| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-05 13:33:16
Temat: bigos - smak coś nie ten tegescześć Żarłoki :)
wczoraj wykonałem bigos.... ot taki zapychacz obiadowy :) i cosik mi z nim
nie wyszło.
Otóż teraz po spróbowaniu czujesz słodkość kapuchy i ostrość pieprzu w
ustach (standardowy przepis - 1kg kapusty kwaszonej, zwykłej, mięsko,
kiełbacha - jałowcowa, grzybki suszone, wrzucona resztka fixa bigosowego, 2
koncentraty, pejper, sól, cebula)....no i co zrobić żeby nie był taki słodki
ten bigos????
--
Pyzdry
Lisio
Pyrlandia
odpowiadając na priv wyrzuć USUN_TO z adresu!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-05 13:43:03
Temat: Re: bigos - smak coś nie ten tegesOn Thu, 5 Feb 2004 14:33:16 +0100, "lisio"
<lisekw@usun_to.poczta.onet.pl> wrote:
>cze?? ?ar?oki :)
>
>wczoraj wykona?em bigos.... ot taki zapychacz obiadowy :) i cosik mi z nim
>nie wysz?o.
>Otó? teraz po spróbowaniu czujesz s?odko?? kapuchy i ostro?? pieprzu w
>ustach (standardowy przepis - 1kg kapusty kwaszonej, zwyk?ej, mi?sko,
>kie?bacha - ja?owcowa, grzybki suszone, wrzucona resztka fixa bigosowego, 2
>koncentraty, pejper, sól, cebula)....no i co zrobi? ?eby nie by? taki s?odki
>ten bigos????
>
>
>--?
>Pyzdry
>Lisio
>
mysle, ze to przez ten papier....
a tak poza tym jak byc nie robil bigosu to on musi sie swoje
pgotowac, iles tam dni. i moze bez fixa jednak.
dodac kapusty kiszonej i jeszce gotowac.
trys
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-05 13:43:17
Temat: Re: bigos - smak coś nie ten teges> Otóż teraz po spróbowaniu czujesz słodkość kapuchy i ostrość pieprzu w
> ustach (standardowy przepis - 1kg kapusty kwaszonej, zwykłej, mięsko,
> kiełbacha - jałowcowa, grzybki suszone, wrzucona resztka fixa bigosowego,
2
> koncentraty, pejper, sól, cebula)....no i co zrobić żeby nie był taki
słodki
> ten bigos????
jak do tego kapuscianego dania - niekoniecznie bigosu;-) - dales 2 sloiki
koncentratu pomidorowego to to powinno byc piekielnie kwasne. Skoro jedank
wydaje sie za slodkie, to moze po prostu kup drugie kilo kiszonej kapusty,
ugotuj ja w osobnym garze i dodaj do pierwotnego dania.
pozdr.
Basia
>
>
> --
> Pyzdry
> Lisio
>
> Pyrlandia
>
> odpowiadając na priv wyrzuć USUN_TO z adresu!!!
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-05 14:50:07
Temat: Re: bigos - smak coś nie ten teges> wczoraj wykonałem bigos.... ot taki zapychacz obiadowy :) i cosik mi z nim
> nie wyszło.
> Otóż teraz po spróbowaniu czujesz słodkość kapuchy i ostrość pieprzu w
> ustach (standardowy przepis - 1kg kapusty kwaszonej, zwykłej, mięsko,
> kiełbacha - jałowcowa, grzybki suszone, wrzucona resztka fixa bigosowego,
2
> koncentraty, pejper, sól, cebula)....no i co zrobić żeby nie był taki
słodki
> ten bigos????
>
przypomniały mi się czasy kiedy to cały gar bigosu wiozłam do mamy żeby go
doprawiła :)
pozdr
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-05 15:10:11
Temat: Re: bigos - smak coś nie ten teges>
> przypomniały mi się czasy kiedy to cały gar bigosu wiozłam do mamy żeby go
> doprawiła :)
>
> pozdr
> Danka
>
>
O rany, to mi się przypomniało jak pojechałam taksówką po teściową, żeby mi
przyprawiła bigos (gar był za duży do wożenia). A ona spróbowała, dosypała
soli, dodała nieco smalcu (domowego) i już.
Pozdrowionka - Agnieszka
P.S. To coś co jest opisane w pierwszym poście żadną miarą bigisem nie jest i
naprawić to się już tego nie da.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-05 15:33:05
Temat: Re: bigos - smak coś nie ten tegesno dobra bigosem nie jest...
....a wyglądało na bigos...
ale wiecie przecie że poznonioki to jak szkoci oszczędni jak nie wiem co,
wkładają co popadnie do gara ;)
p.s. dodałem tej kapuchy i jakoś doszło do smaku tzw. bigosu... ale i tak za
dużo pieprzu upsss
--
Pyzdry
Lisio
Pyrlandia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-05 15:36:36
Temat: Re: bigos - smak coś nie ten teges
Użytkownik "lisio" <lisekw@usun_to.poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bvtgn6$bcm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> cześć Żarłoki :)
>
> wczoraj wykonałem bigos.... ot taki zapychacz obiadowy :) i cosik mi z nim
> nie wyszło.
> Otóż teraz po spróbowaniu czujesz słodkość kapuchy i ostrość pieprzu w
> ustach (standardowy przepis - 1kg kapusty kwaszonej, zwykłej, mięsko,
> kiełbacha - jałowcowa, grzybki suszone, wrzucona resztka fixa bigosowego,
2
> koncentraty, pejper, sól, cebula)....no i co zrobić żeby nie był taki
słodki
> ten bigos????
>
>
> --
> Pyzdry
> Lisio
>
> Pyrlandia
>
> odpowiadając na priv wyrzuć USUN_TO z adresu!!!
> podsmaż kiełbasę
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |