| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-03 16:48:21
Temat: baklazanCzy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
TUNIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-03 17:17:04
Temat: Re: baklazanUżytkownik "Tunia" <t...@h...com> napisał w wiadomości
news:9cs264$4hk$1@news.tpi.pl...
| Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
| smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
Moja koleżanka smaży cienkie płaty bakłażana na oliwie, osusza, a następnie
zapieka trochę jak lasagne: warstwa bakłażana, mozarella i tarty parmezan,
sos boloński, bakłażan... To jakaś włoska potrawa, ale nie pamiętam nazwy.
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-03 22:59:32
Temat: Re: baklazan
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
> Moja koleżanka smaży cienkie płaty bakłażana na oliwie, osusza, a
następnie
> zapieka trochę jak lasagne: warstwa bakłażana, mozarella i tarty parmezan,
> sos boloński, bakłażan... To jakaś włoska potrawa, ale nie pamiętam nazwy.
To chyba parmegiana :) Pychotka w kazdym razie :-)
S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-04 10:38:33
Temat: Re: baklazanBaklazan ...
sa rozne sposoby na baklazany ...
- jesli chodzi o smazenie to najpier trzeba ja pokrojc w plastry nie za
cienkie ... postawic na sito z 2 godzinki .. wyjdzie taka czarna woda a
pozniej dopiero ususzyc i na goracym glebokim ileju spazyc tak zeby ladnie
zaczela skurka chrupac i na talez z chlepkiem (najlepiej pita)
- a mozna zrobic jeszcze inaczej ... na gazie caly baklazian (najpierw wbic
ze strony cibka :) jakis kji czy lugi widelec) obracac ten bakalazan co
troche za cala zewnetrzna skora zacznie pekac i goroca para zacznie
wychodzic z tego baklazano ... ta zabawa bedzie trwala z 5 min poznej pod
strumieniem wody obrac skurke i malaxem albo czyms innym wymielic z
czasnkiem ... wynikajaca masa wymieszac z jogurtem bialem (nie owocowym :) )
i nakraplic troche oleju z oliwek i zjesc z chlebe ... tez najlepiej pita
... az slinka mi juz leci :))))
jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
kontakt :)
a...@g...pl
"przepraszam za bledy :( "
pozdrawiam
Aniolek
Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
> smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
>
> TUNIA
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-04 15:03:40
Temat: Re: baklazanUżytkownik "Aniolek" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:9cu17i$762$1@home.teta.com.pl...
|
| jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
| kontakt :)
Nie proś o kontakt, tylko podawaj przepisy. :-)
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-04 19:57:21
Temat: Re: baklazanUżytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9cupg2$b7f$1@news.tpi.pl...
|
| To chyba parmegiana :) Pychotka w kazdym razie :-)
parmigiana cośtam cośtam. Ale zgadza się. :-)
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-06 11:30:28
Temat: Re: baklazan
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:3fb229b7d374adee5d0c7487871a267a@Konrad.Brywczy
nski...
> Użytkownik "Aniolek" <a...@t...com.pl> napisał w wiadomości
news:9cu17i$762$1@home.teta.com.pl...
> |
> | jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
> | kontakt :)
>
> Nie proś o kontakt, tylko podawaj przepisy. :-)
Podpisuję się pod tym bezwzględnie.
...A jak ten bakłażan olej wypija, prawie jak te placki...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-06 20:20:42
Temat: Re: baklazan
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:d46057562552bff8fa01244051e23a6b@Konrad.Brywczy
nski...
> Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9cupg2$b7f$1@news.tpi.pl...
> |
> | To chyba parmegiana :) Pychotka w kazdym razie :-)
>
> parmigiana cośtam cośtam. Ale zgadza się. :-)
(ciach)
Parmigiana di melanzane. Czy o to chodzi?
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-07 00:02:39
Temat: Re: baklazan Użytkownik "Kasia L." <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9d4h46$i30$1@info.cyf-kr.edu.pl...
| >
| > parmigiana cośtam cośtam. Ale zgadza się. :-)
| (ciach)
|
| Parmigiana di melanzane. Czy o to chodzi?
Chyba tak, ale to koleżanka zna włoski. Ja tylko znam jedzenie. :-)
Dzięki.
--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-07 08:03:26
Temat: Re: baklazan
Tunia <t...@h...com> w wiadomości news:9cs264$4hk$1@news.tpi.pl
napisał(a):
> Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry
i
> smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1749
a żeby nie był gorzkawy to umyś pokroić, osolić, odstawić, sok odcisnąć i
dalej jazda ;-)
wojmat
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |