| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-30 19:20:21
Temat: ciasto migdałowe z opakowania proszku do pieczenia200g margaryny/masla
150g cukru
100g migdałów posiekanych lub 150g zmielonych w maszynce do mielenia
bakalii
4 jajka
220g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
platki migdalowe
margaryne + cukier utrzec, dodac żółtka i dalej ucierac.
dodac mąkę stopniowo, potem zmielone migdaly [posiekane wrzucamy na sam
koniec]
ja dodalam pl szklanki mleka bo to strasznie geste wycodzi, mixer nie
wyrabia
na koniec piana z bialek
wszystko delikatnie na koniec wymieszac, i siup do blachy wysmarowanej
maslem i wysypanej mąką.
po wierzchu posypac plakami migdalowymi
blacha waska, keksowka
piec w temp. 180-200 stopni przez ok. godzine, musi sie zrumienic pieknie
przepis zostal zmodyfikowany letko, przez wzglad na zawartosc mojej szafki:)
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-30 19:46:34
Temat: Re: ciasto migdałowe z opakowania proszku do pieczeniai dwie lyzeczki olejku migdalowego...
wiedzialam ze o czyms zapomne!:)
sklerotyczka Moniczka:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-30 21:45:26
Temat: Re: ciasto migdałowe z opakowania proszku do pieczeniaMika, Ty najpierw sprobuj to ktore upieklas czy jest zjadliwe a dopiero
pozniej dawaj przepisy, hihihi :)))
--
*** ^KIKI^ ***
Gosia Ceglinska
k...@i...pl
g...@p...onet.pl
Użytkownik maua piegowata <m...@a...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9u8m71$4tb$...@n...tpi.pl...
> 200g margaryny/masla
> 150g cukru
> 100g migdałów posiekanych lub 150g zmielonych w maszynce do mielenia
> bakalii
> 4 jajka
> 220g maki
> 2 lyzeczki proszku do pieczenia
> platki migdalowe
>
>
> margaryne + cukier utrzec, dodac żółtka i dalej ucierac.
> dodac mąkę stopniowo, potem zmielone migdaly [posiekane wrzucamy na sam
> koniec]
> ja dodalam pl szklanki mleka bo to strasznie geste wycodzi, mixer nie
> wyrabia
> na koniec piana z bialek
> wszystko delikatnie na koniec wymieszac, i siup do blachy wysmarowanej
> maslem i wysypanej mąką.
> po wierzchu posypac plakami migdalowymi
>
> blacha waska, keksowka
> piec w temp. 180-200 stopni przez ok. godzine, musi sie zrumienic pieknie
>
> przepis zostal zmodyfikowany letko, przez wzglad na zawartosc mojej
szafki:)
>
> pozdry Monika
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-01 13:45:54
Temat: Re: ciasto migdałowe z opakowania proszku do pieczeniaale jajo, torun.pdi.net nie wpuscil tego posta... ciekawe dlaczego?
przekleilam:
> Mika, Ty najpierw sprobuj to ktore upieklas czy jest zjadliwe a dopiero
> pozniej dawaj przepisy, hihihi :)))
> --
> *** ^KIKI^ ***
> Gosia Ceglinska
> k...@i...pl
> g...@p...onet.pl
sprobowalam, zyje, bylo dobre:)
bylo pyszne ze nawet tak powiem:) hiehiehie
KIKI: moj deniZ tez sie zachwycal, to znaczy ze baardzo odbre:) no chyba ze
sklamal:)
hihi
pozdry Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |