« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-20 20:54:10
Temat: co to za ciasto?w restauracji do barszczu podano mi małego pierożka z smażonym miesem
mielonym w srodku. interesuje mnie ciasto z ktorego sie wykonuje te
pierożki- samborki?
nie jest to cisto francuskie ani kruche - coś pomiedzy tymi dwoma. jest
suche w dotyku - nie zostawia tłustych śladów, jest cieniutkie i dobrze
utrzymuje formę wypukłego pierożka z wyraźnymi brzegami.
pytałam kelnera - odpowiedział ze tylko kucharz mogłby udzielic mi
odpowiedzi na temat składu ciasta, jednak nie mogł wtedy.
czy ktos z was zna moze nazwe tego ciasta, lub podpowie czego mam szukac?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2004-12-20 21:06:34
Temat: Re: co to za ciasto?
Użytkownik "Fsanz" <f...@v...pl> napisał w wiadomości
news:cq7dt8$mb9$1@opal.icpnet.pl...
>w restauracji do barszczu podano mi małego pierożka z smażonym miesem
>
NTG -> pl.rec.kuchnia
--
pozdrawiam, misiczka
"Każda kobieta uważa się za niezastąpioną,
choć sądzi, że sama mogłaby zastąpić bez trudu każdą inną."
Pitigrilli (Dino Segre)
http://misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |