Data: 2005-08-10 15:33:13
Temat: Re: arbuz z wodka?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Olo" <w...@j...cy> napisał w wiadomości
news:ddd5ma$2d8$1@inews.gazeta.pl...
> Dnia 2005-08-10 10:57, MadziaK napisał(a):
> > Czesc;)
> > Mam urodziny jutro, a w sobote imprezka pod znakiem lasu, jeziora i
grila
> > oraz potraw jednogarnkowych.
> >
> > I kiedys slyszalam, ze mozna do arbuza wstrzyknac wodke (spirytus) i
potem
> > to ladnie podac jako arbuza niespodzianke;)
> > Czy moze wiecie jak to zrobic?
> > MadziaK
> >
> >
> Ja zaproponuje coś innego, a mianowicie:
> puszka ananasów, flaszka wódki (czystej), szampan (wino musujące),
> syrop z ananasów i pokrojone ananasy zalewa się wódką i zostawia na noc
> najlepiej w lodówce (pod przykryciem oczywiście, aby się "przegryzło")
> następnego dnia przed samym podaniem dolewa się do tego schłodzonego
> szampana i podaje gościom.
> Uwaga! smakuje wyśmienicie ale bardzo szybko wchodzi do głowy więc
> zaleca się umiar.
>
> --
No dobra ale w jakich naczyniach to sie podaje??
kieliszki?? blaszane kubki?? we wiaderku poprostu??
Marek
|