubki?? we wiaderku poprostu??
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-08-10 18:31:44
Temat: Re: arbuz z wodka?
> No dobra ale w jakich naczyniach to sie podaje??
>
> kieliszki?? blaszane kubki?? we wiaderku poprostu??
>
> Marek
>
>
Myślę, że to sprawa indywidualnych upodobań, każdy pije z tego w czym mu
wygodniej pić :)
--
Olo
Mój adres zakodowany ROT13.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-08-10 19:24:22
Temat: Re: arbuz z wodka?>> --
> No dobra ale w jakich naczyniach to sie podaje??
>
> kieliszki?? blaszane kubki?? we wiaderku poprostu??
>
> Marek
kompotierki sa najlepsze
tak zeby wszystkie skladniki kompociku mozna bylo bez problemu
skonsumowac:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-08-10 20:31:38
Temat: Re: arbuz z wodka?>>> --
>> No dobra ale w jakich naczyniach to sie podaje??
>>
>> kieliszki?? blaszane kubki?? we wiaderku poprostu??
>>
Jedni piją normalnie drudzy w kieliszkach.
Pozdro Jacenty
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |