| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-29 12:10:48
Temat: czy można zastąpić brązowy cukier....... białym cukrem? mam przepis na bułeczki cynamonowe i niestety nie mam
brązowego cukru.
Dzięuję z góry
Pozdrawiam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-29 12:25:16
Temat: Re: czy można zastąpić brązowy cukier...> .... białym cukrem? mam przepis na bułeczki cynamonowe i niestety nie mam
> brązowego cukru.
> Dzięuję z góry
> Pozdrawiam
> Aneta
>
Ja zastepuje bialym cukrem, czasem tez cukrem pol na pol z miodem. Smak nie
ten sam, ale tez wychodzi dobre :)
Pozdrawiam
Magda-Slonko(Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-29 13:14:24
Temat: Re: czy można zastąpić brązowy cukier...
Użytkownik "Aneta" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cltc77$69l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> .... białym cukrem? mam przepis na bułeczki cynamonowe i niestety nie mam
> brązowego cukru.
> Dzięuję z góry
> Pozdrawiam
> Aneta
>
>
pewnie można ale to nie ten smak, bo brązowy cukier jest mniej slodki,
bardziej aromatyczny i 'melasowaty' w smaku. brązowy jest do zdobycia w
większych osiedlowych sklepach, nie tylko hipermarketach, poszukaj, może
znajdziesz koszty ok.6 zetów za 0,5kg. u mnie w kraku w ABC kosztuje wlasnie
tyle i zwie się brązowym cukrem trzcinowym Dark Muscovado.
powodzenia w wypiekach !!!
Hupu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |