Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia brązowy cukier

Grupy

Szukaj w grupach

 

brązowy cukier

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-29 12:54:19

Temat: brązowy cukier
Od: j...@c...com (joanna-chata) szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich!

Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
skladniki mineralne cy cus...

--
Pozdrawiam
JoAnna
www.hiszpania-online.com
www.kawa-online.com




--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-29 15:30:50

Temat: Re: brązowy cuki
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

joanna-chata wrote:
> Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
> bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
> dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
> skladniki mineralne cy cus...

zgadza sie, ma skladniki mineralne. cukier w czasie rafinacji traci je,
przez co bialy cukier to czysta sacharoza.

pozdr.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-30 17:48:23

Temat: Re: brązowy cuki
Od: "Vefour" <v...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:3E37F3AA.C832AA41@spinacz.TO_WYTNIJ.pl...
> joanna-chata wrote:
> > Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
> > bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
> > dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
> > skladniki mineralne cy cus...
>
> zgadza sie, ma skladniki mineralne. cukier w czasie rafinacji traci je,
> przez co bialy cukier to czysta sacharoza.
>

Sorrz, ale wyraze zdanie odmienne - chemicznie roznia sie malo, o
skladnikach zapomnij. Roznica to kolor i smak. I taka ciekawostka - duza
czesc brazowego cukru, to bialy cukier barwiony melasa :) Szybciej i taniej.

V.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-31 09:58:52

Temat: Re: brązowy cuki
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

Vefour wrote:
> Sorrz, ale wyraze zdanie odmienne - chemicznie roznia sie malo, o
> skladnikach zapomnij.

roznica jednak jest. co nie zmienia faktu ze cukier to niepotrzebny smiec.

> Roznica to kolor i smak.

tak, zwl. zapach.... cale szczescie ze po dodaniu do czegos juz go nie czuc
;P

> I taka ciekawostka - duza
> czesc brazowego cukru, to bialy cukier barwiony melasa :) Szybciej i taniej.

wlasnie! ogromnie mnie interesuje jakim cudem rafinacja i powtorne
polaczenie wychodzi szybciej i taniej? nijak nie potrafie tego zrozumiec.

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gofry
cosie stalo z www.kuchnia.3miasto.pl??
Bimber
sosik do lososia?
POMOCY! Kto potrafi najtaniej ugotować dobry obiad dla 4 twarzy!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »