Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia baklazan

Grupy

Szukaj w grupach

 

baklazan

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-03 16:48:21

Temat: baklazan
Od: "Tunia" <t...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)

TUNIA



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-03 17:17:04

Temat: Re: baklazan
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Tunia" <t...@h...com> napisał w wiadomości
news:9cs264$4hk$1@news.tpi.pl...
| Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
| smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)

Moja koleżanka smaży cienkie płaty bakłażana na oliwie, osusza, a następnie
zapieka trochę jak lasagne: warstwa bakłażana, mozarella i tarty parmezan,
sos boloński, bakłażan... To jakaś włoska potrawa, ale nie pamiętam nazwy.

--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-03 22:59:32

Temat: Re: baklazan
Od: "Sabinka" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości

> Moja koleżanka smaży cienkie płaty bakłażana na oliwie, osusza, a
następnie
> zapieka trochę jak lasagne: warstwa bakłażana, mozarella i tarty parmezan,
> sos boloński, bakłażan... To jakaś włoska potrawa, ale nie pamiętam nazwy.

To chyba parmegiana :) Pychotka w kazdym razie :-)
S.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-04 10:38:33

Temat: Re: baklazan
Od: "Aniolek" <a...@t...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Baklazan ...
sa rozne sposoby na baklazany ...
- jesli chodzi o smazenie to najpier trzeba ja pokrojc w plastry nie za
cienkie ... postawic na sito z 2 godzinki .. wyjdzie taka czarna woda a
pozniej dopiero ususzyc i na goracym glebokim ileju spazyc tak zeby ladnie
zaczela skurka chrupac i na talez z chlepkiem (najlepiej pita)
- a mozna zrobic jeszcze inaczej ... na gazie caly baklazian (najpierw wbic
ze strony cibka :) jakis kji czy lugi widelec) obracac ten bakalazan co
troche za cala zewnetrzna skora zacznie pekac i goroca para zacznie
wychodzic z tego baklazano ... ta zabawa bedzie trwala z 5 min poznej pod
strumieniem wody obrac skurke i malaxem albo czyms innym wymielic z
czasnkiem ... wynikajaca masa wymieszac z jogurtem bialem (nie owocowym :) )
i nakraplic troche oleju z oliwek i zjesc z chlebe ... tez najlepiej pita
... az slinka mi juz leci :))))

jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
kontakt :)

a...@g...pl

"przepraszam za bledy :( "
pozdrawiam
Aniolek

Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
> smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
>
> TUNIA
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-04 15:03:40

Temat: Re: baklazan
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Aniolek" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:9cu17i$762$1@home.teta.com.pl...
|
| jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
| kontakt :)

Nie proś o kontakt, tylko podawaj przepisy. :-)

--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-04 19:57:21

Temat: Re: baklazan
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9cupg2$b7f$1@news.tpi.pl...
|
| To chyba parmegiana :) Pychotka w kazdym razie :-)

parmigiana cośtam cośtam. Ale zgadza się. :-)

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-06 11:30:28

Temat: Re: baklazan
Od: "AgataW" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:3fb229b7d374adee5d0c7487871a267a@Konrad.Brywczy
nski...
> Użytkownik "Aniolek" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:9cu17i$762$1@home.teta.com.pl...
> |
> | jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
> | kontakt :)
>
> Nie proś o kontakt, tylko podawaj przepisy. :-)

Podpisuję się pod tym bezwzględnie.
...A jak ten bakłażan olej wypija, prawie jak te placki...
AgataW.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-06 20:20:42

Temat: Re: baklazan
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:d46057562552bff8fa01244051e23a6b@Konrad.Brywczy
nski...
> Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9cupg2$b7f$1@news.tpi.pl...
> |
> | To chyba parmegiana :) Pychotka w kazdym razie :-)
>
> parmigiana cośtam cośtam. Ale zgadza się. :-)
(ciach)

Parmigiana di melanzane. Czy o to chodzi?

Kasia L.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-07 00:02:39

Temat: Re: baklazan
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kasia L." <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9d4h46$i30$1@info.cyf-kr.edu.pl...
| >
| > parmigiana cośtam cośtam. Ale zgadza się. :-)
| (ciach)
|
| Parmigiana di melanzane. Czy o to chodzi?

Chyba tak, ale to koleżanka zna włoski. Ja tylko znam jedzenie. :-)
Dzięki.

--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-05-07 08:03:26

Temat: Re: baklazan
Od: "==wojmat==" <w...@v...pl.spaMdauballet.invalid> szukaj wiadomości tego autora


Tunia <t...@h...com> w wiadomości news:9cs264$4hk$1@news.tpi.pl
napisał(a):
> Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry
i
> smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)

http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1749

a żeby nie był gorzkawy to umyś pokroić, osolić, odstawić, sok odcisnąć i
dalej jazda ;-)

wojmat

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasteczka z kleiku ryzowego :o)
cos z kasza jaglana ?
wanilia
surfinie
patelnia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »