Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto francuskie - warto robić samemu?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasto francuskie - warto robić samemu?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2009-04-10 06:23:44

Temat: Re: ciasto francuskie - warto robić samemu?
Od: Beata Mateuszczyk <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

ania_678 pisze:
> Witam serdecznie wielbicieli kuchni! :)
>
> Proszę o poradę w następującej kwestii: od dłuższego czasu zabieram
> się do wypieku ogromnej ilości rogalików i innych najprzeróżniejszych
> przysmaków z ciasta francuskiego (którego nigdy wcześniej nie
> przygotowywałam). Przed klasycznym zakupem w sklepie /supermarkecie/
> powstrzymuje mnie nieufność do wszystkiego co "gotowe". Czy ktoś z Was
> przygotowywał już sam to ciasto? Czy czasochłonność jest
> rekompensowana przez smak (albo cokolwiek innego)? A jak sprawa ma się
> z ceną?

Dawno temu raz robiłam sama cisto francuskie. Wyszło bardzo dobre, ale
więcej tego eksperymentu nie powtórzyłam. Trzeba zarezerwować na to cały
dzień. Jeśli brać pod uwagę tylko koszty produktów, to produkcja własna
wyjdzie zdecydowanie taniej, ale jak dodasz do tego swój czas, to się
absolutnie nie opłaca.
Co do różnicy w smaku, to radą nie posłużę. Swoje robiłam, gdy w
sklepach nie było gotowego ciasta francuskiego. Pamiętam, że moje było
bardzo dobre, ale nie miałam go z czym porównać.

Pozdrawiam
Bea

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2009-04-14 09:24:16

Temat: Re: ciasto francuskie - warto robić samemu?
Od: ania_678 <a...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


> Co do różnicy w smaku, to radą nie posłużę. Swoje robiłam, gdy w
> sklepach nie było gotowego ciasta francuskiego. Pamiętam, że moje było
> bardzo dobre, ale nie miałam go z czym porównać.
>
> Pozdrawiam
>         Bea

Zdecydowałam się pójść na łatwiznę i kupić gotowca. Dziękuję za pomoc
i załączone przepisy. Przydadzą się kiedyś.
Pozdrawiam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepisy na kaloryczne, kremowe ciasta
koszerne danie
Tanie wina wytrawne
Czym zastąpić sześcienną kostkę rosołową?
JA I IKSELKA

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »