Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cukier

Grupy

Szukaj w grupach

 

cukier

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-21 12:29:04

Temat: cukier
Od: duśka <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

tak się zastanawiam czy w przepisach na ciasta można zastępować cukier
kryształ cukrem pudrem i jak to przeliczyć?? może wiecie??
okazało się że mam nadmiar cukru pudru i zastanawiam się jak go
wykorzystać...

pozdrawiam
duśka



--
sklep.akari.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-21 14:25:11

Temat: Re: cukier
Od: "marta" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "duśka" napisał

> tak się zastanawiam czy w przepisach na ciasta można zastępować cukier
> kryształ cukrem pudrem i jak to przeliczyć??

Ja czasem stosuję puder przy ucieraniu z masłem. Nie przeliczam. Nigdy nie
sprawdzałam z zegarkiem, ale mam wrażenie, że uciera się nieco dłużej. Nie
zauważyłam też jakichś różnic w wypieku w porównaniu z kryształem.

Pozdrawiam,
Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Suszenie Salaty - Salad Spinner Skandal
ciasto na pizzę
bitki wolowe
syrop z cukru i alkohol ( 40 %)
Mulkikapsad = estońska potrawa jednogarnkowa czyli bigos z pęcakiem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »