Data: 2001-05-04 10:38:33
Temat: Re: baklazan
Od: "Aniolek" <a...@t...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Baklazan ...
sa rozne sposoby na baklazany ...
- jesli chodzi o smazenie to najpier trzeba ja pokrojc w plastry nie za
cienkie ... postawic na sito z 2 godzinki .. wyjdzie taka czarna woda a
pozniej dopiero ususzyc i na goracym glebokim ileju spazyc tak zeby ladnie
zaczela skurka chrupac i na talez z chlepkiem (najlepiej pita)
- a mozna zrobic jeszcze inaczej ... na gazie caly baklazian (najpierw wbic
ze strony cibka :) jakis kji czy lugi widelec) obracac ten bakalazan co
troche za cala zewnetrzna skora zacznie pekac i goroca para zacznie
wychodzic z tego baklazano ... ta zabawa bedzie trwala z 5 min poznej pod
strumieniem wody obrac skurke i malaxem albo czyms innym wymielic z
czasnkiem ... wynikajaca masa wymieszac z jogurtem bialem (nie owocowym :) )
i nakraplic troche oleju z oliwek i zjesc z chlebe ... tez najlepiej pita
... az slinka mi juz leci :))))
jeszcze dluzo zeczy mozna zrobic z baklazanem zainteresowanie prosze o
kontakt :)
a...@g...pl
"przepraszam za bledy :( "
pozdrawiam
Aniolek
Czy ktos moze przypadkiem zna jakis sposob na to, zeby baklazan byl dobry i
> smaczny..... no nie wiem....chocby magia....;o)
>
> TUNIA
>
>
>
|