« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-08 22:33:24
Temat: Re: brokulyTakie pokolenie jesteśmy, że na samą myśl o occie nam się jeść odechciewa...
;-)
Użytkownik "Magda Franczyk" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c00j6j$r5q$1@inews.gazeta.pl...
> Jej...to brzmi groznie...a nie mozna dodac nic innego, musi byc ocet
?:-)))
>
> Pzdrwm
>
> Magda
> Użytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:c00ibp$2kgc$1@news2.ipartners.pl...
> > Użytkownik "Magda Franczyk" <p...@g...pl> napisał w
wiadomości
> > news:c00h7k$isi$1@inews.gazeta.pl...
> > > Zupe brokulowa robilam, wyszla bardzo dobra, ale nie wiedziec czemu,
> jesli
> > > troche postoi, to bardzo gestnieje :-(
> > >
> > > P.S. Apeluje do Was, sprawdzajcie bardzo dokladnie wnetrza rozyczek
> > > brokulow...Ja kiedys ugotowalam trzy dzdzownice ;-(( Mam jeszcze maly
> > uraz,
> > > ale powoli mi mija...
> >
> > Jest na to sposób. Brokuły należy na noc zostawić w misce z przegotowaną
> > (ale zimną, nie gorącą) wodą z dodatkiem dwóch łyżek stołowych oztu. Po
> taki
> > wymoczeniu wszystkie robaczki, żyjątka etc wyłażą z warzywa do wody i
> > następnego dnia można swobodnie gotować. (bez obaw, nie czuć octu, nawet
> po
> > samym sparzeniu warzywa).
> >
> > Pozdr
> > Nell
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-08 22:43:43
Temat: Re: brokulyMich'ata wrote:
> A może brokuy z fetą?:)
>
> Lekko obgotowujemy brokuły (można zrobić na parze)
> i studzimy. Dodajemy fetę pokrojoną w kostkę.
> Przygotowujemy sos smietanowo/jaogurtowo-majonezowy
> Do sosu dodajemy pieprz, czosnek(przynajmniej 2 ząbki to będzie wyrazisty)
> oraz pokrojony koperek. Zalewamy sosem borkuły z fetą i odstawiamy
> do lodówki na jakiś czas by się przegryzło.
>
> Pyszne z pieczonym udkiem kurczaka:))
> Pozdrawiam,
> Mich'ata
>
Na glowe upadlas zeby tyle dobrych smakow marnowac!! Czemu nie wymieszac
dzemu z agrestu z miodem? I potem lososia wedzonego smazonego na smalcu,
posypanego kawiorem. Popic to mieszanka whisky single malt wymieszana z
koniakiem i polana majonezem?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-09 11:50:29
Temat: Re: brokulyOn Sun, 08 Feb 2004 23:43:43 +0100, Ania Nieszkowska
<n...@n...fr> wrote:
>Mich'ata wrote:
>> A może brokuy z fetą?:)
>>
>> Lekko obgotowujemy brokuły (można zrobić na parze)
>> i studzimy. Dodajemy fetę pokrojoną w kostkę.
>> Przygotowujemy sos smietanowo/jaogurtowo-majonezowy
>> Do sosu dodajemy pieprz, czosnek(przynajmniej 2 ząbki to będzie wyrazisty)
>> oraz pokrojony koperek. Zalewamy sosem borkuły z fetą i odstawiamy
>> do lodówki na jakiś czas by się przegryzło.
>>
>> Pyszne z pieczonym udkiem kurczaka:))
>> Pozdrawiam,
>> Mich'ata
>>
>Na glowe upadlas zeby tyle dobrych smakow marnowac!! Czemu nie wymieszac
>dzemu z agrestu z miodem? I potem lososia wedzonego smazonego na smalcu,
>posypanego kawiorem. Popic to mieszanka whisky single malt wymieszana z
>koniakiem i polana majonezem?
ooooo, Ania!
zgadzam sie z Toba. ale ja to w ogole lubie jarzyny z wody.....
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-11 12:44:20
Temat: Re: brokuly
Wielkie dzieki za wszystkie przepisy :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |