Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!wroclaw.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.man.pozna
n.pl!news.telbank.pl!news.task.gda.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.artcom.pl!not-for
-mail
From: "Myszata" <m...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: brokuly
Date: Sun, 8 Feb 2004 23:33:24 +0100
Organization: ARTCOM ISP
Lines: 41
Message-ID: <c06dls$14k2$1@omega.artcom.pl>
References: <bvu9ug$99h$1@inews.gazeta.pl> <bvub92$ptj$1@nemesis.news.tpi.pl>
<c00h7k$isi$1@inews.gazeta.pl> <c00ibp$2kgc$1@news2.ipartners.pl>
<c00j6j$r5q$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 10.7.79.30
X-Trace: omega.artcom.pl 1076279804 37506 10.7.79.30 (8 Feb 2004 22:36:44 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...artcom.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Feb 2004 22:36:44 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:191165
Ukryj nagłówki
Takie pokolenie jesteśmy, że na samą myśl o occie nam się jeść odechciewa...
;-)
Użytkownik "Magda Franczyk" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c00j6j$r5q$1@inews.gazeta.pl...
> Jej...to brzmi groznie...a nie mozna dodac nic innego, musi byc ocet
?:-)))
>
> Pzdrwm
>
> Magda
> Użytkownik "Nell" <n...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:c00ibp$2kgc$1@news2.ipartners.pl...
> > Użytkownik "Magda Franczyk" <p...@g...pl> napisał w
wiadomości
> > news:c00h7k$isi$1@inews.gazeta.pl...
> > > Zupe brokulowa robilam, wyszla bardzo dobra, ale nie wiedziec czemu,
> jesli
> > > troche postoi, to bardzo gestnieje :-(
> > >
> > > P.S. Apeluje do Was, sprawdzajcie bardzo dokladnie wnetrza rozyczek
> > > brokulow...Ja kiedys ugotowalam trzy dzdzownice ;-(( Mam jeszcze maly
> > uraz,
> > > ale powoli mi mija...
> >
> > Jest na to sposób. Brokuły należy na noc zostawić w misce z przegotowaną
> > (ale zimną, nie gorącą) wodą z dodatkiem dwóch łyżek stołowych oztu. Po
> taki
> > wymoczeniu wszystkie robaczki, żyjątka etc wyłażą z warzywa do wody i
> > następnego dnia można swobodnie gotować. (bez obaw, nie czuć octu, nawet
> po
> > samym sparzeniu warzywa).
> >
> > Pozdr
> > Nell
> >
> >
>
>
|