| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-14 11:06:36
Temat: co z wątrobkiPo wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba drobiowej.
Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
innego - moze jakies podpowiedzi...Proszę!
AP
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-14 11:41:10
Temat: Re: co z wątrobki
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
teraz nie kojarze miar :) ale 25 dkg to chyba troche jest.. wiec mozesz
zrobic ja z sosem
watrobke optoczyc w mace, cebulke pokroic to wszystko podsmazyc, nastepnie
zalac woda i dodac liscia laurowego, na koniec posolic i popieprzyc do
smaku.
Pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 11:59:28
Temat: Re: co z wątrobki
Użytkownik "Marta" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:a1ug4s$31l$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
> news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> > Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
> drobiowej.
> > Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym
cos
>
>
> teraz nie kojarze miar :) ale 25 dkg to chyba troche jest.. wiec mozesz
> zrobic ja z sosem
> watrobke optoczyc w mace, cebulke pokroic to wszystko podsmazyc, nastepnie
> zalac woda i dodac liscia laurowego, na koniec posolic i popieprzyc do
> smaku.
Weź troszkę - jedną sztukę i zrób z tego nadzienie do kurczaka... ;-) No i
będziesz miała kurczaka z nadzieniem, a nie kolejny raz wątróbkę na obiad...
Resztę wątróbki podziel na porcje takie na raz do nadzienia i wstaw do
zamrażarki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 12:09:10
Temat: Re: co z wątrobki
> Weź troszkę - jedną sztukę i zrób z tego nadzienie do kurczaka... ;-) No i
> będziesz miała kurczaka z nadzieniem, a nie kolejny raz wątróbkę na
obiad...
> Resztę wątróbki podziel na porcje takie na raz do nadzienia i wstaw do
> zamrażarki...
z reszty mozesz zrobic pasztet
albo zmielic i traktowac jako farsz do np.
filety z indyka (kurczaka) rozbic, napakowac farszem, zwinac, scisnac nicia
i albo podsmazyc a potem posypac zoltym serem i do piekarnika,.. albo od
razu do piekarnika :)
pozdrawiam i polecam pasztet !!!
---------------------
iza
GG 879972
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 12:17:52
Temat: Re: co z wątrobki> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
wrzuc na ruszt i upiecz w piecyku (oczywiscie po dosmaczeniu)
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 14:24:01
Temat: Re: co z wątrobkiMoj popisowy przepis dla przeciwnikow watrobki: pokrojona w cienkie paseczki
wedline (cos okolo 6 dag) wrzucic na patelnie z odrobina tluszczu. Watrobki
drobiowe obtoczyc w mace z pieprzem (ma to miec kolor szary) i obsmazyc
krotko na mocnym ogniu, czesto odwracajac. Odlozyc na talerz, przykryc. Na
patelnie wrzucic 20 dag pokrojonych w polowki i wypestkowanych winogron.
Zalac szlanka bulionu (ja uzywam cwierc kostki K..rra) Podusic z 5 minut,
dodac wartorbki, posolic, dodusic nastepne 5 minut, serwowac gorace z
ziemniakami. Sos jest boski, watrobki tez. Padaja ostatnie bastiony
antywatrobczyzmu ;)
Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 14:59:47
Temat: Re: co z wątrobki
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
> innego - moze jakies podpowiedzi...Proszę!
> AP
Najlepsza jaka jadlam, to cebula, szara reneta i watrobka - z patelni. jest
to genialne danie!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 15:00:59
Temat: Re: co z wątrobki
Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
> innego - moze jakies podpowiedzi...Proszę!
> AP
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
A moze sprobuj http://www.kulinaria.pl/przepis.php?nr=207&p=1
Testowalem jest bardzo dobra i nie twardnieje (robilem z watrobki drobiowej)
Pozdrawiam Fibro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 21:13:19
Temat: Re: co z wątrobki
Anna Pawłowska-Pojawa <a...@p...com.pl> schreef in berichtnieuws
0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
innego
We Francji jadlam tak prosto zrobione:
Male kawaleczki boczku podsmazyc, dorzucic
watrobke, dorzucic cebule w krazki, podsmazyc
wszystko. I na koniec dorzucic sporo orzechow
wloskich w duzych kawalkach. Malina!
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-14 21:15:13
Temat: Re: co z wątrobkiOK a co z tymi paskami wędliny?
Użytkownik "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał w
wiadomości news:a1ut8l$ep8$2@news.tpi.pl...
> Moj popisowy przepis dla przeciwnikow watrobki: pokrojona w cienkie
paseczki
> wedline (cos okolo 6 dag) wrzucic na patelnie z odrobina tluszczu.
Watrobki
> drobiowe obtoczyc w mace z pieprzem (ma to miec kolor szary) i obsmazyc
> krotko na mocnym ogniu, czesto odwracajac. Odlozyc na talerz, przykryc. Na
> patelnie wrzucic 20 dag pokrojonych w polowki i wypestkowanych winogron.
> Zalac szlanka bulionu (ja uzywam cwierc kostki K..rra) Podusic z 5 minut,
> dodac wartorbki, posolic, dodusic nastepne 5 minut, serwowac gorace z
> ziemniakami. Sos jest boski, watrobki tez. Padaja ostatnie bastiony
> antywatrobczyzmu ;)
>
> Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)
>
> http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |