| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-24 22:18:16
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow>
> No tak, ale gotuje się w 100 stopniach, a piecze w 180...
>
>
nadaje sie do pieczenia, na opakowaniu jest nawet przepis na ciasto
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-24 22:40:39
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Użytkownik "Ania Kononow" <A...@s...uva.nl> napisał w wiadomości
news:a7lj9v$4dl$1@news.surfnet.nl...
> >
> > No tak, ale gotuje się w 100 stopniach, a piecze w 180...
> >
> >
> nadaje sie do pieczenia, na opakowaniu jest nawet przepis na ciasto
I tam w tym przepisie jest napisane piec w 100 stopniach?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-24 22:54:28
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow>
> I tam w tym przepisie jest napisane piec w 100 stopniach?
> --
w 160 C
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 07:54:02
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekowtigana <t...@n...kernel.pl> wrote:
[..]
Nazywa sie to-to Maxi Sweet, podtytul "Slodzik do pieczenia".
"Do pieczenia ciast stosuje sie w ilosciach odpowiadajacych ilosci cukru,
jedynie w przypadku ciast biszkoptowych mozna stosowac dwykrotnie mniejsza
ilosc cukru. 1 szklanka slodzika (100gr)=1 szklanka cukru(200gr).
Wart. energ. 100gr - 341kcal .
Sklad: maltodekstryna - substancja zageszczajaca, E-954 - substancja
slodzaca.
Zezwolenie GIS: ZP-4431-SL-16a/MK/99 ."
Producent: Domos-pl.
Waga netto 160gr . Koszt 10.50,- zl.
E-954 to sacharyna (C7H5O3NS) i jej sole potasowe, sodowe, wapniowe.
Temperatura topnienia - 228 st.Celcjusza. Stosowana do sporzadzania
preparatow chorych na cukrzyce. Jest na liscie dopuszczalnych substancji
w rozporzadzeniu MZ z 27 grudnia 2000.
Pozdrawiam
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 08:00:51
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekowAgatka <a...@p...onet.pl> wrote:
> niestety nie pamietam nazwy, ale jak tylko sprawdze to napisze na grupe;
> w smaku jest w zasadzie normalny, lecz wrazenie poteguje to, ze mozna wiecej
> ciasta zjesc niz zwykle ! :))
Przetestuje na sobie :)). Przywiozlam od rodzicow male lilipucie jajeczka,
mam nadzieje, ze sie nie zmarnuja, tzn. nie zalicze zakalca :)))
Pozdrawiam
t.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 11:38:55
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Użytkownik "tigana" <t...@n...kernel.pl> napisał w wiadomości
news:a7mlfj$goo$2@news.tpi.pl...
> Agatka <a...@p...onet.pl> wrote:
> > niestety nie pamietam nazwy, ale jak tylko sprawdze to napisze na grupe;
> > w smaku jest w zasadzie normalny, lecz wrazenie poteguje to, ze mozna
wiecej
> > ciasta zjesc niz zwykle ! :))
>
> Przetestuje na sobie :)).
Witam
Oprócz słodzika do pieczenia w proszku jest jeszcze słodzik w płynie (
"magda"), można też użyć fruktozy
Pozdrawiam
Toffi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 19:59:39
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekowtigana wrote:
> Nie zwrocilam uwagi na sklad, poniewaz jeszcze jakies dwa tygodnie temu
> gdy widzialam ten produkt, nie bylam zainteresowana robieniem
> wypiekow dedykowanych dla cukrzykow, do czasu zobaczenia wynikow mojej
to ja polecam fruktoze... przynajmniej wiadomo ze to produkt naturalny a
nie jakies chemikalia. uzywac mozna jak cukru, na opakowaniu sa dokladnie
informacje ile cuku zastapic jaka iloscia fruktozy. a w-wie czesto spotykam
wiec nie sadze zebys miala problemy z kupnem. w razie czego: w supersamie
na uni lubelskiej jest od dluzszego czasu w ziaglej sprzedazy. do tego
dzemy slodzone fruktoza. polecam, bo pyszne i nie tak przerazliwie slodkie
jak zwykle. i z owocami w srodku :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-25 21:00:41
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow"PatryCCCja" <k...@s...pl> a écrit dans le message news:
3...@s...pl...
> tigana wrote:
>
> to ja polecam fruktoze... przynajmniej wiadomo ze to produkt naturalny a
> nie jakies chemikalia. uzywac mozna jak cukru, na opakowaniu sa dokladnie
> informacje ile cuku zastapic jaka iloscia fruktozy. a w-wie czesto
spotykam
> wiec nie sadze zebys miala problemy z kupnem. w razie czego: w supersamie
> na uni lubelskiej jest od dluzszego czasu w ziaglej sprzedazy.
... w Szczecinie tysz jest Unii Lubelskiej, chlip, chlip...
Ewcia
(bez cukru)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-14 09:52:53
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
> > to ja polecam fruktoze... przynajmniej wiadomo ze to produkt naturalny a
> > nie jakies chemikalia. uzywac mozna jak cukru, na opakowaniu sa dokladnie
> > informacje ile cuku zastapic jaka iloscia fruktozy. a w-wie czesto
> spotykam
> > wiec nie sadze zebys miala problemy z kupnem. w razie czego: w supersamie
> > na uni lubelskiej jest od dluzszego czasu w ziaglej sprzedazy.
>
> ... w Szczecinie tysz jest Unii Lubelskiej, chlip, chlip...
no tak, jak ktos nie podaje miasta to wiadomo ze zarozumialy warszawiak ;P
mowilam oczywiscie o blaszaku na uni lubelskiej w w-wie :)
pozdr.
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |