Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto do pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasto do pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-08-15 21:07:20

Temat: ciasto do pizzy
Od: Michael Lynx <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Co oni dodają do tego ciasta do pizzy że robi się takie elastyczne że można
nim wywijać?
Próbowałem przepis z 300g mąki i 20g drożdży + pół szklanki wody + łyżeczka
soli i dwie łyżki oliwy z oliwek, ale wychodzi jak ciasto z takiej gotowej
mrożonej pizzy tylko tyle że świeże.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-08-16 09:51:55

Temat: Re: ciasto do pizzy
Od: "Piciu KOrbaDH" <s...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Michael Lynx <p...@o...pl> napisał(a):

> Co oni dodają do tego ciasta do pizzy że robi się takie elastyczne że można
> nim wywijać?
> Próbowałem przepis z 300g mąki i 20g drożdży + pół szklanki wody + łyżeczka
> soli i dwie łyżki oliwy z oliwek, ale wychodzi jak ciasto z takiej gotowej
> mrożonej pizzy tylko tyle że świeże.


a próbowałeś zrobić ciasto Knoraa? Wychodzi super. A miekkosc to kwestia
ugniatania, jak w każdym drożdżowym

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-08-16 16:58:32

Temat: Re: ciasto do pizzy
Od: Michael Lynx <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 16 Aug 2005 09:51:55 +0000 (UTC), Piciu KOrbaDH napisał(a):

> Michael Lynx <p...@o...pl> napisał(a):
>
>> Co oni dodają do tego ciasta do pizzy że robi się takie elastyczne że można
>> nim wywijać?
>> Próbowałem przepis z 300g mąki i 20g drożdży + pół szklanki wody + łyżeczka
>> soli i dwie łyżki oliwy z oliwek, ale wychodzi jak ciasto z takiej gotowej
>> mrożonej pizzy tylko tyle że świeże.
>
>
> a próbowałeś zrobić ciasto Knoraa? Wychodzi super. A miekkosc to kwestia
> ugniatania, jak w każdym drożdżowym
A ile to kosztuje i gdzie to można dostać w Warszawie?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-08-22 06:35:39

Temat: Re: ciasto do pizzy
Od: "Marcin Kowalski" <m...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora


> a próbowałeś zrobić ciasto Knoraa?

Może lepiej przeczytać jego skład, lub skład gotowych podkładów do pizzy.
Jednym ze składników jest skrobia.
Ja dodaje po zagniceniu ciasta gotowane ziemniaki i mam to o co chodzi -
pycha

Marcin


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

moja propozycja
Mango
sos sfinxowy ;-)
Dzudzu
Co z tymi ogórkami?????

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »