| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-02-21 11:44:55
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?
"Marek" <M...@l...pl> a écrit dans le message de news: cvcejd$929
> Niestety cukier biały i nierafinowany trochę inaczej jest przyjmowany
> przez organizm niż miód.
jezeli poszukasz w necie kompletnego skladu cukru nierafinowanego i miodu
(bez "dorzucanego"cukru przez chodowce), to zobaczysz ze sklad rozni sie w
niewielkim stopniu. Cukier nierafinowany to silnie zageszczony sok z trzciny
cukrowej, i moze poza procentowym udzialem wody i poszczegolnych "cukrow"
nie ma roznicy miedzy jednym i drugim
> Z miodu powstaje czysta energia cukier zaś spala się zaśmiecając organizm,
> odkłada się tu i tam.
> A na co nam więcej śmieci? ;)
czysta energia to moze powstac z wodoru, miod jest mieszanka (+- 80%
fruktoza i glukoza i +- 18% wody) a wiec o czystym spalaniu trudno mowic.
> Marek
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-02-21 12:13:20
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?
> czysta energia to moze powstac z wodoru, miod jest mieszanka (+- 80%
> fruktoza i glukoza i +- 18% wody) a wiec o czystym spalaniu trudno mowic.
>
Sam widzisz jednak cukry proste :-)
pozdow Marek
--
| Wszystko lniane! Wysoka jakość po dobrych cenach!
www.lniane.pl | Ciuchy, torby, krawaty, kaszkiety, kosmetyki...
| Doradztwo i obsługa na najwyższym poziomie! Zapraszamy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-02-21 12:35:45
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?
> Sam widzisz jednak cukry proste :-)
>
> pozdow Marek
uwazasz ze cukry proste (a wiec szybko wchlaniane) sa najlepsze?
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-02-21 12:59:12
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?Użytkownik Jurek napisał:
> uwazasz ze cukry proste (a wiec szybko wchlaniane) sa najlepsze?
>
>
> Jurek
Jestem pewien.
Występują one w przyrodzie w sposób naturalny, są naszym pożywieniem od
czasu jak stanęliśmy na dwóch łapach (a nawet wcześniej).
Marek
--
| Wszystko lniane! Wysoka jakość po dobrych cenach!
www.lniane.pl | Ciuchy, torby, krawaty, kaszkiety, kosmetyki...
| Doradztwo i obsługa na najwyższym poziomie! Zapraszamy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-02-21 13:08:56
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?Marek <M...@l...pl> napisał(a):
> Użytkownik Jurek napisał:
>> uwazasz ze cukry proste (a wiec szybko wchlaniane) sa najlepsze?
>> Jurek
> Występują one w przyrodzie w sposób naturalny, są naszym pożywieniem od
> czasu jak stanęliśmy na dwóch łapach (a nawet wcześniej).
Taaa.... Cukry proste są super. Nie ma to jak fruktoza i glukoza.
I broń Boże nie jedzcie ww złożonych! ;-)))))
--
Wojciech "Mancer" Przybysz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-02-21 13:11:48
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?Przeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik Jurek pisze:
> a jakie to jest to "powodzenie" , bo miod to cukier, tyle ze w plynnej
> postaci. A jezeli porownasz sklad miodu i cukru nierafinowanego, to nie wiem
> co jest "lepsze".
Mówisz chyba o miodzie sztucznym.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-02-21 15:22:17
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?
"jaszczur" <j...@a...at.reply-to.invalid> a écrit dans le message de
news:
>> a jakie to jest to "powodzenie" , bo miod to cukier, tyle ze w plynnej
>> postaci. A jezeli porownasz sklad miodu i cukru nierafinowanego, to nie
>> wiem
>> co jest "lepsze".
> Mówisz chyba o miodzie sztucznym.
"miod" sztuczny to wyjatkowe swinstwo, a cukier nie rafinowany jest
skoncentrowanym sokiem z trzciny cukrowej. Jezeli znasz farncuski to odnajde
linka do strony o takich cukrach. Bedziesz zdziwiony jak zobaczysz sklad
takiego cukru.
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-02-21 17:32:58
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?Przeglądam pl.misc.dieta
a tam użytkownik Jurek pisze:
>>> a jakie to jest to "powodzenie" , bo miod to cukier, tyle ze w plynnej
>>> postaci. A jezeli porownasz sklad miodu i cukru nierafinowanego, to nie
>>> wiem co jest "lepsze".
>> Mówisz chyba o miodzie sztucznym.
> "miod" sztuczny to wyjatkowe swinstwo, a cukier nie rafinowany jest
> skoncentrowanym sokiem z trzciny cukrowej. Jezeli znasz farncuski to odnajde
> linka do strony o takich cukrach. Bedziesz zdziwiony jak zobaczysz sklad
> takiego cukru.
Twierdzisz waść, że miód gorszy jest niźli cukier? Bluźnisz.
Kajaj się waść bo utnę wąsy i będziesz zdziwion wielce.
Miód dobry jest, choćby na kaszel.
;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-02-21 18:20:54
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?
"jaszczur" <j...@a...at.reply-to.invalid> a écrit dans le message de
news:
> Miód dobry jest, choćby na kaszel.
>
> ;-)
oczywiscie! ale pod warunkiem ze miod zostal "uplynniony" woda "ognista" ;)
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2005-02-21 18:21:17
Temat: Re: biała sól - czym zastąpić ?Marek <M...@l...pl> napisał(a):
>
> Jestem pewien.
> Występują one w przyrodzie w sposób naturalny, są naszym pożywieniem od
> czasu jak stanęliśmy na dwóch łapach (a nawet wcześniej).
ha ha. a kto je wcześniej przystosował do konsumpcji
współczuje, jeszcze żeś z drzewa nie zszedł, bo powtarzasz zasłyszane
głupoty.
mogły co najwyżej byc niewielkim dodatkiem występującym sezonowo
doucz sie troche
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |