| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-15 21:07:20
Temat: ciasto do pizzyCo oni dodają do tego ciasta do pizzy że robi się takie elastyczne że można
nim wywijać?
Próbowałem przepis z 300g mąki i 20g drożdży + pół szklanki wody + łyżeczka
soli i dwie łyżki oliwy z oliwek, ale wychodzi jak ciasto z takiej gotowej
mrożonej pizzy tylko tyle że świeże.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-16 09:51:55
Temat: Re: ciasto do pizzyMichael Lynx <p...@o...pl> napisał(a):
> Co oni dodają do tego ciasta do pizzy że robi się takie elastyczne że można
> nim wywijać?
> Próbowałem przepis z 300g mąki i 20g drożdży + pół szklanki wody + łyżeczka
> soli i dwie łyżki oliwy z oliwek, ale wychodzi jak ciasto z takiej gotowej
> mrożonej pizzy tylko tyle że świeże.
a próbowałeś zrobić ciasto Knoraa? Wychodzi super. A miekkosc to kwestia
ugniatania, jak w każdym drożdżowym
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-16 16:58:32
Temat: Re: ciasto do pizzyDnia Tue, 16 Aug 2005 09:51:55 +0000 (UTC), Piciu KOrbaDH napisał(a):
> Michael Lynx <p...@o...pl> napisał(a):
>
>> Co oni dodają do tego ciasta do pizzy że robi się takie elastyczne że można
>> nim wywijać?
>> Próbowałem przepis z 300g mąki i 20g drożdży + pół szklanki wody + łyżeczka
>> soli i dwie łyżki oliwy z oliwek, ale wychodzi jak ciasto z takiej gotowej
>> mrożonej pizzy tylko tyle że świeże.
>
>
> a próbowałeś zrobić ciasto Knoraa? Wychodzi super. A miekkosc to kwestia
> ugniatania, jak w każdym drożdżowym
A ile to kosztuje i gdzie to można dostać w Warszawie?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-22 06:35:39
Temat: Re: ciasto do pizzy
> a próbowałeś zrobić ciasto Knoraa?
Może lepiej przeczytać jego skład, lub skład gotowych podkładów do pizzy.
Jednym ze składników jest skrobia.
Ja dodaje po zagniceniu ciasta gotowane ziemniaki i mam to o co chodzi -
pycha
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |