Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto z owocami

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasto z owocami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-24 10:28:40

Temat: ciasto z owocami
Od: "MOLNARka" <M...@M...pl> szukaj wiadomości tego autora

Naszło mnie na ciasto ... takie jak można dostać w cukierniach ... ze świeżymi
owocami,
budyniem i galaretką (takie kolorowe małe - wiecie jakie?).

Biszkopt mam ... i teraz tak ... na to pójdzie budyń, tylko b.b.b gęsty, później
owoce i
b.b.b. gęsta i tężejąca galaretka.
I tak sobie myślę ... czy ten budyń to mi nie wsiąknie w biszkopt?
Może powinnam biszkopt czymś posypać (gdzieś mi się po głowie kołacze mąka
ziemniaczana)
... poradzcie proszę.

Pozdrawiam
MOLNARka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-24 13:52:16

Temat: Re: ciasto z owocami
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 24 Jul 2004 12:28:40 +0200, "MOLNARka"
<M...@M...pl> wrote:

>Nasz?o mnie na ciasto ... takie jak mo?na dosta? w cukierniach ... ze ?wie?ymi
owocami,
>budyniem i galaretk? (takie kolorowe ma?e - wiecie jakie?).
>
>Biszkopt mam ... i teraz tak ... na to pójdzie budy?, tylko b.b.b g?sty, pó?niej
owoce i
>b.b.b. g?sta i t??ej?ca galaretka.
>I tak sobie my?l? ... czy ten budy? to mi nie wsi?knie w biszkopt?
>Mo?e powinnam biszkopt czym? posypa? (gdzie? mi si? po g?owie ko?acze m?ka
ziemniaczana)
>... poradzcie prosz?.
>
>Pozdrawiam
>MOLNARka
>
budyn zrob mniej slodki a biszkopt posmaruj dzemem. nie powinno
wsiakac wtedy. poza tym zalezy jak duzo zcasu ma ten budyn na
wsiakanie.

pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-24 22:32:59

Temat: Re: ciasto z owocami
Od: "aRco_iRis" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

czesc,
wiem, ze teraz to juz troszke pozno na odpowiedz, ale moze przyda sie na
przyszlosc...
..moze zaznacze ze az takim asem to ja nie jestem, po prostu pieke ciasta od
czasu do czasu
i moze moglabym ci cos podpowiedziec...
..maka ziemniaczana do podsypania na biszkopt i to upieczony jest zupelnie
wykluczona...
za to mozesz poczekac, az budyn troszke przestygnie i wtedy na pewno nie
wsiaknie w ciasto,
a jeszcze lepiej (jezeli chodzi o mase budyniowa) to chyba poczekac az budyn
wystygnie zupelnie i ucierajac maslo i/lub margaryne (taka jak do smarowania
pieczywa) dodac zimny budyn i ucierac az powstanie taka fajna kremowa
masa...
Smacznego ;)
Przepraszam za brak polskich "kresek", ale zalozmy ze bylam glodna ;P
Do milego...
Pozdrawiam Wszystkich
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bób
Jagody?
"wczorajsze" banany-co zrobic?
bezy czekoladowe :(((
Zaczyn na Hermana

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »