Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!home.teta.com.pl!not-for-mail
From: "Aniolek" <a...@t...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: baklazan
Date: Fri, 4 May 2001 12:38:33 +0200
Organization: TETA S.A.
Lines: 33
Message-ID: <9cu17i$762$1@home.teta.com.pl>
References: <9cs264$4hk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: home.teta.com.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 988976947 7845 212.160.147.194 (4 May 2001 11:49:07 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 4 May 2001 11:49:07 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50862
Ukryj nagłówki
Baklazan ...
sa rozne sposoby na baklazany ...
- jesli chodzi o smazenie to najpier trzeba ja pokrojc w plastry nie za
cienkie ... postawic na sito z 2 godzinki .. wyjdzie taka czarna woda a
pozniej dopiero ususzyc i na goracym glebokim ileju spazyc tak zeby ladnie
zaczela skurka chrupac i na talez z chlepkiem (najlepiej pita)
- a mozna zrobic jeszcze inaczej ... na gazie caly baklazian (najpierw wbic
ze strony cibka :) jakis kji czy lugi widelec) obracac ten bakalazan co
troche za cala zewnetrzna skora zacznie pekac i goroca para zacznie
wychodzic z tego baklazano ... ta zabawa bedzie trwala z 5 min poznej pod
strumieniem wody obrac skurke i malaxem albo czyms innym wymielic z
czasnkiem ... wynikajaca masa wymieszac z jogurtem bialem (nie owocowym :) )
i nakraplic troche oleju z oliwek i zjesc z chlebe ... tez najlepiej pita
... az slinka mi juz leci :))))
jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
kontakt :)
a...@g...pl
"przepraszam za bledy :( "
pozdrawiam
Aniolek
Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
> smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
>
> TUNIA
>
>
>
|