Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciekawy przepis?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciekawy przepis?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-24 06:55:50

Temat: ciekawy przepis?
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

Pilnie potrzebuję przepisu na pyszną i ekskluzywną kolacje.
Proszę o ciekawe propozycje.
J&A

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-24 07:27:16

Temat: Re: ciekawy przepis?
Od: Mich <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora



a...@p...onet.pl wrote:

> Pilnie potrzebuję przepisu na pyszną i ekskluzywną kolacje.
> Proszę o ciekawe propozycje.
> J&A
>

ha! a googlowałaś już?
temat wielokrotnie poruszany.

Mich'ata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-25 00:39:29

Temat: Re: ciekawy przepis?
Od: kamila slawinska <k...@a...com> szukaj wiadomości tego autora

On 24 Oct 2002 08:55:50 +0200, a...@p...onet.pl wrote:

>Pilnie potrzebuję przepisu na pyszną i ekskluzywną kolacje.


to moze takie cos - w sumie bardzo latwe do zrobienia, ale
niesamowicie smaczne danie:

medaillons de porc au camembert/poledwica wieprzowa z serem camembert
(3-4 porcje)

400 g poledwicy wieprzowej
1 lyzka masla
3 lyzki cydru jablkowego lub wina wytrawnego
1/2-3/4 szklanki creme fraiche
1 lyzka swiezych siekanych ziol (majeranek, tymnianek, szalwia, co tam
lubisz - ja daje szalwie)
1/2 krazka sera camebert bez skorki, pokrojonego w plastry (powinien
byc dojrzaly, miekki, prawie lejacy!)
1 i pol lyzeczki musztardy dijon
swiezo zmielony czarny pieprz do smaku

poledwice pokroic w poprzek na male steki o grubosci ok 2cm. rozbic je
tluczkiem i posypac pieprzem. na patelni rozgrzac maslo i usmazyc na
nim mieso z obydwu stron, az bedzie zlotawe i lekko sprezyste (jakies
5 min). przelozyc na ogrzany talerz i przykryc, zeby nie wystyglo. na
patelnie wlac wino, zagotowac, dodac smietane i ziola, znowu zagotowac
mieszajac. do tego dodac musztarde, ser i sok, ktory wydzielil sie z
miesa. dokladnie mieszac az skladniki sie polacza (mozna dodac wiecej
smietany, jesli trzeba). podawac mieso polane sosem, mozna posypac
siekana natka pietruszki.

ja do tego robie kluski kladzione polfrancuskie i salate z pikantnym
sosem vinaigrette - ale ze swieza bagietka tez bedzie pycha.
smacznego.

pozdrowienia,
kamila



--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jabłecznik babuni
w sprawie czosnku
Noze - co polecacie?
przepis
SAŁATKI WARZYWNE

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »