| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-14 20:03:11
Temat: Re: co dalej?
Użytkownik marek amator <m...@t...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:am9lvb$hq0$...@n...tpi.pl...
. Zamarynowalem ja marynata ogolnego
> stosowania, uplynely 3 dni i ....... co dalej?
Bardzo prosze, napisz, jak zrobiles marynate. E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-18 10:53:38
Temat: co dalej?Podgladam grupe od kilku lat i kilka razy wklepalem swoj przepis oraz
kilkaset juz wykorzystalem. Ostatnio przeczytalem o marynowaniu miesa i
kupilem 2,5 kilogramowa szynke. Zamarynowalem ja marynata ogolnego
stosowania, uplynely 3 dni i ....... co dalej? Mam obgotowac i wedzic? Nie
mam wedzarni. Moze upiec? Czy dodawac jakies przyprawy jeszcze i ten plyn z
marynaty? Pomocy!!
Marek Amator
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-18 12:17:59
Temat: Re: co dalej?> Podgladam grupe od kilku lat i kilka razy wklepalem swoj przepis
oraz
> kilkaset juz wykorzystalem. Ostatnio przeczytalem o marynowaniu
miesa i
> kupilem 2,5 kilogramowa szynke. Zamarynowalem ja marynata ogolnego
> stosowania, uplynely 3 dni i ....... co dalej?
> Mam obgotowac i wedzic?
Albo wędzić albo piec (znałem takich którzy gotowali po wędzeniu - nie
lubię)
> Nie mam wedzarni.
Kumpel z ogródkiem (parę piw i jakaś kiełbaska załatwi sprawę - ale
2.5kg to będzie z tydzień wędzenia
> Moze upiec?
Może!!!
> Czy dodawac jakies przyprawy
Po wierzchu - według uznania, do środka (jak lubisz szpikować to może
być boczek -tłusty- z czosnkiem i przyprawami. podlewać sosikiem a pod
koniec pieczenia pociądnągnąć łyżeczką miodu - i odrobinkę podpiec
(chrupiąca skórka)
> jeszcze i ten plyn z
> marynaty?
Jeżeli była na occie to niewiele zrobisz (jak z dużą ilością soli to
nawet pies tego nie zje z kaszą)
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-18 13:12:57
Temat: Re: co dalej?oczywiście, że upiec, marynowane mięso ma taki wspaniały aromat, po
upieszeniu, ale nie gotowaniu, czy duszeniu.
Może zrazy na krótko z ogórkiem i śliwką?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-18 13:51:47
Temat: Re: co dalej?
Użytkownik "marek amator" <m...@t...net> napisał w wiadomości
news:am9lvb$hq0$1@news.tpi.pl...
> Podgladam grupe od kilku lat i kilka razy wklepalem swoj przepis oraz
> kilkaset juz wykorzystalem. Ostatnio przeczytalem o marynowaniu miesa i
> kupilem 2,5 kilogramowa szynke.
> Marek Amator
zdecydowanie upiec
wyjmij z marynaty, wstaw do piekarnika albo prodiza, mozesz pomajerankowac,
mozesz odrobine wody na dno bo szynka nie jest zbyt tlustym miesiwem, mozesz
jak lubisz troche zabkow czosnku naokolo w lupinkach - i piecz.
Jola L-L
PS: juz Ci zazdroszcze tego pieczystego, bo u mnie dzisiaj spagetti robia
moje chlopaki :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-18 14:08:39
Temat: Re: co dalej?
Użytkownik "marek amator" <m...@t...net> napisał w wiadomości
news:am9lvb$hq0$1@news.tpi.pl...
> Podgladam grupe od kilku lat i kilka razy wklepalem swoj przepis oraz
> kilkaset juz wykorzystalem. Ostatnio przeczytalem o marynowaniu miesa i
> kupilem 2,5 kilogramowa szynke. Zamarynowalem ja marynata ogolnego
> stosowania, uplynely 3 dni i ....... co dalej? Mam obgotowac i wedzic? Nie
> mam wedzarni. Moze upiec? Czy dodawac jakies przyprawy jeszcze i ten plyn
z
> marynaty? Pomocy!!
> Marek Amator
A w ktorej marynacie robiles? Bo moja szynka w dalszym ciagu lezy zamrozona
i pewnie pod koniec tego tygodnia doczeka sie marynowania. Jak upieczesz i
skonsumujesz to koniecznie podziel sie wrazeniami.
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |