Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z wątrobki

Grupy

Szukaj w grupach

 

co z wątrobki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-14 11:06:36

Temat: co z wątrobki
Od: a...@p...com.pl (Anna Pawłowska-Pojawa) szukaj wiadomości tego autora

Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba drobiowej.
Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
innego - moze jakies podpowiedzi...Proszę!
AP

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-14 11:41:10

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Marta" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos


teraz nie kojarze miar :) ale 25 dkg to chyba troche jest.. wiec mozesz
zrobic ja z sosem
watrobke optoczyc w mace, cebulke pokroic to wszystko podsmazyc, nastepnie
zalac woda i dodac liscia laurowego, na koniec posolic i popieprzyc do
smaku.


Pozdrawiam
Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 11:59:28

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:a1ug4s$31l$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
> news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> > Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
> drobiowej.
> > Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym
cos
>
>
> teraz nie kojarze miar :) ale 25 dkg to chyba troche jest.. wiec mozesz
> zrobic ja z sosem
> watrobke optoczyc w mace, cebulke pokroic to wszystko podsmazyc, nastepnie
> zalac woda i dodac liscia laurowego, na koniec posolic i popieprzyc do
> smaku.

Weź troszkę - jedną sztukę i zrób z tego nadzienie do kurczaka... ;-) No i
będziesz miała kurczaka z nadzieniem, a nie kolejny raz wątróbkę na obiad...
Resztę wątróbki podziel na porcje takie na raz do nadzienia i wstaw do
zamrażarki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 12:09:10

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "iza" <i...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Weź troszkę - jedną sztukę i zrób z tego nadzienie do kurczaka... ;-) No i
> będziesz miała kurczaka z nadzieniem, a nie kolejny raz wątróbkę na
obiad...
> Resztę wątróbki podziel na porcje takie na raz do nadzienia i wstaw do
> zamrażarki...
z reszty mozesz zrobic pasztet
albo zmielic i traktowac jako farsz do np.
filety z indyka (kurczaka) rozbic, napakowac farszem, zwinac, scisnac nicia
i albo podsmazyc a potem posypac zoltym serem i do piekarnika,.. albo od
razu do piekarnika :)

pozdrawiam i polecam pasztet !!!

---------------------
iza
GG 879972


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 12:17:52

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos


wrzuc na ruszt i upiecz w piecyku (oczywiscie po dosmaczeniu)


pozdrawiam WM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 14:24:01

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora

Moj popisowy przepis dla przeciwnikow watrobki: pokrojona w cienkie paseczki
wedline (cos okolo 6 dag) wrzucic na patelnie z odrobina tluszczu. Watrobki
drobiowe obtoczyc w mace z pieprzem (ma to miec kolor szary) i obsmazyc
krotko na mocnym ogniu, czesto odwracajac. Odlozyc na talerz, przykryc. Na
patelnie wrzucic 20 dag pokrojonych w polowki i wypestkowanych winogron.
Zalac szlanka bulionu (ja uzywam cwierc kostki K..rra) Podusic z 5 minut,
dodac wartorbki, posolic, dodusic nastepne 5 minut, serwowac gorace z
ziemniakami. Sos jest boski, watrobki tez. Padaja ostatnie bastiony
antywatrobczyzmu ;)

Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)

http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 14:59:47

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
> innego - moze jakies podpowiedzi...Proszę!
> AP
Najlepsza jaka jadlam, to cebula, szara reneta i watrobka - z patelni. jest
to genialne danie!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 15:00:59

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Fibro" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
> innego - moze jakies podpowiedzi...Proszę!
> AP
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
A moze sprobuj http://www.kulinaria.pl/przepis.php?nr=207&p=1
Testowalem jest bardzo dobra i nie twardnieje (robilem z watrobki drobiowej)
Pozdrawiam Fibro



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 21:13:19

Temat: Re: co z wątrobki
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Anna Pawłowska-Pojawa <a...@p...com.pl> schreef in berichtnieuws
0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
drobiowej.
> Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym cos
innego


We Francji jadlam tak prosto zrobione:
Male kawaleczki boczku podsmazyc, dorzucic
watrobke, dorzucic cebule w krazki, podsmazyc
wszystko. I na koniec dorzucic sporo orzechow
wloskich w duzych kawalkach. Malina!

******
m-gosia
******



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-14 21:15:13

Temat: Re: co z wątrobki
Od: "altf4" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

OK a co z tymi paskami wędliny?
Użytkownik "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał w
wiadomości news:a1ut8l$ep8$2@news.tpi.pl...
> Moj popisowy przepis dla przeciwnikow watrobki: pokrojona w cienkie
paseczki
> wedline (cos okolo 6 dag) wrzucic na patelnie z odrobina tluszczu.
Watrobki
> drobiowe obtoczyc w mace z pieprzem (ma to miec kolor szary) i obsmazyc
> krotko na mocnym ogniu, czesto odwracajac. Odlozyc na talerz, przykryc. Na
> patelnie wrzucic 20 dag pokrojonych w polowki i wypestkowanych winogron.
> Zalac szlanka bulionu (ja uzywam cwierc kostki K..rra) Podusic z 5 minut,
> dodac wartorbki, posolic, dodusic nastepne 5 minut, serwowac gorace z
> ziemniakami. Sos jest boski, watrobki tez. Padaja ostatnie bastiony
> antywatrobczyzmu ;)
>
> Margolka Sularczyk + Kopytko (~15.03.2002)
>
> http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nasza Grupa
pieczone ziemniaczki są super
Uwazajcie, co kupujecie - test majonezow & ...
Trawa cytrynowa
imieniny męża

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »