Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co robicie dziś na obiad?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co robicie dziś na obiad?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-06 16:03:41

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 6 Feb 2004 15:57:58 +0100, Lia
<L...@a...poczta.onet.pl> wrote:

>Dnia 2004-02-06 15:44:15 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
>przyrody grupowicz *Krysia Thompson* skreślił te oto słowa:
>
>
>> kapusta jako elelment ciasta nalesniokowego czy jako nadziwka do
>> owych?
>>
>> trys, co dopisuje kapuste do listy zakupow
>
>Jako element.
>W jakiejs gazecie byl przepis na potrawe z Bieszczad - fuczki sie to zwie.
>
>Robi sie bardzo geste ciasto nalesnikowe (doprawiane sola i pieprzem) do
>tego dodaje sie ugotowane pol kilo kapusty kiszonej, i smazy sie takie
>placuszki. I je sie z ostrym keczupem.
>Nawet to smaczne, baaaardzo syte, ale nie wejdzie do repertuaru ulubionych
>potraw (znaczy sie moich, bo moj TZ stał sie fanem tej potrawy).


musz sprobowac, choc dla draki. dzieki

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-06 20:36:54

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 2004-02-06 at 17:03, Krysia Thompson wrote:

> >> kapusta jako elelment ciasta nalesniokowego czy jako nadziwka do
> >> owych?
> >>
> >> trys, co dopisuje kapuste do listy zakupow
> >
> >Jako element.
> >W jakiejs gazecie byl przepis na potrawe z Bieszczad - fuczki sie to zwie.
> >
> >Robi sie bardzo geste ciasto nalesnikowe (doprawiane sola i pieprzem) do
> >tego dodaje sie ugotowane pol kilo kapusty kiszonej, i smazy sie takie
> >placuszki. I je sie z ostrym keczupem.
> >Nawet to smaczne, baaaardzo syte, ale nie wejdzie do repertuaru ulubionych
> >potraw (znaczy sie moich, bo moj TZ stał sie fanem tej potrawy).
>
>
> musz sprobowac, choc dla draki. dzieki

To sprobuj jeszcze z posiekanymi ziolkami, tez w srodek w ciasto: natka,
koperek, szczypiorek, bazylia, duzo roznych ziolek, drobno posiekanych,
wrzucic w ciasto, smazyc. Jesc z ostrym sosem jakim, pyyycha (a, Ty nie
lubisz ostro, to z lagodnym wiec)

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-06 22:15:50

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 6 Feb 2004 21:36:54 +0100, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:

>On Fri, 2004-02-06 at 17:03, Krysia Thompson wrote:
>
>> >> kapusta jako elelment ciasta nalesniokowego czy jako nadziwka do
>> >> owych?
>> >>
>> >> trys, co dopisuje kapuste do listy zakupow
>> >
>> >Jako element.
>> >W jakiejs gazecie byl przepis na potrawe z Bieszczad - fuczki sie to zwie.
>> >
>> >Robi sie bardzo geste ciasto nalesnikowe (doprawiane sola i pieprzem) do
>> >tego dodaje sie ugotowane pol kilo kapusty kiszonej, i smazy sie takie
>> >placuszki. I je sie z ostrym keczupem.
>> >Nawet to smaczne, baaaardzo syte, ale nie wejdzie do repertuaru ulubionych
>> >potraw (znaczy sie moich, bo moj TZ sta?, sie fanem tej potrawy).
>>
>>
>> musz sprobowac, choc dla draki. dzieki
>
>To sprobuj jeszcze z posiekanymi ziolkami, tez w srodek w ciasto: natka,
>koperek, szczypiorek, bazylia, duzo roznych ziolek, drobno posiekanych,
>wrzucic w ciasto, smazyc. Jesc z ostrym sosem jakim, pyyycha (a, Ty nie
>lubisz ostro, to z lagodnym wiec)
>
>--
>Kot <m...@p...onet.pl>


ja rozne swieze zielsko dodaje do kluchow lanych. tez dobre

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-09 08:27:58

Temat: Re: co robicie dziś na obiad?
Od: "Sowa" <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lia" <L...@a...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:yjjhtipydjay$.dlg@Lia.pyry.net...

> Do tych placków w trakcie robienia ciasta po prostu dodajesz sezam i
> platki, i potem normalnie smazysz, tak?

Tak.
Przy czym lepsze wychodzą z sezamu uprażonego.

I trę kartofle na grubej tarce, ze startych na masę wychodzi bryndza po
dodaniu czegokolwiek. :-/

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dzudzu vel Maurycy vel Fela vel itd.-itp.
Co z fasolki mung?
Co na woreczek?
chrupiący dorsz w cieście - jak dokonać?
Śliwowica

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »