| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-07-20 12:00:15
Temat: co dzisiaj na obiad?podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
monia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-07-20 12:08:19
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
Użytkownik "monika" <m...@p...pnetu.pl> napisał w wiadomości
news:f7q8dh$el2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
>
> monia
U mnie fasolka szparagowa, ziemniaki i filet z kurczaka. Upał nie upał obiad
dla mojego TŻ normalny musi być.
--
Pozdrawiamy
Marta i Arek 21 miesięcy
www.arek.cba.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-07-20 13:21:49
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
"monika" <m...@p...pnetu.pl> wrote in message
news:f7q8dh$el2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
>
> monia
Sałatka z ogórków, pomidorów cebuli i czosnku, sól, pieprz, śmietana. Nie
gotuję nic innego choć w części mięsnej zamrażarka pełna. Ale mam główkę
kapusty - ugotuję z pomidorami i śmietaną na jutro. Nie będę kałduna
obciążał na taki upał.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-07-20 13:30:45
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?Pewnego wiosennego dnia, *Bunny* wyszczebiotał(a):
> U mnie fasolka szparagowa, ziemniaki i filet z kurczaka.
:)
Duuuuuuuuuużo fasolki, jajo sadzone i k e f i r...
--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-07-20 13:38:46
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?Dnia Fri, 20 Jul 2007 14:00:15 +0200, monika napisał(a):
> podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
>
Żólta fasolka szparagowa z czosnkiem, ryba smażonma, ziemniaki ze
szczypiorkiem.
--
Elżbieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-07-20 13:55:35
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
Użytkownik "Elżbieta" <w...@o...peel> napisał w wiadomości
news:7bxx2zsdjet2$.7afuxrmbl19p$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 20 Jul 2007 14:00:15 +0200, monika napisał(a):
>
>> podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
>>
> Żólta fasolka szparagowa z czosnkiem, ryba smażonma, ziemniaki ze
> szczypiorkiem.
>
>
> --
> Elżbieta
Ryż ugotowany na rosole, ryba duszona z ziołami i czosnkiem, kalafior z
bułeczką i masełkiem.
Jolka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-07-20 14:02:15
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
Użytkownik "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7qesm$kfu$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Elżbieta" <w...@o...peel> napisał w wiadomości
> news:7bxx2zsdjet2$.7afuxrmbl19p$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 20 Jul 2007 14:00:15 +0200, monika napisał(a):
>>
>>> podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
>>>
>> Żólta fasolka szparagowa z czosnkiem, ryba smażonma, ziemniaki ze
>> szczypiorkiem.
>>
>>
>> --
>> Elżbieta
> Ryż ugotowany na rosole, ryba duszona z ziołami i czosnkiem, kalafior z
> bułeczką i masełkiem.
> Jolka
>
A rybka to oczywiście panga jak gąbeczka najmiększa i najlepsza mniam mniam!
Jolka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-07-20 14:14:37
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
Użytkownik "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7qf93$llm$1@news.onet.pl...
>>
> A rybka to oczywiście panga jak gąbeczka najmiększa i najlepsza mniam
> mniam!
>
a jak Ty tę pangę robisz?
eni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-07-20 14:36:20
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
Użytkownik "martertor tertorski@wwp.pl>" <maiusz> napisał w wiadomości
news:f7qg9f$5he$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7qf93$llm$1@news.onet.pl...
>>>
>> A rybka to oczywiście panga jak gąbeczka najmiększa i najlepsza mniam
>> mniam!
>>
>
> a jak Ty tę pangę robisz?
>
> eni
>
Bardzo prosto! Nigdy nie smażę ryby, bo moi domownicy nie lubią panierki!
Rybę nacieram solą, wcześniej skrapiam cytryną, pieprzem, różnymi ziołami
np. bazylią, oregano,
estragonem albo gotową przyprawą do ryb kamisa!Odkładam aby sobie poleżała w
spokoju!
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam w talarki pokrojoną cebulę, trochę
pokrojonego czosnku z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Gdy się podsmaży wrzucam rybę i przykrywam! Ryby wcześniej nie rozmrażam i
dlatego nie dodaję już żadnej wody.
Ryba dusi się na małym ogniu dośc szybko.
Gdy chcesz mieć więcej sosu z rybki trzeba dolać trochę wody. Mój mąż
uwielbia tą rybkę i nie chce juz tradycyjnej smażonej.
A najlepszy jest do niej ryż!
Jolka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-07-20 16:10:03
Temat: Re: co dzisiaj na obiad?
"niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:f7qf93$llm$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "niusy.onet.pl" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7qesm$kfu$1@news.onet.pl...
> >
> > Użytkownik "Elżbieta" <w...@o...peel> napisał w wiadomości
> > news:7bxx2zsdjet2$.7afuxrmbl19p$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Fri, 20 Jul 2007 14:00:15 +0200, monika napisał(a):
> >>
> >>> podpowiedzcie proszę, co można zrobić w taki upał?
> >>>
> >> Żólta fasolka szparagowa z czosnkiem, ryba smażonma, ziemniaki ze
> >> szczypiorkiem.
> >>
> >>
> >> --
> >> Elżbieta
> > Ryż ugotowany na rosole, ryba duszona z ziołami i czosnkiem, kalafior z
> > bułeczką i masełkiem.
> > Jolka
> >
> A rybka to oczywiście panga jak gąbeczka najmiększa i najlepsza mniam
mniam!
>
> Jolka
E tam! Nie ma jak świeżuteńki dorszyk smażony w panierce... Do niego surówka
z białej kapusty, młode ziemniaczki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |