Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chleb orkiszowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

chleb orkiszowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-12-23 20:58:25

Temat: chleb orkiszowy
Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Upiekłam chleb orkiszowy z mąki orkiszowej kupionej w sklepie
i według przepisu z opakowania tej mąki.
Zastanawia mnie czemu podczas pieczenia zapada się "górna część",
choć w chwili włożenia do piekarnika góra była pięknie wyrośnięta.
Piekłam w temp. 220 st. ok 40 minut.
Po chwili przebywania ciasta w piekarniku widać było, jak zaczyna
opadać.
Efekt widać na zdjęciu.
https://picasaweb.google.com/110636404017483245604/C
hlebOrkiszowy#5689429058992330210
U Was też tak bywa?

Pozdrawiam Krycha.
--
"...kiedy autorytet ma poglądy inne niż środowisko, środowisko nie
zmienia poglądów, zmienia autorytet.."
M. Dąbrowska.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-12-24 11:48:05

Temat: Re: chleb orkiszowy
Od: PH <p...@...ustach.abc> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-12-23 21:58, Krycha pisze:
> Zastanawia mnie czemu podczas pieczenia zapada się "górna część",
> choć w chwili włożenia do piekarnika góra była pięknie wyrośnięta.
> Pozdrawiam Krycha.

Za dużo drożdży.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kaczka dzika - prośba o przepis
To po to urlop przedswiateczny?
Kompot z suszu
NTG pl.soc.rodzina
Święta bez Panslavisty w pl.rec.kuchnia :-(

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »