Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co robicie dziś na obiad?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co robicie dziś na obiad?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-06 12:46:57

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:c001n5$21p$1@achot.icm.edu.pl...

> dla mnie wedzone udka z kurczaka z piekarnika

Wiku, zdradz cos wiecej o tych udkach.
Podgrzewasz je i tyle? Bo doprawiac chyba nie ma sensu, prawda?
Dlugo pieczesz?
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-06 12:53:12

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 6 Feb 2004 12:12:01 +0100, "helena" <h...@o...pl>
wrote:

>Co robicie dziś na obiad, bo nie mam żadnego pomysłu?
>H.


obawiam sie, ze u mnie bedzie nudno, bo ciagle podjadam nieudane
rillettes, podjadam...podjadam, tluste to...podjadam...najem sie
jak wsciekla i juz niczego nawet nie bedzie mi sie chcialo
gotowac...tym bardziej, ze robie drugie podejscie pod
rillettes...moze TEGO nie przypale

trys, co pewnie doje reszte serniczka na pokolacje
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 12:57:26

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: bella <belunia@[usunxxx]autograf.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2004-02-06 13:42, Użytkownik wiku napisał:

> dla mnie wedzone udka z kurczaka z piekarnika

i u mnie udka ale duszone
do tego warzywa z patelni,
dla meza jeszcze ziemniaczki
nie jestem dzis w nastroju gotowania

na kolacje za to zrobie racuszki z jablek w ciescie drozdzowym o!
i bedzie niezdrowo :P
--
pozdrawiam
b.
p.s. Jeśli chcesz napisać do mnie usuń [usunxxx] z mojego adresu

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 13:00:06

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Anna Ladorucka wrote:

> Wiku, zdradz cos wiecej o tych udkach.
> Podgrzewasz je i tyle? Bo doprawiac chyba nie ma sensu, prawda?
> Dlugo pieczesz?

danie jest genialnie proste i genialnie smaczne :) nie robisz z takim
wedzonym udkiem nic tylko wrzucasz do piekarnika, ja uzywam opcji grill,
nastawiam na 220 stopni i grilluje ok. 20 minut, generalnie latwo wyczuc
- udko musi byc juz z wierzchu chrupiace ale jeszcze nie suche

na marginesie - patent ten podpatrzylem w pradze "u kocoura"
pozdro
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 13:50:51

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2004-02-06 12:12:01 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *helena* skreślił te oto słowa:

> Co robicie dziś na obiad, bo nie mam żadnego pomysłu?

Cos z kapusty chinskiej Pak-Choi, ale w tej chwili jeszcze nie wiem co
dokladnie, bo to bedzie moj pierwszy raz :)


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 14:27:20

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: "Sowa" <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "helena" <h...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bvvstt$eu1$1@nemesis.news.tpi.pl...


Zupę ogórkową z soczewicą , a do niej na zagryzanie placki ziemniaczane z
sezamem i płatkami owsianymi, polewane ostrym pomidorowym sosem.

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 14:33:33

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2004-02-06 15:27:20 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sowa* skreślił te oto słowa:

> Zupę ogórkową z soczewicą , a do niej na zagryzanie placki ziemniaczane z
> sezamem i płatkami owsianymi, polewane ostrym pomidorowym sosem.

Do tych placków w trakcie robienia ciasta po prostu dodajesz sezam i
platki, i potem normalnie smazysz, tak?

Pomysł fajny... ja ostatnio nalesniki z kwaszona kapusta robilam, wiec moge
eksperymentowac dalej :)


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 14:44:15

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 6 Feb 2004 15:33:33 +0100, Lia
<L...@a...poczta.onet.pl> wrote:

>Dnia 2004-02-06 15:27:20 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
>przyrody grupowicz *Sowa* skreślił te oto słowa:
>
>> Zupę ogórkową z soczewicą , a do niej na zagryzanie placki ziemniaczane z
>> sezamem i płatkami owsianymi, polewane ostrym pomidorowym sosem.
>
>Do tych placków w trakcie robienia ciasta po prostu dodajesz sezam i
>platki, i potem normalnie smazysz, tak?
>
>Pomysł fajny... ja ostatnio nalesniki z kwaszona kapusta robilam, wiec moge
>eksperymentowac dalej :)


kapusta jako elelment ciasta nalesniokowego czy jako nadziwka do
owych?

trys, co dopisuje kapuste do listy zakupow
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 14:55:13

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: wiku <s...@a...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> nadziwka do owych

:)))

wiku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 14:57:58

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2004-02-06 15:44:15 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Krysia Thompson* skreślił te oto słowa:


> kapusta jako elelment ciasta nalesniokowego czy jako nadziwka do
> owych?
>
> trys, co dopisuje kapuste do listy zakupow

Jako element.
W jakiejs gazecie byl przepis na potrawe z Bieszczad - fuczki sie to zwie.

Robi sie bardzo geste ciasto nalesnikowe (doprawiane sola i pieprzem) do
tego dodaje sie ugotowane pol kilo kapusty kiszonej, i smazy sie takie
placuszki. I je sie z ostrym keczupem.
Nawet to smaczne, baaaardzo syte, ale nie wejdzie do repertuaru ulubionych
potraw (znaczy sie moich, bo moj TZ stał sie fanem tej potrawy).


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@h...pl
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dzudzu vel Maurycy vel Fela vel itd.-itp.
Co z fasolki mung?
Co na woreczek?
chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?
Śliwowica

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »