| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-01 00:47:08
Temat: chipsy jablkoweWlasnie wcinam wykonane przez moje dziecko chipsy jablkowe.
Wykonala je tak: po pokrojeniu jablek (5-6) na cienkie
plasterki i usunieciu nasion, wlozyla na 2 godziny do srednio
nagrzanego piekarnika. Maja byc chrupkie po wyjeciu.
polecam.
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-01 09:21:23
Temat: Re: chipsy jablkowe========
W której klasie jest Twoje dziecko? Bo mój w drugiej takie robił. Biedak
miał zanieść je do szkoły, ale pierwszą partię zgodnie rodzinka mu zjadła.
Potem płakał i wspólnie robiliśmy kolejne porcje, aby mógł dostać ocenę :-}
waldek
========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 09:55:56
Temat: Re: chipsy jablkowecze! mam pytanko: w piekarniku układa sie je na brytfance? niesmarowanej?w
jakiej mniej wiecej temperaturze?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 12:35:59
Temat: Re: chipsy jablkowe"Acha" <a...@i...pl> wrote in message
news:bbcim6$ogm$1@news.onet.pl...
> cze! mam pytanko: w piekarniku układa sie je na brytfance? niesmarowanej?w
> jakiej mniej wiecej temperaturze?
wiesz co ja mam taka specjalna bryfanke do pieczenia cookies, wiec
ona jest tam czyms pokryta, moze teflonem, w kazdym badz razie jest
pokryta czyms co pomaga potem odkleic takie ciasteczka. ale moze
wystaczy folia aluminiowa w takiej zwyklej metalowej?
co do temp to wystarczy maly ogien. tu chodzi o podsuszenie owocow, bo
potem takie chipsy sa rzeczywiscie chrupkie, szczegolnie te cieniej
pokrojone :-)
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 12:37:40
Temat: Re: chipsy jablkowe"waldek" <x...@o...pl> wrote in message news:bbcgjg$ia0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ========
> W której klasie jest Twoje dziecko? Bo mój w drugiej takie robił. Biedak
> miał zanieść je do szkoły, ale pierwszą partię zgodnie rodzinka mu zjadła.
> Potem płakał i wspólnie robiliśmy kolejne porcje, aby mógł dostać ocenę :-}
moje dziecko jest w 6 klasie :-) u nas te chipsy tez dlugo sie
nie uchowaly, nawet do pokoju nie zdazyly "dojsc" :-)))
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 19:33:54
Temat: Re: chipsy jablkowe
Użytkownik "Iwon(k)a" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bbcrvg$cn8$1@news.onet.pl...
> wiesz co ja mam taka specjalna bryfanke do pieczenia cookies, wiec
> ona jest tam czyms pokryta, moze teflonem, w kazdym badz razie jest
> pokryta czyms co pomaga potem odkleic takie ciasteczka. ale moze
> wystaczy folia aluminiowa w takiej zwyklej metalowej?
hmmmm....moze wystarczy,nie mam pojecia .czy ktos moze probowal? a przy
okazji nawet nie wiedzialam ze sa takie specjalne brytfanki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 22:34:09
Temat: Re: chipsy jablkowe
"Iwon(k)a" wrote:
>
> "Acha" <a...@i...pl> wrote in message
news:bbcim6$ogm$1@news.onet.pl...
> > cze! mam pytanko: w piekarniku układa sie je na brytfance? niesmarowanej?w
> > jakiej mniej wiecej temperaturze?
>
> wiesz co ja mam taka specjalna bryfanke do pieczenia cookies, wiec
> ona jest tam czyms pokryta, moze teflonem, w kazdym badz razie jest
> pokryta czyms co pomaga potem odkleic takie ciasteczka. ale moze
> wystaczy folia aluminiowa w takiej zwyklej metalowej?
> co do temp to wystarczy maly ogien. tu chodzi o podsuszenie owocow, bo
> potem takie chipsy sa rzeczywiscie chrupkie, szczegolnie te cieniej
> pokrojone :-)
> iwon(k)a
Widzialam kiedys, jak taki artysta jarmarkowy robil obrazy z plasterkow
jablek, gruszek, i innych pieknych owocow, ktore po pokrojeniu ukladal
na siatkach i przykrywal szklem. To szklo sprejowal olejem, zeby sie nie
przykleily. Tak je suszyl w piecu. Potem ukladal je w prostokatnych
formach i zalewal pulpa papierowa. Tworzyly sie z tego piekne obrazy.
Ciekawie wygladaly jablka pokrojone w poprzek komor nasiennych, ktore sa
ulozone gwiezdziscie. Ach, naprawde bylo to ladne.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-01 23:12:30
Temat: Re: chipsy jablkoweDans la news:3EDA7F60.B3941B2C@olypen.com,
Magdalena Bassett <m...@o...com> a écrit:
> Widzialam kiedys, jak taki artysta jarmarkowy robil obrazy z
> plasterkow
> jablek, gruszek, i innych pieknych owocow, ktore po pokrojeniu ukladal
> na siatkach i przykrywal szklem. To szklo sprejowal olejem
Chcialas powiedziec "psipsikowal" :-) ?
Ewcia,
podszywajaca siem pod Trysia...
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-02 06:12:52
Temat: Re: chipsy jablkoweOn Mon, 2 Jun 2003 01:12:30 +0200, "Ewa \(siostra Ani\) N."
<n...@y...com> wrote:
>Dans la news:3EDA7F60.B3941B2C@olypen.com,
>Magdalena Bassett <m...@o...com> a écrit:
>> Widzialam kiedys, jak taki artysta jarmarkowy robil obrazy z
>> plasterkow
>> jablek, gruszek, i innych pieknych owocow, ktore po pokrojeniu ukladal
>> na siatkach i przykrywal szklem. To szklo sprejowal olejem
>
>Chcialas powiedziec "psipsikowal" :-) ?
>
>Ewcia,
>podszywajaca siem pod Trysia...
calkiem Ci to ladnie idzie...a moze psipsiczyl? psikal
psikadelkiem...mozliwosci wiele ;)))
ta pulpa papierowa mnie inetryguje...znaczy obrazek wychodzil nie
3 wymiarowy...
trys, nie podszywajacy sie pod nic, moze pod brata spiacego, bo
jakos strasznie wczesnei jak na moje mozliwosci
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-02 10:42:05
Temat: Re: chipsy jablkoweFrom: "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
> On Mon, 2 Jun 2003 01:12:30 +0200, "Ewa \(siostra Ani\) N."
> <n...@y...com> wrote:
>
>> Dans la news:3EDA7F60.B3941B2C@olypen.com,
>> Magdalena Bassett <m...@o...com> a écrit:
>>> Widzialam kiedys, jak taki artysta jarmarkowy robil obrazy z
>>> plasterkow
>>> jablek, gruszek, i innych pieknych owocow, ktore po pokrojeniu
>>> ukladal na siatkach i przykrywal szklem. To szklo sprejowal olejem
>>
>> Chcialas powiedziec "psipsikowal" :-) ?
>> Ewcia,
>> podszywajaca siem pod Trysia...
>
> calkiem Ci to ladnie idzie...a moze psipsiczyl? psikal
> psikadelkiem...mozliwosci wiele ;)))
> trys,
No to ja Was rozsadze ;-)))))))))))))))
mozna jeszcze rozpylac..
pamietacie takie psikadelka specjalne do wody kolonskiej i toaletowej [na zasadzie
cisnieniomierza na pompke]?
Pozdrowka serdeczne :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.486 / Virus Database: 284 - Release Date: 2003.05.30
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |