Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bałka z masłem do kalafiora

Grupy

Szukaj w grupach

 

bałka z masłem do kalafiora

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-29 06:42:20

Temat: bałka z masłem do kalafiora
Od: "szanna" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cześć!
Jak zrobić do kalafiora bułkę tartą z masłem, aby nie była nasiąknieta
masłem .
Najwierw podrumieniam troszeczkę bułkę na suchej patelni, z boku rozpuszczam
masło i jak robią się bąbelki mieszam z bułką. Gdzie tkwi bład.
Ania



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-29 06:48:25

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "szanna" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ad1tbv$ijh$2@news.tpi.pl...
> Cześć!
> Jak zrobić do kalafiora bułkę tartą z masłem, aby nie była nasiąknieta
> masłem .
> Najwierw podrumieniam troszeczkę bułkę na suchej patelni, z boku
rozpuszczam
> masło i jak robią się bąbelki mieszam z bułką. Gdzie tkwi bład.
> Ania

W sypaniu najpierw bułki. Masełko musi być rozgrzane.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 08:26:42

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "szanna" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki. Dzisiaj spróbuję
Ania
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ad1tm1$4s4$1@news.onet.pl...
:
:
: W sypaniu najpierw bułki. Masełko musi być rozgrzane.
: --
: Joanna
: http://jduszczynska.republika.pl
:
:


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 08:37:09

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Iza" <c...@o...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ad1tm1$4s4$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "szanna" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:ad1tbv$ijh$2@news.tpi.pl...
> > Cześć!
> > Jak zrobić do kalafiora bułkę tartą z masłem, aby nie była nasiąknieta
> > masłem .
> > Najwierw podrumieniam troszeczkę bułkę na suchej patelni, z boku
> rozpuszczam
> > masło i jak robią się bąbelki mieszam z bułką. Gdzie tkwi bład.
> > Ania
>
> W sypaniu najpierw bułki. Masełko musi być rozgrzane.
> --

Joanno, jestes pewna? Ja tez najpierw podrumieniam mocno bulke, z tym ze do
bulki dodaje maslo i tam sie to topi...Kiedys gdzies to wyczytalam, ze w ten
sposob mniej masla wsiaka w bulke. Ale moze sie myle...A wiec, jak Ty to
dokladnie robisz? Mnie wychodzi strasznei duzo masla, z checia bym je troche
ograniczyla).
Iza


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 08:40:47

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iza" <c...@o...net.pl> napisał w wiadomości
news:ad23vs$kal$1@news.onet.pl...

> > W sypaniu najpierw bułki. Masełko musi być rozgrzane.
> > --
>
> Joanno, jestes pewna? Ja tez najpierw podrumieniam mocno bulke, z tym ze
do
> bulki dodaje maslo i tam sie to topi...Kiedys gdzies to wyczytalam, ze w
ten
> sposob mniej masla wsiaka w bulke. Ale moze sie myle...A wiec, jak Ty to
> dokladnie robisz? Mnie wychodzi strasznei duzo masla, z checia bym je
troche
> ograniczyla).

A ja nie mam chęci ograniczenia i masła ma być dużo, ale bułeczka chrupiąca,
a nie nasiąknięta/ciapowata - chyba, że chodziło o ilość masła do bułeczki,
a nie o smak... który ja miałam na myśli...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 09:12:25

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Magda " <m...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Ja tez najpierw podrumieniam mocno bulke, z tym ze do
> bulki dodaje maslo i tam sie to topi...Kiedys gdzies to wyczytalam, ze w ten
> sposob mniej masla wsiaka w bulke.
zgadzam sie z Iza, tak podrumieniona bulka zabiera mniej masla, a o to
chodzi magda
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 10:41:55

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ja tez najpierw podrumieniam mocno bulke, z tym ze do
> > bulki dodaje maslo i tam sie to topi...Kiedys gdzies to wyczytalam, ze
w ten
> > sposob mniej masla wsiaka w bulke.
> zgadzam sie z Iza, tak podrumieniona bulka zabiera mniej masla, a o to
> chodzi magda

I o to, że łatwiej kontrolować i się masło nie przypala a praktycznie
całość bułki jest równo przyrumieniona.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
Wawa
"Don't be fooled. If something sounds too good to be true, it probably
is."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 11:01:19

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Sheridan" <a...@o...com.au> napisał w wiadomości
news:Jx2J8.1933$3t6.92071@ozemail.com.au...

> Ja tez tak robie, jak Ty. Jak wrzucisz buleczke na podgrzane maselko, to
> nigdy sie tak ladnie nie zrumieni.

To jak ja to robię, że się rumieni?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 11:45:20

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Lidia Pankiewicz" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ad2cg9$af6$1@news.onet.pl...

> To jak ja to robię, że się rumieni?
> --

witam!
mnie tez sie zawsze ladnie rumieni, a cale zycie robie dokladnie tak jak
Joanna.
smaze do tego momentu az: (nie wiem, czy uda mi sie to dobrze
wytlumaczyc...)
1. bulka nie zbija sie w kupe, tylko ladnie rozlazi po calej patelni (ja
lubie duzo:)
2. delikatnie chrzesci pod lyzka.
wtedy bardzo szybko sie juz rumieni, trzeba uwazac, bo mozna przypalic.
maselko jest oddzielnie, rumiana buleczka oddzielnie, wcale nie nasiaknieta
i ciapowata.
wtedy szybciutko na kaloryfera ... tfu. tego, no... kalafiora, lub fasolke
szparagowa. lubie jak tak fajnie skwierczy;) i jest pycha!

pozdrawiam
L.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-29 12:25:41

Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Mac66" <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Sedno tkwi w masełku. Najlepiej użyć mieszanki pół na pół masła i margaryny.
Jeśli zrobisz bułkię tartą na jakich wynalazkach jak Livia itp. to ci wyjdą
kluchy ( zbyt dużo wody ).
Bułkę można najpierw zrumienić, można też wsypać od razu na mocno rozgrzane
masło, posolić i smażyć tak długo aż przestanie się pienić. W ostatniej
fazie trzeba się wykazać refleksem, żeby nie spalić bułki.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szpinak
Nisie i Zołki
podpiwek-szukam
(P) Pijany melon z truskawkami
Zakwas

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »