Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cukier-slodzik do wypiekow

Grupy

Szukaj w grupach

 

cukier-slodzik do wypiekow

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-03-24 22:18:16

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: "Ania Kononow" <A...@s...uva.nl> szukaj wiadomości tego autora

>
> No tak, ale gotuje się w 100 stopniach, a piecze w 180...
>
>
nadaje sie do pieczenia, na opakowaniu jest nawet przepis na ciasto


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-03-24 22:40:39

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ania Kononow" <A...@s...uva.nl> napisał w wiadomości
news:a7lj9v$4dl$1@news.surfnet.nl...
> >
> > No tak, ale gotuje się w 100 stopniach, a piecze w 180...
> >
> >
> nadaje sie do pieczenia, na opakowaniu jest nawet przepis na ciasto

I tam w tym przepisie jest napisane piec w 100 stopniach?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-24 22:54:28

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: "Ania Kononow" <A...@s...uva.nl> szukaj wiadomości tego autora

>
> I tam w tym przepisie jest napisane piec w 100 stopniach?
> --

w 160 C


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 07:54:02

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: tigana <t...@n...kernel.pl> szukaj wiadomości tego autora

tigana <t...@n...kernel.pl> wrote:

[..]
Nazywa sie to-to Maxi Sweet, podtytul "Slodzik do pieczenia".
"Do pieczenia ciast stosuje sie w ilosciach odpowiadajacych ilosci cukru,
jedynie w przypadku ciast biszkoptowych mozna stosowac dwykrotnie mniejsza
ilosc cukru. 1 szklanka slodzika (100gr)=1 szklanka cukru(200gr).
Wart. energ. 100gr - 341kcal .
Sklad: maltodekstryna - substancja zageszczajaca, E-954 - substancja
slodzaca.
Zezwolenie GIS: ZP-4431-SL-16a/MK/99 ."
Producent: Domos-pl.
Waga netto 160gr . Koszt 10.50,- zl.

E-954 to sacharyna (C7H5O3NS) i jej sole potasowe, sodowe, wapniowe.
Temperatura topnienia - 228 st.Celcjusza. Stosowana do sporzadzania
preparatow chorych na cukrzyce. Jest na liscie dopuszczalnych substancji
w rozporzadzeniu MZ z 27 grudnia 2000.

Pozdrawiam
t.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 08:00:51

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: tigana <t...@n...kernel.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agatka <a...@p...onet.pl> wrote:
> niestety nie pamietam nazwy, ale jak tylko sprawdze to napisze na grupe;
> w smaku jest w zasadzie normalny, lecz wrazenie poteguje to, ze mozna wiecej
> ciasta zjesc niz zwykle ! :))

Przetestuje na sobie :)). Przywiozlam od rodzicow male lilipucie jajeczka,
mam nadzieje, ze sie nie zmarnuja, tzn. nie zalicze zakalca :)))


Pozdrawiam
t.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 11:38:55

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: "Toffi" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "tigana" <t...@n...kernel.pl> napisał w wiadomości
news:a7mlfj$goo$2@news.tpi.pl...
> Agatka <a...@p...onet.pl> wrote:
> > niestety nie pamietam nazwy, ale jak tylko sprawdze to napisze na grupe;
> > w smaku jest w zasadzie normalny, lecz wrazenie poteguje to, ze mozna
wiecej
> > ciasta zjesc niz zwykle ! :))
>
> Przetestuje na sobie :)).
Witam

Oprócz słodzika do pieczenia w proszku jest jeszcze słodzik w płynie (
"magda"), można też użyć fruktozy

Pozdrawiam
Toffi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 19:59:39

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

tigana wrote:
> Nie zwrocilam uwagi na sklad, poniewaz jeszcze jakies dwa tygodnie temu
> gdy widzialam ten produkt, nie bylam zainteresowana robieniem
> wypiekow dedykowanych dla cukrzykow, do czasu zobaczenia wynikow mojej

to ja polecam fruktoze... przynajmniej wiadomo ze to produkt naturalny a
nie jakies chemikalia. uzywac mozna jak cukru, na opakowaniu sa dokladnie
informacje ile cuku zastapic jaka iloscia fruktozy. a w-wie czesto spotykam
wiec nie sadze zebys miala problemy z kupnem. w razie czego: w supersamie
na uni lubelskiej jest od dluzszego czasu w ziaglej sprzedazy. do tego
dzemy slodzone fruktoza. polecam, bo pyszne i nie tak przerazliwie slodkie
jak zwykle. i z owocami w srodku :)

pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-25 21:00:41

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

"PatryCCCja" <k...@s...pl> a écrit dans le message news:
3...@s...pl...
> tigana wrote:
>
> to ja polecam fruktoze... przynajmniej wiadomo ze to produkt naturalny a
> nie jakies chemikalia. uzywac mozna jak cukru, na opakowaniu sa dokladnie
> informacje ile cuku zastapic jaka iloscia fruktozy. a w-wie czesto
spotykam
> wiec nie sadze zebys miala problemy z kupnem. w razie czego: w supersamie
> na uni lubelskiej jest od dluzszego czasu w ziaglej sprzedazy.

... w Szczecinie tysz jest Unii Lubelskiej, chlip, chlip...

Ewcia
(bez cukru)

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-14 09:52:53

Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
> > to ja polecam fruktoze... przynajmniej wiadomo ze to produkt naturalny a
> > nie jakies chemikalia. uzywac mozna jak cukru, na opakowaniu sa dokladnie
> > informacje ile cuku zastapic jaka iloscia fruktozy. a w-wie czesto
> spotykam
> > wiec nie sadze zebys miala problemy z kupnem. w razie czego: w supersamie
> > na uni lubelskiej jest od dluzszego czasu w ziaglej sprzedazy.
>
> ... w Szczecinie tysz jest Unii Lubelskiej, chlip, chlip...

no tak, jak ktos nie podaje miasta to wiadomo ze zarozumialy warszawiak ;P
mowilam oczywiscie o blaszaku na uni lubelskiej w w-wie :)

pozdr.
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam i mam pytanko:))
farsz z Maklowicza
brokuły
gofry
zajaczek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »