| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-29 12:54:19
Temat: brązowy cukierWitam wszystkich!
Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
skladniki mineralne cy cus...
--
Pozdrawiam
JoAnna
www.hiszpania-online.com
www.kawa-online.com
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-29 15:30:50
Temat: Re: brązowy cukijoanna-chata wrote:
> Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
> bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
> dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
> skladniki mineralne cy cus...
zgadza sie, ma skladniki mineralne. cukier w czasie rafinacji traci je,
przez co bialy cukier to czysta sacharoza.
pozdr.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-30 17:48:23
Temat: Re: brązowy cukiUżytkownik "PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:3E37F3AA.C832AA41@spinacz.TO_WYTNIJ.pl...
> joanna-chata wrote:
> > Wyczytalam kiedys ze brazowy cukier jest bardzo na plus w porownaniu z
> > bialym i wczoraj kupilam z rozpedu, ale chcialam zapytac, czy ktos wie
> > dlaczego on jest taki wyjatkowy, nie chodzi mi o smak, ale jakies
> > skladniki mineralne cy cus...
>
> zgadza sie, ma skladniki mineralne. cukier w czasie rafinacji traci je,
> przez co bialy cukier to czysta sacharoza.
>
Sorrz, ale wyraze zdanie odmienne - chemicznie roznia sie malo, o
skladnikach zapomnij. Roznica to kolor i smak. I taka ciekawostka - duza
czesc brazowego cukru, to bialy cukier barwiony melasa :) Szybciej i taniej.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-31 09:58:52
Temat: Re: brązowy cukiVefour wrote:
> Sorrz, ale wyraze zdanie odmienne - chemicznie roznia sie malo, o
> skladnikach zapomnij.
roznica jednak jest. co nie zmienia faktu ze cukier to niepotrzebny smiec.
> Roznica to kolor i smak.
tak, zwl. zapach.... cale szczescie ze po dodaniu do czegos juz go nie czuc
;P
> I taka ciekawostka - duza
> czesc brazowego cukru, to bialy cukier barwiony melasa :) Szybciej i taniej.
wlasnie! ogromnie mnie interesuje jakim cudem rafinacja i powtorne
polaczenie wychodzi szybciej i taniej? nijak nie potrafie tego zrozumiec.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |