Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chińskie - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

chińskie - jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-18 09:00:05

Temat: chińskie - jak?
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!

Naszła mnie coś ostatnio ochota na chińskie jedzenie. Co gorsza, knajpy
przestały w zaspokojeniu tej ochoty wystarczyć. Zatem zwracam się z
uprzejmą prośbą do BiSwK o podanie (albo wskazanie www) jakiegoś fajnego
przepisu na "typową chińszczyznę". Najlepiej coś w miarę prostego (w
sensie nieskomplikowanych produktów; marynować i pichcić mogę i 2 dni),
chętnie z kurczaka. Pomożecie?

--
Pozdrawiam
PWZ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-18 09:59:27

Temat: Re: chińskie - jak?
Od: "astrzyk" <a...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:cv4as0$282$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Naszła mnie coś ostatnio ochota na chińskie jedzenie. Co gorsza, knajpy
> przestały w zaspokojeniu tej ochoty wystarczyć. Zatem zwracam się z
> uprzejmą prośbą do BiSwK o podanie (albo wskazanie www) jakiegoś fajnego
> przepisu na "typową chińszczyznę". Najlepiej coś w miarę prostego (w
> sensie nieskomplikowanych produktów; marynować i pichcić mogę i 2 dni),
> chętnie z kurczaka. Pomożecie?

Witam!

Czesto czytam grupę i wykoszystuję wasze super przepisy i rady więc teraz
może sama coś napiszę. Pewnie nic odkrywczego ale spróbuje :)
Tylko nie bijcie jesli coś bedzie nie tak.
Ja chińszczyznę robie w bardzo prosty sposób:
kurczaka drobno kroję i przyprawiam na ostro, oprócz standardowych przypraw
dodaję przyprawę o nazwie "pięć smaków" (albo jakoś tak, nie pamiętam
dokładnie) Podsmażam na patelni a następnie dodaję warzywa z mrozonki
chińskiej, sos sojowy ciemny i dusze do miękkości.
podaję z ryżem,

smaczne i szybkie
mam nadziej ze sie komus przyda
pozdrawiam astrzyk


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-18 10:50:15

Temat: Re: chińskie - jak?
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

astrzyk wrote:

(...)
> smaczne i szybkie
> mam nadziej ze sie komus przyda
> pozdrawiam astrzyk

Fajne, ale tak już potrafię. Wolałbym dlatego coś bardziej "chińskiego"
aniżeli "chińszczyzna z mrożonki".

--
Pozdrawiam
PWZ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-18 10:54:37

Temat: Re: chińskie - jak?
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 18 Feb 2005 11:50:15 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Piotr Zawadzki*,
w wiadomości news:<news:cv4hae$2jc$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:

> Fajne, ale tak już potrafię. Wolałbym dlatego coś bardziej "chińskiego"
> aniżeli "chińszczyzna z mrożonki".

to masz http://www.kuchniachinska.pl
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-18 11:05:48

Temat: Re: chińskie - jak?
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tatiana wrote:

> to masz http://www.kuchniachinska.pl

Pięknie dziękuję, kłaniając się w pas :-)


--
Pozdrawiam
PWZ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-18 12:16:37

Temat: Re: chińskie - jak?
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Piotr Zawadzki napisał(a):
> astrzyk wrote:
>
> (...)
>
>>smaczne i szybkie
>>mam nadziej ze sie komus przyda
>>pozdrawiam astrzyk
>
>
> Fajne, ale tak już potrafię. Wolałbym dlatego coś bardziej "chińskiego"
> aniżeli "chińszczyzna z mrożonki".

Ostatnie 2 wydania Wyborczej (czwartkowa) ma przepisy kuchni Chinskiej...

Pierozki znalem bo z bulionem + kapustka pekinska sa pyszniutkie...

Maciek

--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sos ????
Lassagne- farsz?
Talerz mięs
śledzie w śmietanie :)
Smietana a jogurt.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »