| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-18 09:00:05
Temat: chińskie - jak?Witam!
Naszła mnie coś ostatnio ochota na chińskie jedzenie. Co gorsza, knajpy
przestały w zaspokojeniu tej ochoty wystarczyć. Zatem zwracam się z
uprzejmą prośbą do BiSwK o podanie (albo wskazanie www) jakiegoś fajnego
przepisu na "typową chińszczyznę". Najlepiej coś w miarę prostego (w
sensie nieskomplikowanych produktów; marynować i pichcić mogę i 2 dni),
chętnie z kurczaka. Pomożecie?
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-18 09:59:27
Temat: Re: chińskie - jak?Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:cv4as0$282$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Naszła mnie coś ostatnio ochota na chińskie jedzenie. Co gorsza, knajpy
> przestały w zaspokojeniu tej ochoty wystarczyć. Zatem zwracam się z
> uprzejmą prośbą do BiSwK o podanie (albo wskazanie www) jakiegoś fajnego
> przepisu na "typową chińszczyznę". Najlepiej coś w miarę prostego (w
> sensie nieskomplikowanych produktów; marynować i pichcić mogę i 2 dni),
> chętnie z kurczaka. Pomożecie?
Witam!
Czesto czytam grupę i wykoszystuję wasze super przepisy i rady więc teraz
może sama coś napiszę. Pewnie nic odkrywczego ale spróbuje :)
Tylko nie bijcie jesli coś bedzie nie tak.
Ja chińszczyznę robie w bardzo prosty sposób:
kurczaka drobno kroję i przyprawiam na ostro, oprócz standardowych przypraw
dodaję przyprawę o nazwie "pięć smaków" (albo jakoś tak, nie pamiętam
dokładnie) Podsmażam na patelni a następnie dodaję warzywa z mrozonki
chińskiej, sos sojowy ciemny i dusze do miękkości.
podaję z ryżem,
smaczne i szybkie
mam nadziej ze sie komus przyda
pozdrawiam astrzyk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 10:50:15
Temat: Re: chińskie - jak?astrzyk wrote:
(...)
> smaczne i szybkie
> mam nadziej ze sie komus przyda
> pozdrawiam astrzyk
Fajne, ale tak już potrafię. Wolałbym dlatego coś bardziej "chińskiego"
aniżeli "chińszczyzna z mrożonki".
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 10:54:37
Temat: Re: chińskie - jak?Dnia Fri, 18 Feb 2005 11:50:15 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Piotr Zawadzki*,
w wiadomości news:<news:cv4hae$2jc$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Fajne, ale tak już potrafię. Wolałbym dlatego coś bardziej "chińskiego"
> aniżeli "chińszczyzna z mrożonki".
to masz http://www.kuchniachinska.pl
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 11:05:48
Temat: Re: chińskie - jak?Tatiana wrote:
> to masz http://www.kuchniachinska.pl
Pięknie dziękuję, kłaniając się w pas :-)
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 12:16:37
Temat: Re: chińskie - jak?Piotr Zawadzki napisał(a):
> astrzyk wrote:
>
> (...)
>
>>smaczne i szybkie
>>mam nadziej ze sie komus przyda
>>pozdrawiam astrzyk
>
>
> Fajne, ale tak już potrafię. Wolałbym dlatego coś bardziej "chińskiego"
> aniżeli "chińszczyzna z mrożonki".
Ostatnie 2 wydania Wyborczej (czwartkowa) ma przepisy kuchni Chinskiej...
Pierozki znalem bo z bulionem + kapustka pekinska sa pyszniutkie...
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |