Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!lub
lin.pl!news.lublin.pl!not-for-mail
From: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: arbuz z wodka?
Date: Wed, 10 Aug 2005 17:33:13 +0200
Organization: lubman
Lines: 33
Message-ID: <ddd74o$9ut$1@news.lublin.pl>
References: <ddcfhi$hgt$1@inews.gazeta.pl> <ddd5ma$2d8$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.ariadna.cd
X-Trace: news.lublin.pl 1123688409 10205 212.182.111.231 (10 Aug 2005 15:40:09 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...lublin.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 10 Aug 2005 15:40:09 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:245637
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Olo" <w...@j...cy> napisał w wiadomości
news:ddd5ma$2d8$1@inews.gazeta.pl...
> Dnia 2005-08-10 10:57, MadziaK napisał(a):
> > Czesc;)
> > Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i
grila
> > oraz potraw jednogarnkowych.
> >
> > I kiedys slyszalam, ze mozna do arbuza wstrzyknac wodke (spirytus) i
potem
> > to ladnie podac jako arbuza niespodzianke;)
> > Czy moze wiecie jak to zrobic?
> > MadziaK
> >
> >
> Ja zaproponuje coś innego, a mianowicie:
> puszka ananasów, flaszka wódki (czystej), szampan (wino musujące),
> syrop z ananasów i pokrojone ananasy zalewa się wódką i zostawia na noc
> najlepiej w lodówce (pod przykryciem oczywiście, aby się "przegryzło")
> następnego dnia przed samym podaniem dolewa się do tego schłodzonego
> szampana i podaje gościom.
> Uwaga! smakuje wyśmienicie ale bardzo szybko wchodzi do głowy więc
> zaleca się umiar.
>
> --
No dobra ale w jakich naczyniach to sie podaje??
kieliszki?? blaszane kubki?? we wiaderku poprostu??
Marek
|