| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-17 12:19:14
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by Wkn>
> a tak prawde mowiac to raczej Ty jestes leniwa skoro nie chce Ci sie
postow
> ponizej czytac.
>
>
> MechaGodzilla
>
>
Nie jestem leniwa a zapracowana,..................mozliwe, ze umkelo to
mojej uwadze co nie oznacza, ze trzeba tak oschle i ............mowic/pisac
Atimka zawsze :))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-17 13:07:43
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by Wkn
Użytkownik "Atimka :)" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajlgu9$gsh$1@news.tpi.pl...
>
> CZYTAM....I KASUJE............. a czy musisz byc nie mila????? o.k. nic
nie
> chce; sama sobie znajde........nie lubie jak ktos mi łaski robi boshe
> nooo.....
>
> Atimka nieco przygaszona.......
kasujesz za cos?
a tak prawde mowiac to raczej Ty jestes leniwa skoro nie chce Ci sie postow
ponizej czytac.
MechaGodzilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 18:41:23
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by Wkn
Użytkownik "Atimka :)" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajlihr$m5p$1@news.tpi.pl...
> Nie jestem leniwa a zapracowana,..................mozliwe, ze umkelo to
> mojej uwadze co nie oznacza, ze trzeba tak oschle i
............mowic/pisac
To, ze jestes zapracowana to nie znaczy, ze inni maja szukanie przepisow
odpracowywac za Ciebie. Zwlaszcza, ze przepis na to ciasto ostatnio pojawil
sie 3 razy. No i zawsze mozna poguglac;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 18:49:46
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by WknCiasto nadzwyczajne, jako leniwy oczywiście posypałem cukrem. Jedno ale, po
1 godzinie w temp. 180 stopni było całkiem surowe (blade i półpłynne)
podniosłem temp. do 200 i 15 minut wydłużyłem czas. Mimo obaw wyszło
OK.Chyba że mam termometr do .. naprawy.
Pozdrawiam
K - 2
>
> Ech....zawsze mozna rzucic okiem do watku, o ktorym mowa:-) Ale dzis mam
> dobry dzien;) wiec wklejam przepis na pyszne ciasto by Wkn:
>
> 1 kostka margaryny
> szklanka cukru
> 2 szklanki mąki
> 3 jajka
> 3 łyżki śmietany
> łyżeczka proszku do pieczenia
> 2 łyżki cukru do piany
> 70 dag twardych śliwek węgierek
>
> Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia,
> śmietanę, na końcu ubitą na sztywno pianę z białek, ale bez ostatnich
> dwóch - trzech łyżek - będa potrzebne do polewy. Ciasto powinno być gęste.
> Ciasto wylać na średnią tortownicę, poukładać lekko połówki śliwek
skórkami
> do dołu, kilka śliwek poprzekrawać na ćwiartki wzdłż i powciskać w wolne
> miejsca między śliwkami - te wpadną do ciasta na dół.
> Piec w 180 stopniach około 1 godziny. PO wyjęciu, lekko ciepłe posmarować
> resztą piany ubitą z 2 łyżkami cukru. Bardziej leniwi mogą po prostu
posypać
> ciasto cukrem pudrem i pożreć. :)))
> smacznego, naprawdę polecam. Doskonałe na ciepło i na zimno. Poza tym
> niepracochłonne.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-17 19:16:40
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by Wkn
Użytkownik Dwarazyka <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ajm5rh$hv0$...@n...onet.pl...
> Ciasto nadzwyczajne, jako leniwy oczywiście posypałem cukrem. Jedno ale,
po
> 1 godzinie w temp. 180 stopni było całkiem surowe (blade i półpłynne)
> podniosłem temp. do 200 i 15 minut wydłużyłem czas. Mimo obaw wyszło
> OK.Chyba że mam termometr do .. naprawy.
> Pozdrawiam
niekoniecznie, jeśli mas zpiekarnik gazowy, mogło tak się stać. Wiesz, każdy
piekarnik jest inny, stary, nowy, amika, śmika, elektryczny, termoobieg,
grzałki górna i dolna, dlatego nie lubię podawać czasu pieczenia i
temperatur. Każdy zna najlepiej swojego trupa.
Ja mam elektryczny i piekę grzałki góra i dół na raz.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 09:48:21
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by Wkn
Użytkownik "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> napisał w wiadomości
news:ajm52p$k3v$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Atimka :)" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ajlihr$m5p$1@news.tpi.pl...
> > Nie jestem leniwa a zapracowana,..................mozliwe, ze umkelo to
> > mojej uwadze co nie oznacza, ze trzeba tak oschle i
> ............mowic/pisac
>
> To, ze jestes zapracowana to nie znaczy, ze inni maja szukanie przepisow
> odpracowywac za Ciebie. Zwlaszcza, ze przepis na to ciasto ostatnio
pojawil
> sie 3 razy. No i zawsze mozna poguglac;)
>
> Marta
>
Nie musisz byc az tak szorstka jak tarka
yachhhhh
Atimka:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-18 09:50:53
Temat: Re: ciasto ze sliwkami by Wkn
Użytkownik "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:ajm5rh$hv0$1@news.onet.pl...
> Ciasto nadzwyczajne, jako leniwy oczywiście posypałem cukrem. Jedno ale,
po
> 1 godzinie w temp. 180 stopni było całkiem surowe (blade i półpłynne)
> podniosłem temp. do 200 i 15 minut wydłużyłem czas. Mimo obaw wyszło
> OK.Chyba że mam termometr do .. naprawy.
> Pozdrawiam
> K - 2
> >
> > Ech....zawsze mozna rzucic okiem do watku, o ktorym mowa:-) Ale dzis mam
> > dobry dzien;) wiec wklejam przepis na pyszne ciasto by Wkn:
> >
> > 1 kostka margaryny
> > szklanka cukru
> > 2 szklanki mąki
> > 3 jajka
> > 3 łyżki śmietany
> > łyżeczka proszku do pieczenia
> > 2 łyżki cukru do piany
> > 70 dag twardych śliwek węgierek
> >
> > Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia,
> > śmietanę, na końcu ubitą na sztywno pianę z białek, ale bez ostatnich
> > dwóch - trzech łyżek - będa potrzebne do polewy. Ciasto powinno być
gęste.
> > Ciasto wylać na średnią tortownicę, poukładać lekko połówki śliwek
> skórkami
> > do dołu, kilka śliwek poprzekrawać na ćwiartki wzdłż i powciskać w wolne
> > miejsca między śliwkami - te wpadną do ciasta na dół.
> > Piec w 180 stopniach około 1 godziny. PO wyjęciu, lekko ciepłe
posmarować
> > resztą piany ubitą z 2 łyżkami cukru. Bardziej leniwi mogą po prostu
> posypać
> > ciasto cukrem pudrem i pożreć. :)))
> > smacznego, naprawdę polecam. Doskonałe na ciepło i na zimno. Poza tym
> > niepracochłonne.
> >
ufffff nareszcie mila istotka;))))))
Dziekuje serdecznie za poswiecenie mi czasu;)))))))))))))))))))))
Atimka......a teraz ide podziekowac osobiscie;))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |