| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-09-28 08:51:36
Temat: biryaniCzy ktoś zna jakiś dobry przepis na biryani? Najbardziej lubię lamb b.
ale chodzi mi głównie o sposób przyrządzenia ryżu pod kątem użytych
przypraw. Z rodzajem i przyrządzeniem mięsa sobie poradzę. Często
zamawiam z jednego miejsca, ale nie jest to tanie i poza tym czasem
miałbym ochotę samemu zrobić. Oczywiście przepisu mi nie dadzą.
Próbowałem w związku z tym sam znaleźć i zrobić, ale po kilku próbach
odpuściłem. Co przepis to inny zestaw przypraw (w zależności od
regionu), a nie potrafię ich zidentyfikować po smaku w oryginalnej
potrawie. Pomijając moje mierne umiejętności pichcenia, wychodziło mi
kompletnie nie to co jadłem stamtąd. Ze względu na to, że zatrudniają
dwóch kucharzy czasem biryani się różnią. Czasem jest żółte bardziej
suche, a czasem (lepsze!) brudnoszare i bardziej, hmm... wilgotne.
Szef tego miejsca powiedział mi tylko, że wersja, którą lubię jest
przyrządzana w bardziej tradycyjny, typowo indyjski sposób. Zna ktoś ten
sposób? :)
Dzięki, pozdrawiam
Kuba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-09-28 21:44:08
Temat: Re: biryaniUżytkownik "jakuboff" <j...@i...com> napisał w wiadomości
news:mMydnY8WtbsF2ELVRVn_vwA@giganews.com...
> Czy ktoś zna jakiś dobry przepis na biryani? Dzięki, pozdrawiam
> Kuba
proszę bardzo:
http://pl.youtube.com/results?search_query=biryani&s
earch_type=&aq=-1&oq=
wraz z video :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-09-29 00:17:20
Temat: Re: biryanidarkblue wrote:
> Użytkownik "jakuboff" <j...@i...com> napisał w wiadomości
> news:mMydnY8WtbsF2ELVRVn_vwA@giganews.com...
>> Czy ktoś zna jakiś dobry przepis na biryani? Dzięki, pozdrawiam
> proszę bardzo:
> http://pl.youtube.com/results?search_query=biryani&s
earch_type=&aq=-1&oq=
Niezły chakier z ciebie! Przebijam ilością:
http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=biryan
i+recipes&btnG=Search
Nie wierzę, że nikt uzdolniony na grupie nie próbował zrobić tej pysznej
potrawy :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-09-29 12:43:25
Temat: Re: biryanijakuboff pisze:
> Czy ktoś zna jakiś dobry przepis na biryani? Najbardziej lubię lamb b.
> ale chodzi mi głównie o sposób przyrządzenia ryżu pod kątem użytych
> przypraw. Z rodzajem i przyrządzeniem mięsa sobie poradzę. Często
> zamawiam z jednego miejsca, ale nie jest to tanie i poza tym czasem
> miałbym ochotę samemu zrobić. Oczywiście przepisu mi nie dadzą.
> Próbowałem w związku z tym sam znaleźć i zrobić, ale po kilku próbach
> odpuściłem. Co przepis to inny zestaw przypraw (w zależności od
> regionu), a nie potrafię ich zidentyfikować po smaku w oryginalnej
> potrawie. Pomijając moje mierne umiejętności pichcenia, wychodziło mi
> kompletnie nie to co jadłem stamtąd. Ze względu na to, że zatrudniają
> dwóch kucharzy czasem biryani się różnią. Czasem jest żółte bardziej
> suche, a czasem (lepsze!) brudnoszare i bardziej, hmm... wilgotne.
> Szef tego miejsca powiedział mi tylko, że wersja, którą lubię jest
> przyrządzana w bardziej tradycyjny, typowo indyjski sposób. Zna ktoś ten
> sposób? :)
>
> Dzięki, pozdrawiam
> Kuba
>
tukaj masa cytaj -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Biriani
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-09-29 12:45:05
Temat: Re: biryaniGamban Rambutayan pisze:
> jakuboff pisze:
>> Czy ktoś zna jakiś dobry przepis na biryani? Najbardziej lubię lamb b.
>> ale chodzi mi głównie o sposób przyrządzenia ryżu pod kątem użytych
>> przypraw. Z rodzajem i przyrządzeniem mięsa sobie poradzę. Często
>> zamawiam z jednego miejsca, ale nie jest to tanie i poza tym czasem
>> miałbym ochotę samemu zrobić. Oczywiście przepisu mi nie dadzą.
>> Próbowałem w związku z tym sam znaleźć i zrobić, ale po kilku próbach
>> odpuściłem. Co przepis to inny zestaw przypraw (w zależności od
>> regionu), a nie potrafię ich zidentyfikować po smaku w oryginalnej
>> potrawie. Pomijając moje mierne umiejętności pichcenia, wychodziło mi
>> kompletnie nie to co jadłem stamtąd. Ze względu na to, że zatrudniają
>> dwóch kucharzy czasem biryani się różnią. Czasem jest żółte bardziej
>> suche, a czasem (lepsze!) brudnoszare i bardziej, hmm... wilgotne.
>> Szef tego miejsca powiedział mi tylko, że wersja, którą lubię jest
>> przyrządzana w bardziej tradycyjny, typowo indyjski sposób. Zna ktoś
>> ten sposób? :)
>>
>> Dzięki, pozdrawiam
>> Kuba
>>
> tukaj masa cytaj -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Biriani
a tukay jaki umisa english ale chiba ne umisa->
http://en.wikipedia.org/wiki/Biryani
siankujema plose pan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-09-29 15:59:06
Temat: Re: biryaniGamban Rambutayan wrote:
> a tukay jaki umisa english ale chiba ne umisa->
> siankujema plose pan
ROTFL! Po tym wyżej zastanawiam się czy jeszcze polski pamiętam :D
Czy to jakaś nowa wersja pokemon speech? ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |