Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy potrzeba pasteryzować?

Grupy

Szukaj w grupach

 

czy potrzeba pasteryzować?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 37


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2011-09-14 10:08:05

Temat: czy potrzeba pasteryzować?
Od: zbigniew <f...@v...fr> szukaj wiadomości tego autora

Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
czy potrzeba pasteryzować?
z

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2011-09-14 10:30:18

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Robson <r...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
> czy potrzeba pasteryzować?
> z

Nie robię powideł, ale dżemów nie pasteryzuję, nakładam gorące, bardzo
dobrze się przechowują.

R

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2011-09-14 11:22:29

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Jerzy Dombczak <j...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
> czy potrzeba pasteryzować?
> z


Po widłach to dziury w plecach zostaja !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2011-09-14 18:56:24

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 14 Sep 2011 12:08:05 +0200, zbigniew napisał(a):

> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
> czy potrzeba pasteryzować?

Tak.


--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2011-09-14 18:57:26

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 14 Sep 2011 12:30:18 +0200, Robson napisał(a):

> W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
>> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
>> czy potrzeba pasteryzować?
>> z
>
> Nie robię powideł, ale dżemów nie pasteryzuję, nakładam gorące, bardzo
> dobrze się przechowują.

Bo pewno robisz z Żelfixem czy innymi takimi - one mają konserwant.
Dżemy naturalnie zagęszczane trzeba pasteryzowac.


--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2011-09-14 19:01:40

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka wrote:

> Dnia Wed, 14 Sep 2011 12:30:18 +0200, Robson napisał(a):
>
>> W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
>>> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
>>> czy potrzeba pasteryzować?
>>> z
>>
>> Nie robię powideł, ale dżemów nie pasteryzuję, nakładam gorące, bardzo
>> dobrze się przechowują.
>
> Bo pewno robisz z Żelfixem czy innymi takimi - one mają konserwant.
> Dżemy naturalnie zagęszczane trzeba pasteryzowac.

Polemizowałabym. Mam w piwnicy zeszłoroczne powidła z węgierek i truskawek,
nakładane na gorąco do słoików i studzone dnem do góry. Mają się świetnie.
J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2011-09-14 19:04:00

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 14 Sep 2011 21:01:40 +0200, krys napisał(a):

> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Wed, 14 Sep 2011 12:30:18 +0200, Robson napisał(a):
>>
>>> W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
>>>> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
>>>> czy potrzeba pasteryzować?
>>>> z
>>>
>>> Nie robię powideł, ale dżemów nie pasteryzuję, nakładam gorące, bardzo
>>> dobrze się przechowują.
>>
>> Bo pewno robisz z Żelfixem czy innymi takimi - one mają konserwant.
>> Dżemy naturalnie zagęszczane trzeba pasteryzowac.
>
> Polemizowałabym. Mam w piwnicy zeszłoroczne powidła z węgierek i truskawek,
> nakładane na gorąco do słoików i studzone dnem do góry. Mają się świetnie.
> J.

Nie ryzykowałam nigdy "niepasteryzowania" - za dużo ich robię, żeby mi się
np zepsuło 30 słoików...
--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2011-09-14 19:06:15

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka wrote:

> Dnia Wed, 14 Sep 2011 21:01:40 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Wed, 14 Sep 2011 12:30:18 +0200, Robson napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
>>>>> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
>>>>> czy potrzeba pasteryzować?
>>>>> z
>>>>
>>>> Nie robię powideł, ale dżemów nie pasteryzuję, nakładam gorące, bardzo
>>>> dobrze się przechowują.
>>>
>>> Bo pewno robisz z Żelfixem czy innymi takimi - one mają konserwant.
>>> Dżemy naturalnie zagęszczane trzeba pasteryzowac.
>>
>> Polemizowałabym. Mam w piwnicy zeszłoroczne powidła z węgierek i
>> truskawek, nakładane na gorąco do słoików i studzone dnem do góry. Mają
>> się świetnie. J.
>
> Nie ryzykowałam nigdy "niepasteryzowania" - za dużo ich robię, żeby mi się
> np zepsuło 30 słoików...

30 słoików to mi zostało po zjedzeniu reszty...
J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2011-09-14 19:06:42

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2011-09-14 20:56, Ikselka pisze:

>> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
>> czy potrzeba pasteryzować?
>
> Tak.

"Mam skręcać w prawo czy w lewo?
Tak."
Jak to kobieta :D

--
Pozdrawiam - Aicha

http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2011-09-14 20:05:37

Temat: Re: czy potrzeba pasteryzować?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 14 Sep 2011 21:06:15 +0200, krys napisał(a):

> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Wed, 14 Sep 2011 21:01:40 +0200, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>>> Dnia Wed, 14 Sep 2011 12:30:18 +0200, Robson napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2011-09-14 12:08, zbigniew pisze:
>>>>>> Czy zrobione ( wysmażone) powidła wystarczy gorące wkładać do słoika,
>>>>>> czy potrzeba pasteryzować?
>>>>>> z
>>>>>
>>>>> Nie robię powideł, ale dżemów nie pasteryzuję, nakładam gorące, bardzo
>>>>> dobrze się przechowują.
>>>>
>>>> Bo pewno robisz z Żelfixem czy innymi takimi - one mają konserwant.
>>>> Dżemy naturalnie zagęszczane trzeba pasteryzowac.
>>>
>>> Polemizowałabym. Mam w piwnicy zeszłoroczne powidła z węgierek i
>>> truskawek, nakładane na gorąco do słoików i studzone dnem do góry. Mają
>>> się świetnie. J.
>>
>> Nie ryzykowałam nigdy "niepasteryzowania" - za dużo ich robię, żeby mi się
>> np zepsuło 30 słoików...
>
> 30 słoików to mi zostało po zjedzeniu reszty...

30 słoików dżemu to jednorazowa porcja do pasteryzacji u mnie :-)


--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Jedzmy ostre papryczki chilli :-)
rrr
przecież pomidorowy
Kopalnia przepisów :-)
dzbanek zelmera (filtr do wody)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »